Devlet Destekli

Devlet Destekli Traktör Kredisi

Devlet Destekli Traktör Kredisi nasıl alınır? Devlet destekli traktör kredisi almak için şartlar nelerdir? Devlet destekli traktör kredisi ile birlikte hangi traktörler alınır? Sizlere traktör almak isteyenler için hazırladığımız traktör kredisi veren yerler hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca bir diğer yazımız olan QNB Finansbank Taşıt Kredisi Şartları neler? ve Çiftçi Kredisi Veren Bankalar yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Çiftçileri desteklemeye yönelik yapılan çalışmalar içinde bulunan traktör bağışlama desteği için gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafınca çalışmalar devam etmektedir. Besicilik, yetiştiricilik ve sütle endüstri bölgesi haline alan şehirlerde %50’ye varan bağışlama destekleri verilecektir. Çiftçiler için çok önemli bir ihtiyaç olan traktör alımları için verilecek olan hibe destekleri Bakanlar Kurulu sonucunın peşinden yürürlüğe konulacaktır. Devlet tarafından verilecek olan ziraat aletleri desteklemeleri 2020 senesinde yürürlüğe girmesi beklenmekte ve yürürlüğe girdiğinde bu hibeden faydalanacak olan çiftçilerin belirli illerde kayıtlı olarak tarımla uğraşıyor olmaları gerekmektedir. Bu iller şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Ağrı, Afyon, Amasya, Balıkesir, Erzurum, Diyarbakır, Isparta, Çorum, Malatya, Samsun, Konya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Ordu, Trabzon, Sivas, Tokat, Van, Yozgat, Çanakkale, Aydın, Ardahan, Ankara, Bursa, Denizli, Çankırı, Burdur, Elâzığ, Karaman, Giresun, Kastamonu, Erzincan, Manisa, Muş, Uşak, Kütahya, Mardin, Mersin ve Nevşehir’dir.

Milli tarım projesi kapsamında yer alan tarım makinaları hibe desteği 2020 yılında mazot desteği ile de birleştirilecektir. Bu kapsamda yüzde 50’ye varan mazot yardımı yapılacaktır.

2020 Ziraat Bankası Traktör Kredisi

Ziraat Bankası tarafından tarımla uğraşan kişilere ekipman desteği sağlayabilmek amacıyla kredi seçeneği sunulmaktadır. Tarımsal üretime yönelik olarak kullanılmak amacıyla satın alınacak sıfır kilometre veya ikinci el traktörler için kredi verilmektedir. Oldukca uygun faiz oranları ve uzun vade seçenekleri ile sunulan bu kredi de durağan faiz garantisi sunulmaktadır. Tarımsal üreticilerin işletme kapasitelerini geliştirebilmeleri ve büyütebilmeleri amacıyla mekanizasyon çalgılarının alımına yönelik olarak kredi kullanımı sağlanabilmektedir.

Ziraat Bankası traktör kredisi için gerekli olan evraklar şekilde sıralanmaktadır;

  • Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi
  •  Çiftçi belgesi
  •  Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
  •  İşletmenin son 3 ayına ait bilanço
  •  Tapu kaydı veya kira kontratı

Tüzel kişiler için istenen evraklarda mevcut evraklara ek olarak şirkete ait evrakların eklenmesi gerekmektedir. Gerekli evrakları temin ederek Ziraat Bankası şubelerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

OKU  25 bin TL Barınma Yardımı Başvurusu Başladı. Herkes Alıyor

Ziraat Bankası Traktör Kredileri 72 Aya Çıkarıldı

Traktör kredisi veren bankalar içinde en uygun krediyi Ziraat vermektedir. Ziraat bankası en uygun kredi ve faiz koşulları ile çiftçilere kredi desteği vermeye devam ediyor. Banka değişken ve sabit olmak üzere 2 farklı kredi paketi ile karşımıza çıkıyor. Ziraat Bankası traktör kredisi Tarımsal Mekanizasyon araçlarının Kredili Satışına Esas deney ve Denetimlerle İlgili tarım ve Köyişleri Bakanlığından piyasaya çıkan 2000/37 sayılı bildiriname ile veriliyor. Bu bildiriname Tarımsal mücadelede kullanılan alet ve makineler hariç, kredili satışı istenilen tarımsal mekanizasyon enstrumanlarının deney ve denetimleri ile ilgili esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Tebliğname gereğince, banka tarafınca deneyi meydana getirilen 2. El ve 0 km. Traktörlere kredi veriliyor.

Bununla beraber TKK ile Ziraat Bankasının verdiği faiz indirimli kredilerde ise,

  • 75 bin liraya kadar %50 faiz indirimi,
  • 75 bin liradan 250 bin liraya kadar %25 faiz indirimi uygulanıyor.
  • Genç çiftçi, 300 koyun vb projelerde ise traktör alımına hibe veya sıfır faizli kredi imkanı bulunmuyor.

Ziraat Bankası Sabit Faizli Traktör Kredisi

T.C. Ziraat Bankası yeni ve kullanılmamış traktörler için, Bankanın anlaşmalı bulunduğu firmalar ve bu firmaların bayilerinde satılmakta olan sıfır km. ve kullanılmamış traktörler için yıllık %6 faiz oranı ile kredi veriyor. Kredi geri ödemesi yılda bir defa, altı ayda bir ve üç ayda bir ödenebiliyor. Traktör için verilmekte olan azami kredi miktarı ise traktöre ait fatura tutarının %75 i oranında verilebiliyor. Bu krediden yararlanmak isteyenlerin traktörün bedelinin %25 i kadar peşinatı olması gerekiyor. Peşinatı olmayanlar ise, Ziraat Bankasından çiftçilere özel ihtiyaç kredilerine başvuru yapabiliyor.

2020 TKDK Hibe Traktör Desteği

Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kısaca ismiyle TKDK, ülkemizde tarımsal alanda pek çok gelişmeye yardım etmiş bir kurum olarak hizmet vermektedir. Avrupa Birliği tarafından verilen destek kredilerini dağıtmakla yetkili tek kuruluştur. TKDK hibe traktör desteklerini belirli programlar çerçevesinde ve mikro kredi şeklinde sunmaktadır. Traktör desteği alabilmek için dahil olmanız gereken programlar şunlardır;

  • Et üreten tarımsal işletmeler
  • Süt üreten tarımsal işletmeler
  • Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi yönelik faaliyet gösteren işletmeler

TKDK hibe traktör desteği kapsamında yatırımcıların alacak traktörlerin %50 ila %65’i hibe olarak verilecektir. TKDK traktör desteği proje örneği ve başvuru formuna http://www.tkdk.gen.tr/ resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. TKDK proje örneklerine internet üzerinden de kolayca ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz. Kaliteli ve iyi sunulmuş projelere destek veren TKDK, projeleriniz için  farklı alanlarda profesyonel destek vermeye devam etmektedir. Traktör hibe desteği sorgulama işlemini de TKDK resmî web sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

OKU  KOSGEB'ten 3 Yıl Geri Ödemesiz ve Faizsiz 75 Bin TL Kredi İmkanı!

TKDK Traktör Hibe Desteği İçin Gerekli Evraklar

Hibe desteği verilen tarım makinaları traktör, römork, tarım aleti, pulluk ve biçer döner olarak sıralanabilmektedir. TKDK tarafından verilen traktör desteği 30 bin TL’ye kadar çıkabilmekte olup Gerçek ve tüzel kişiler için farklı evrakları temin edilmesi gerekmektedir. Traktör hibe desteği için gerekli evraklar listesinin başında traktör kredisi için proforma fatura yer almaktadır. Traktör için kestiğiniz proforma fatura tutarının yüzde 75’ine kadar kredi kullanma şansına sahip olursunuz. Çiftçiler traktör desteği aldıktan sonra 5 seneye varan uzun vade seçeneklerinden ve uygun faiz oranlarından faydalanabilmektedirler.

Devletin Destekleme Verdiği Traktör Markaları

Süt üretimi yapan çiftçiler, işletmeler, çiftlikler, süt üretimi yapan çiftçiler, işletmeler, çiftlikler, arıcılık yapanlar, tıbbi ve aromatik bitki üretenler, dış mekan, iç mekan süs bitkisi yetiştiriciliği yapan çiftçiler diğer şartları da taşımak koşulu ile Hibe Kredi Verilen Traktör Marka ve Modelleri için başvuruda bulunabilir.

Kırsal kalkınma programı IPARD kapsamıyla traktör alımında devlet destekli hibe kredisi verilecektir. Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler ve çiftlik yatırımlarının çeşitlendirilmesi için traktör alımına % 50 ila % 65 oranında hibe desteği verilecektir. TKDK’dan başvuru sahipleri tarafından hazırlanan projelerle IPARD programı kapsamında en fazla 82 KW yaklaşık 110 hp gücündeki traktörler için hibe desteği alınabilecektir.

Agrifarm, Agripower, AGT, Antonio Carraro, Artrak Superline, Başak, Başkent, Belarus, BMC , Bolinder-Munktell, Bozok, Branson, Carraro, Case IHChery, Claas, David Brown, Deutz, Dexta, Eicher, Erkunt, Farmtrac marka traktörler ülkemizde al bulunmakta olup, daha çok Fiat, Ford, Hattat, IMT, International, İşbora, John Deere, Kubota, Landini, Leyland, LS Tractor, Massey Ferguson, New Holland, Same, Steyr, Super Major, Super Star, Tümosan, Türk Traktör ve Universal marka traktörler daha fazla bulunmaktadır.

Yeni ve Kullanılmamış Traktörler İçin Kredi

3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifleri ile proforma fatura veya satış teklif mektubunun azami %75’ine kadar, sabit faizli traktör kredileri kapsamında; Ziraat Bankası ile anlaşma yapan firmalar ve bayileri tarafından satılan, yeni ve kullanılmamış traktörler için, 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifleri ile, proforma fatura veya satış teklif mektubunun azami %75’ine kadar, vade sonuna kadar sabit faiz garantisi ile yatırım amaçlı traktör kredisi verilmektedir.

  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Yapı Kredi
  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • Türk Ekonomi bankası gibi bankalar tarımsal mekanizasyon, alet ve makine alımlarına imkan tanımaktadır. En az mazot yakan traktörleri alın ve yakıttan tasarruf edin! Bu krediler ile alacağınız traktörlerin işleyeceğiniz toprağın yapısına uygun olmasına, teknik özelliklerine, markasına, vites ve lastik özelliklerine, yedek parçaya kolay ulaşım gibi noktalara dikkat edilmelidir.
OKU  Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılıyor! Başvurana Büyük İndirim Var!

Halkbank Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

Tarım sektörü, nüfusun gıda maddeleri gereksinimini karşılaması, dışa bağımlılığın önlenmesi, belli bir kesime istihdam olanağı sağlaması, tarıma dayalı sanayinin ham madde kaynağını oluşturması ve ödemeler dengesi üzerinde önemli etkilerinin olması, küresel kuraklık vb. nedenlerle, ekonomideki stratejik rol ve işlevini her geçen gün artarak sürdürmektedir. Halkbank tarafından 2020 yılında da çiftçimize verilen destekler devam etmektedir.

Halkbank Tarımsal Mekanizasyon ve Tarım Aletleri Desteği

Halk bankası tarım sektörüne kapsamlı bir destek sunabilmek amacıyla Tarım Destek Paketi hazırlanmış olup paket kapsamındaki tüm ürünlerin vadeleri çiftçilerin ödeme şartları göz önünde bulundurularak nakit girdilerinin olduğu hasat zamanında ödeme yapılmasına olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Bu paket içerisinde 9 ürün bulunmaktadır.

  • Halkbank Tarım kredisi ürünleri ;
  • Tarım Destek Kredisi,
  • Traktör ve Tarım Makinelari Ekipmanları Kredisi,
  • Sera İşletme ve Sera Yapım Kredisi,
  • Topraksız Tarım Kredisi,
  • Tarımsal Sulama Sistemleri Kredisi,
  • Çeltik Kredisi,
  • IPARD-Kırsal Kalkınma Hibe Programı Kredisi,
  • Tarımsal Arazi Alım Kredisi,
  • TMO Makbuz Senedi Karşılığı Kredidir.

Diğer kredi imkanlarından faydalanmak istiyorsanız Halkbank Kobi sayfasını ziyaret ederek inceleyebilir ve bankanın sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Tohum, dikim, gübreleme, sulama gibi ekim öncesi ve sonrası tarımsal faaliyetlerinizi finanse etmek ya da hasat toplama dönemindeki nakit ihtiyacınızı karşılamak amacıyla Tarım Destek Kredisini ürün deseninize ve hasat döneminize uygun olarak, 48 aya varan vadelerle kullanabilirsiniz. Tarım destek kredisi ürünlerinden olan traktör kredisi bilgileri aşağıdaki gibidir.

kredi303.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı