Devlet Destekli

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Nasıl Kayıt Olunur ve ÇKS Belgesi Nasıl Alınır?

ÇKS Nasıl alınır? ÇKS Nedir? ÇKS Sistemine kayıt nasıl yapılır? Çiftçi Kayıt Sistemine Nasıl Kayıt Olunur ve ÇKS Belgesi Nasıl Alınır? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Çiftçi Kayıt Sistemine ÇKS iyi mi kayıt olunur evraklar ve koşullar hakkında sorular, çeşitli tarımsal desteklerden yararlanmak isteyenlerin en çok sordurulmuş olduğu sorular arasındadır. Devlet ve bankalar tarafınca çiftçilere sunulan desteklerden yararlanabilmek için bu belgeye sahip olunması gerekir. Tarımcılık ile uğraşıldığına dair kanıt olarak bu belge gösterilmektedir. ÇKS belgesi iyi mi alınır 2020 yılı öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir. Ziraat İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurularak kayıt olunabilir. İlk kayıt ve kayıt yenileme için yapılması gereken benzer işlemler bulunmaktadır.

2020 ÇKS Belgesi Nasıl Alınır?

Çiftçi belgesi iyi mi alınır 2020 yılı için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’nin bir üyesi olmak gerekmektedir. Kayıt işlemleri arazi sahiplerinin başvurusu, arazi kiralayanların başvurusu veya arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanların başvurusu şeklinde araziyi kullanan kişiye gore değişiklik gösterebilmektedir.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ilk defa kayıt olacaklar, kimlik bilgilerinin beyan edilmiş olduğu bir formu doldurmaları gerekmektedir. Kayıt başvurusu için arazi tapusu istenmektedir.

Bu yüzden Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gidilerek, tapu fotokopilere “aslına uygundur” kaşesi bastırılmalıdır. Bu işlemlerden sonra, C formu adı altında bir formun doldurulması istenmektedir. Form, ekim yapılan arazinin tapu detayları ve yetiştirilen ürünlerin içerecek şekilde doldurulmalıdır. Hazırlanan C formu, arazinin kayıtlı olduğu muhtarlığa imzalatılmalıdır. Hazırlanan belgeler ile beraber kayıt için yapılacak olan başvurular, arazinin kayıtlı olduğu ziraat İl yahut İlçe Müdürlüklerine gerçekleştirilmelidir.

SON DAKİKA: DEVLET DESTEKLİ KEÇİ KREDİSİ

OKU  Son Dakika: Devletten Ev Sahibi Olmak İsteyen Vatandaşa Büyük Destek

2020 Evraklar Nelerdir?

Tarım İl ya da İlçe Müdürlüklerine gidilmeden önce, ÇKS belgesi için gerekli evraklar hazırlandığı takdirde kayıt işlemi daha kısa sürede tamamlanabilir. Evraklardaki bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulmasına dikkat edilmesi önerilir. Aksi takdirde, belgeler uygun bulunmayıp tekrar hazırlanmaları istenebilir. Kayıt için istenen evraklar arasında;

  • Çiftçi kayıt formu,
  • Kira kontratı,
  • Boş C formu,
  • B formu,
  • Muvafakat – 1
  • Muvafakat – 2 bulunmaktadır.

Hazırlanan evraklar bir dosya içerisine konularak Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edilebilir. Kayıt başvurularının sonuçlarını takip etmek isteyenler, E-Devlet üzerinden de ÇKS sorgulaması yapabilir.

ÇİFTÇİ KREDİSİ VEREN BANKALAR 

ÇKS Hakkında Bilgiler 

  • Çitçi Kayıt Sistemi’ne gerçekleştirilen başvurular ömür boyu geçerliliğe sahip değildir. Her kayıt, 1 yıl süre için gerçekleştirilmektedir. Bir yılın sonucunda yine başvuru yapılması gerektiğinden, kayıt işleminin düzenli olarak yinelenmesine dikkat edilmelidir.
  • Kayıt yenileme için gerçekleştirilen başvurularda da ilk kayıtta istenen belgeler hazırlanmalıdır. Bunun nedeni, kişinin güncel durumunu izlemek ve eğer arazi almış yahut satmış ise sistemi güncel tutmaktır. Belgelerde güncel bilgiler kullanılmalıdır.
  • Daha önceki yıllarda hazırlanmış belgeler kopyalanarak müracaat yapılmamalıdır. Güncelleme yapacakların, güncelleme yapıldığına ilişkin arzuçe hazırlayabilir. Kayıt yenileme arzuçeleri anında işleme koyulmaktadır. ÇKS belgesi ücreti, belgeyi temin etmek isteyenlerin ziraat İl ve İlçe Müdürlüklerinde ödemeleri ihtiyaç duyulan bir dosya harcamasıdır ve 10 TL olarak alınmaktadır.
  • Devlet tarafınca verilen tarımsal bağışlama ve yardımlardan yararlanabilmek için ÇKS belgesine sahip olma ve sisteme kayıtlı olma şartının sağlanması gerekir.
  • ÇKS belgesi özel ve devlet bankalarının düşük faizli kredilerden de yararlanılabilir. Çiftçi kredi kartlarına müracaat yapılarak, arazi veya canlı hayvan gereksinimları kart yardımıyla giderilebilir.
  • ÇKS belgesine sahip kişiler, BAĞ-KUR emeklisi olarak emekli olabilmektedir. üretici Yol Belgesi, üretilen ürünlerin nakliyesinde lüzumlu olan bir belgedir ve ÇKS belgesine sahip olanlar, bu belgeyi de kolay bir halde alabilmektedir.
  • Çiftçi Kayıt Sistemi, hayvancılıkla uğraşanların da kayıt olabilecekleri bir sistemdir.
OKU  Annelere PTT’den ödeme! Her Anneye 600 TL ödeme yapılıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı