İş ve Para

50 Bin TL Sermaye İle Kurulacak İşler Var mı?

50 Bin TL Sermaye İle Kurulacak İşler nelerdir? 50.000 TL ile sermaye ile iş kurmak isteyenler ne işi yapabilirler? Düşük sermaye ile kurulacak iş fikirleri nelerdir? Şimdi sizlere bu fikir hakkında bilgiler vereceğiz. 

50 Bin TL Sermaye İle Kurulacak İşler nelerdir? 50.000 TL ile sermaye ile iş kurmak isteyenler ne işi yapabilirler? Düşük sermaye ile kurulacak iş fikirleri nelerdir? Şimdi sizlere bu fikir hakkında bilgiler vereceğiz. 

  • İşyeri açmak duruma nazaran çok maliyetli olabildiği benzer biçimde, düşük maliyetli olup oldukça karlı olan iş seçenekleri de bulunmakta. Sermayenizin büyüklüğü fark etmeksizin herhangi bir iş yeri açmadan önce doğru alanda yatırım yapabilmek için ciddi bir araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmak gereklidir.
  • Yeni bir iş oluşturmak için hali hazırda mevcud bir işyerini kendi adınıza devralıp işletebilir, sıfırdan dükkan açarak kendi markanızı oluşturup, marka olarak büyüyüp gelişmek için ilk adımı atabilirsiniz, yahut aslına bakarsanız belirli bir düzeni olan ve size iş yerinizi açmanızda her aşamada yardımcı olacak olan franchise markalardan birini tercih edebilirsiniz.
  • İş yerinizi açtıktan sonra da dikkatli adımlar atıp akıllıca hamleler yaparak çalışmaya başladığınız sektöre nazaran uygun şekilde reklamınızı yapabilirseniz, kara geçip işinizi büyütebilirsiniz. Kendi işinin sahibi olmak isteyen fakat hangi sektöre yatırım yapacağına bir türlü karar veremeyenler bu iş fikirlerini ne olursa olsun incelemeli. İşte 50 bin TL ile açılabilecek iş bölgeleri ve karlı iş fikirleri hakkında detaylar.

Emlak-Gayrimenkul Danışmanlığı

Eğer emlakçılık ya da gayrimenkul alanında bilgi ve tecrübeniz varsa kendi emlak ofisinizi açıp gayrimenkul danışmanlığı yapabilirsiniz. Bilgi ve becerileriniz dahilinde çok güzel kazançlar elde edebileceğiniz bir iş önerisi olarak emlakçılık ya da gayrimenkul danışmanlığı yapmayı düşünebilirsiniz. Gayrimenkul satışlarından ya da kiralarından size kalacak olan komisyon güzel karlar elde etmenizi sağlayabilir. Ayrıca bu işi yapan büyük markalardan franchise alarak bayilik de açabilirsiniz.

Döner Dükkânı Açmak

Dönercilik hiç şüphesiz çok uzun yıllar daha ölmeyecek, hatta gelişip değişmeye devam edebilecek bir iş sektörü olacaktır. Döner, fast food alanında hem fiyat açısından uygun hem doyurucu hem de genellikle öğrenciler tarafından tercih edilse de her yaştan insanın damak tadına hitap edebilen bir yiyecek. Yurtdışında bile çeşitli ülkelerde birçok Türk esnaf dönercilik yaparak oldukça iyi kazançlar elde edebilmekte. Son zamanlarda sıradan döner dükkânları dışında franchise olarak çalışan birçok dönerci markası da mevcut durumda. Maliyetinin de düşük olduğunu hesaba katarsak, 50 bin TL ile dönerci açmak oldukça karlı bir iş fikri.

OKU  İşverenin Çalışanlar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Çorbacı Açmak

Çorbacı dükkânı açmak da düşük maliyetli iş yeri açmak için en az dönercilik kadar mantıklı bir iş fikri olmaya aday. Çünkü çorba günün her saatinde ve öğününde yenen bir yiyecek olmasıyla birlikte, bebeklerden en yaşlı insanlara kadar herkesin rahatlıkla tüketebildiği ve sofraların olmazsa olmazı gözüyle bakılan bir yiyecektir. Çok çeşitli ve lezzetli çorbalar yapabilen bir dükkân açarsanız, bu iş sayesinde oldukça yüksek gelirler elde edebilmeniz mümkün.

Çiçekçi Açmak

Eğer çiçek bakımı konusunda ve farklı çiçek türleriyle alakalı yeterli bilgiye sahipseniz, çiçekçi dükkânı açma fikrini değerlendirebilirsiniz. Anneler gününde, sevgililer gününde ya da herhangi bir özel günde en çok satın alınan hediyelerden biri olan çiçekler, sizin için de yeni bir iş kurma seçeneği olabilir. Eğer çiçekçilikle alakalı yeterli düzeyde bir bilginiz yoksa bile, küçük bir çiçekçi dükkânı için bu konuda yeterli bilgiye sahip bir personel almanız sizin için yeterli olacaktır.

Kiosk/Mobil Çay Konsepti

Mobil dükkân olarak bilinen küçük dükkânlarda çay-kahve satışı oldukça rağbet gören ve son zamanlarda oldukça popüler olan bir iş fikri. Bu iş fikrinin maliyetleri de oldukça düşük fakat dükkânınızı açtığınız lokasyonu iyi seçerseniz, gerçekten yüksek kar elde edebileceğiniz bir iş yeri açmış olursunuz. Takdir edersiniz ki ülke olarak çay ve kahveyi oldukça fazla tüketiyoruz. Buna ek olarak çayın da artık tek bir seçeneği yok, bitki çayları ya da aromalı çay/kahvelerle menünüzü zenginleştirip daha yüksek gelir elde etmeyi amaçlayabilirsiniz.

Waffle Standı

Waffle da ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olmuş ve daha da popüler olmaya aday Belçika asıllı bir tatlıdır. Hemen hemen her yerde görebileceğimiz waffle’cıların yanı sıra kafelerin menülerinde de waffle görebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki aslında çoğu yerde waffle yiyebildiğimiz gibi, zorunlu bir ihtiyaç olmadığından dolayı konseptiniz ve yer seçimini çok iyi ayarlamalısınız. Waffle yapıp satmak, maliyeti de düşük olduğu için kar sağlaması açısından mantıklı ve düşük maliyetle yüksek kar elde edebileceğiniz bir iş fikri. Ayrıca büyük bir dükkân açmaktansa uygun yere açmanız şartıyla küçük bir stand bile size bu işten yeterli miktarda para kazandırabilir. Waffle standı açacağınız yerde satış yapabilme imkânınızın olması; yani merkezi bir yer olması gerekir ve etrafınızda waffle bulunan başka iş yerleri olmamalıdır. Farklı da bir konsept geliştirip, lezzetli waffle’lar yapabilirseniz kısa bir süre içerisinde oldukça yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

OKU  2021 Çanakkale Evde Ek İş İlanları Başvuru

Yayınevi Açmak

Türkiye gibi yazmaya ve yazarlığa meraklı insanların bolca bulunduğu bir ülkede Yayınevi açmak karlı bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Ancak yeni kitap okumak isteyenlerin bu kadar meraklı olmadığını da ifade etmek gerekiyor.

Türkiye’de yayınevi açmak için ayrı bir belge ve şartı karşılamanız gerekmiyor. Kısaca yayınevi belgesi diye bir şey yok. Standart olarak bir işyeri açma ruhsatı ve vergi levhası alıyorsunuz. Bu süreçten sonra bulduğunuz dükkana şık bir tabela asıp işe koyuluyorsunuz.

Sık bilinen bir yanlış olarak yayınevi açmak için matbaa kurmanıza gerek yok. Matbaanız olmadan da yayınevi kurabilirsiniz. Yayınevlerinde yapılan iş genel olarak bir kitabın basılmasının koordinesinin sağlanmasıdır. Bir yayınevinde yapılan işler:

  • Yeni Yazarları Keşfetmek
  • Yeni Kitapları Keşfetmek
  • Basılmaya Değer Kitapları Basıma Göndermek
  • Kitap Kapakları Seçmek
  • Kitabın Dağıtımını Sağlamak
  • Kitabın Reklamını Yapmak

Yani temel şartlarda tüm bu işleri yapmak için bir matbaaya ihtiyacınız yok. Bir matbaa ile anlaşarak, kitabı dilediğiniz gibi bastırma şansınız da var.

  • Ortalama bir Yayınevi açmak için çok düşük sermeyeler bile yeterli. Ancak kapsamlı ve 20 kişinin istihdam edildiği bir yayınevini kurmak için ciddi sermaye ihtiyacınız olacak.
  • Bugün yalnızca bir ofisten ibaret olan yayınevleri bile var. Bu tür 2-3 personelin bulunduğu yayınevlerini kurmak için 50 bin lira bile yeterli bir sermaye. Ancak ciddi bir yayınevi kurmak için elbette 200 bin lira civarında sermaye ihtiyacınız olacak.

Yayınevleri Karlı mıdır?

Yayınevi kurmak karlı mıdır sorusunun temelde net bir yanıtını bulmak imkansız. Bugün yalnızca 2-3 kitap tutturur zengin şirketler arasına giren yayınevleri bulunuyorken, yanlış kararlar verip hiç tutmayacak kitapları bastırmaya karar verip iflas eden yayınevleri de bulunuyor. Bu nedenle yayınevleri karlı mıdır diye düşünmeden önce, piyasada heyecan yaratacak kitapları keşfetme becerinizin olup olmadığını göz önüne almanız gerekiyor.

Yeni yazarlar ve kitapları nasıl keşfederiz?

Bu aslında bir yetenektir. Hangi yazarın veya kitabın başarılı olabileceğini belirlemek için öncelikle bu sektörde mürekkebin ve kağıdın kokusunu yıllarca hissetmiş olmanız gerekiyor. Bu deneyimler sizlere nelerin piyasada daha iyi konumda bulunduğunu göstermesi açısından eşsiz bilgiler olarak geri dönecek. Bu nedenle eğer yayınevi açmak istiyor ancak bu sektör hakkında bilginiz yoksa, mutlaka daha önce bu sektörde deneyim sahibi biriyle ortaklık kurmaya çalışmanızı öneriyoruz.

OKU  Banka Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur?

OTO KURTARMA İŞİ YAPIN

Oto Kurtarma İşi yaparak son zamanlarda artan araç sayısı ile dikkat çeken Türkiye’de gelişen ve para kazandırmayı artıran bir iş koluna giriş yapabilirsiniz.

Oto kurtarıcı işi yapmak için orta düzeyde bir sermayeye ihtiyacınız var. Hem amatör hemde profesyonel olarak yapılabilecek bir iş kolu olan Oto Çekici ve Oto Kurtarma işi için B Sınıfı ehliyet bile yeterli. Kanunda 3.5 tondan düşük araçları B ehliyeti ile kullanabiliyorsunuz. Daha profesyonel araçlar için ek ehliyetlere ihtiyacınız olacak. Ancak son zamanlarda bu araçlar ile yapılan oto kurtarıcı işlerinde daha pratik ve karlı sonuçlar alınıyor.

OTO KURTARICI İŞİ NASIL YAPILIR?: Oto kurtarıcı işi yapmak için öncelikle bir oto çekiciye ihtiyacınız var. Yaklaşık olarak 80 bin liraya satılan bu aralar ile oto kurtarıcı işine girebiiyorsunuz. Daha profesyonel oto çekiciler için ayrıca K Belgesine ihtiyacınız olacak ve bunun masrafı da 5 bin lirayı buluyor. Ayrıca K Belgesi ile kullanılan ve fiyatı 150 bin liraya ulaşan oto çekicilerin yıllık sigorta bedeli 8 bin lirayı aşmış durumda.

Oto çekici işi yapacaksanız eğer aracı aldıktan sonra süreç yeni başlıyor. Oto çekiciye sahip her kişi maalesef para kazanamıyor. Bunun için sigorta şirketleriyle anlaşma yapmanız gerekiyor. Yada çok geniş bir çevreye sahip olmanız gerekecek. Eğer her ikisini de başarırsanız tek araç ile aylık 10 bin liradan fazla para kazanabilirsiniz. Sigorta şirketleri genellikle sürekli yeni oto çekicilere ihtiyaç duyuyor ancak bazı bölgelerde yeni ihtiyaç olmayabilir. Sigorta şirketlerini aramadan önce oto çekici almanızı önermiyoruz. Ancak ilinizdeki sanayi sitesine giderek buradaki dükkan sahipleriyle de anlaşabilirsiniz. Buradaki dükkanların telefonlarına günde 500’den fazla yolda kalan araç için kurtarma isteniyor, eğer onlarla anlaşabilirseniz bu pastadan sizde pay alabilirsiniz. Her iş için komisyon ödeyebilirsiniz.

NORVEÇ İŞ İLANLARI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı