Kredi

1800 Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar

1800 Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar hangileridir? Findeks kredi notu 1800 olan ve bankalardan kredi almak isteyenler ne kadar kredi çekebilirler? 1800 kredi puanı olanlar hangi şartlarda başvuru yapabilirler. Bankaya gitmeden kredi alınır mı? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Kredi notu uygulamasının hayata girmesi ile birlikte; kredi başvurularında en önemli belirleyici unsur haline gelmiştir. Kredi notu düşük kişiler kredi alırken zorlanmakta, kredi notu yüksek olan kişiler ise herhangi bir sorun yaşamadan kredi alabilmektedir. Kredi notu hesaplama işlemi için biroldukça kriter ele alınmakta sonucunda da kişiye 0 ile 1900 içinde bir kredi notu verilmektedir. Bugünkü yazımızda sizlere kredi notundan özetlemek gerekirse bahsedecek, 1800 Findeks kredi notu ile ne kadar kredi çıkar konusunu açıklamaya çalışacağız.

Kredi notu; herhangi bir tüketicinin bankalara karşı olan borcunu ödeme alışkanlığı, borçlanma alışkanlığı, aylık gelir durumu, daha ilkin çekmiş olduğu kredilerin durumu, vs. şeklinde mevzular baz alınarak hesaplanmaktadır.

Kredi Notu Hesaplama 

FİNDEKS kredi notu hesaplaması esnasında; vatandaşın kredi kullanım yoğunluğu (%15), bireysel kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlığı (%30), mevcut hesap ve borç durumu (%25) yeni kredi açılışları (%20), ve öteki bazı unsurlar göz önüne alınmaktadır. Bu hesaplama sonucunda tüketiciye 0 – 1900 içinde bir puan verilmekte, 0 puan en kötü ve en riskli kredi notu, 1900 puan ise en iyi ve risksiz kredi notu anlamına gelmektedir.

Findeks Renkleri ve Not Aralıkları: FİNDEKS kredi notu tespit edildikten sonrasında; kredi notuna bakılırsa tüketiciler riskli, nötr ve risksiz olarak sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırma esnasında da FİNDEKS kredi notu renkleri kullanılmaktadır.

OKU  100 Bin TL Faizsiz Tarım Hayvancılık Kredisi 2022 Şartları
Risk SeviyesiRenklerKredi Notu Aralığı
Fazlaca riskliKoyu Kırmızı(1 – 699)
Orta riskliKırmızı(700 – 1099)
Azca riskliSarı(1100 – 1499)
İyiAçık Yeşil(1500 – 1699)
Fazlaca iyiYeşil(1700 – 1900)

Aslolan mevzumuz olan; 1800 FİNDEKS kredi notu ile kredi çekme hususunu ele alacak olursak, kredi notu 1800 olan bir tüketicinin kredi çekerken herhangi bir sorun yaşamayacağı muhtemeldir. Zira en iyi kredi notu 1900 ‘dür. 1800 FİNDEKS kredi notu olan bir tüketici yeşil renk olarak sınıflandırılacaktır.

Ne Kadar Kredi Alırım?

1800 FİNDEKS notu olan bir tüketicinin ne kadar kredi çekebileceği ise; kredi notu ile beraber bununla beraber aylık gelir durumu ile de ilgili olduğundan kişiye gore değişmektedir. Bir örnek vermek gerekirse; kredi notu 1800 olan bir tabip ( aylık geliri 10 bin TL olsun ) ile bir memurun ( aylık geliri 3 bin TL olsun ) çekebileceği kredi miktarları aynı değildir.

Bankalar genel olarak kişinin aylık gelirinin % 50 – 60 ‘ına kadar ödeyebileceği şekilde kredi vermektedirler. Bu rakamlar bankadan bankaya değişmekte olup, maaş müşterisi olduğunuz bankada daha da yukarılara çıkabilmektedir.

Aylık 10 bin TL geliri olan bir kişinin % 50 ödeme sınırı bulunan bir bankadan çekebileceği kredi miktarını hesaplayacak olursak; aylık 5 bin TL ödeme ile 48 ay vadeli bir kredide 240 000 TL olacağını görmekteyiz. Sadece burada bir ayraç açmak gerekirse maaşlar genel anlamda kişinin aylık gelirinin 22 katına kadar gereksinim kredisi vermektedir. Bundan dolayı her ne kadar ödeme imkanı 240 bin TL olsa da 220 bin TL ile sınırlanabilecektir.

OKU  ING Bank Yeni Kredi Başvurusu Kampanyası ile 3 Ay Ertelemeli Kredi Veriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı