Devlet Destekli

Hayvancılık Kredisi- 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvuru Başladı

2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır? Devlet destekli hayvancılık kredisi başvurusu için şartlar nedir? Faizsiz ve hibe destekli hayvancılık kredisi hakkında bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Hayvancılık artık günümüz ekonomisinin vazgeçilmez mesleklerinden oldu. Çünkü hayvancılık artan et ve sut ihtiyacına bağlı devlet tarafınca finanse edilen alanlardan. Doğal olarak kırsala dönüp hayvancılık yapmak isteyenler de bu destekler yardımıyla işlerini kısa sürede büyütebiliyor. Hem küçükbaş, bununla birlikte büyükbaş hayvancılıkta verilen desteklerim sonu gelmiyor.

Bu destekler içinde krediler olmasıyla birlikte hibeler de bulunuyor. Bu güvelerin en güzel tarafı da alına kredinin birkaç yıl sonrasında ödenecek olması. Dolayısıyla yatırımcı bu süre zarfında kolayca isini yoluna koyabiliyor. Bu desteklerden bir tanesi de 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi. Tabi aklında kırsala dönerek hayvancılık yapmak isteyenlerin de sual bulunuyor. O de 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi iyi mi alınır?

Hayvancılık Kredisi Kapsamında Hangi Ürünler Veriliyor

Aslında soru 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır olsa da söz konusu ürün birden fazla desteği kapsıyor. Destek su anda yalnızca Ziraat Bankaları şubelerinden veriliyor. Aslında bu kredi 7 senelik vadeli kredi olarak da biliniyor. Bu kredi kapsamında verilen destekler traktör ve kümes hayvancılığı kredilerini de kapsıyor. Verilen desteklere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor olsa da en net ya bir Ziraat Bankası şubelerinde.

Bu ürünler için alınacak 2 yıl geri ödemesiz krediler için başvurunun en önemli kriteri Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak. Yani her girişimci nu kredileri alamıyor. Hem büyükbaş, hem küçükbaş, hem de kümes hayvancılığı destekleri için de bu sisteme kayıtlı olmak şart. Hayvancılık

2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınıyor 

İşte asıl soru 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır. Bu kedileri almak için Ziraat Bankasının ne yakın şubesine başvuru yapmak gerekiyor. Yapılan başvurular yaklaşık birkaç haftalık bir değerlendirme sürecine sokuluyor. Onay alınan başvurular için kredi tahsisi sağlanıyor. Kredi kullanan kişiler ilk 2 yıl herhangi bir ödeme yapmıyor. 2 yılın sonunda 5 yıllık bir ödeme planı çıkarılıyor. Bu ödeme planına gire 7 yıllık kredi planı hazırlanıyor. Kişi isterse bu ödemeyi aylık taksitler şeklinde gerçekleştirebiliyor. İsterse de yolun belli dönemlerinde 5 yıl boyunca ödeme yapabiliyor.

Hayvancılık Kredisi- 2 Yıl Geri Ödemesiz
Hayvancılık Kredisi- 2 Yıl Geri Ödemesiz

2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bu krediyi almak için öncelikle hayvancılığın yapılacağı yer konusunda karar verilmiş olmalıdır. Bu yer ya uzun vadeli kiralanmış ya da satın alınmış mülkiyet olmalıdır. Ardından yapılacak başvuru için gerekli ola belgeler şunlardır;

  • Kimlik Belgesi,
  • Gelir Belgesi,
  • Söz konusu hayvancılığın yapıldığı tarla tapusu,
  • Taşınır rehini için diğer hayvanların belgeleri,
  • Eğer gerekli olursa esnaf ya da memur bir kefil,

Ayrıca başvuru yapan kişilerin bu konuda tecrübe sahibi olup olmadığının da önemi büyük.

OKU  Devlet Destekli Seracılık Kredisi 2022-2023

Tecrübe kredinin onaylanması için büyük önem taşıyor. Özellikle de hali hazırda hayvancılık yapan kişiler bu kredilerden faydalanabiliyor. Ayrıca bu krediye benzer pek çok bankada da kredi veriliyor. Bu noktada 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır sorusu değişiklik gösteriyor. Bu kediler yüzde 1, yüzde 5 ve 12 şeklinde değişkenlik gösteriyor. Bu alınacak kedinin türüne göre değişmektedir. Örneğin kümes hayvancılığı için kullanılan kredi için keçi besiciliği için kullanılan kredinin faizi aynı olmamaktadır. Ayrıca geri ödeme konusunda sağlanan kolaylık da değişkenlik gösteriyor. Bazı bankalarda geri ödemesiz kredi vadesi en fazla 1 yıl olmaktadır.

Hayvancılık Yapmaya Karar Verdim Diyorsanız

Siz de hayvancılık yapmaya karar verdiyseniz ya da zaten hayvancılık yapıyor; ama işleri daha da büyütüp yeni besiler kurmak istiyorsanız sadece birkaç dakikanızı vererek, Hükümetin şu anda bütün hayvancılık alanlarında sizin gibi girişimcilere, çiftçilere vermiş olduğu kredi ve hibeleri öğrenebilir ve şartları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Var Mıdır?

Birçok kişi devlet destekli hayvancılık kredisi veriliyor mu şeklinde merak etmektedir. Kısmen evet diyebiliriz. Fakat geri ödemesiz kredi olmaz. geri ödeme yoksa buna hibe adını vermekteyiz. Devlet destekli hayvancılık kredileri uzun süredir devam ediyor ve halen de verilmektedir. Sadece bazı kurumlar zaman zaman destekleri kısıtlı tuttukları için girişimciler diğer kurum hibelerinden haberdar olamaz.

Kredi’nin Vadesi Ne Kadar?

Devlet büyük besi kuran, tavuk çiftliği kuran ve balık çiftliği kuran girişimcilere 5 yıl ve 7 yıl geri ödemesiz krediler ve %50 devlet hibe desteği vermektedir.Bir girişimci söz gelimi 50 bin TL para harcayarak bir besi kurmak istiyor.Bu besi için devlet desteği almak isteyen kişi ilgili kuruma başvuru yaptığında, eğer iyi bir proje hazırladı ise o zaman kendisine 5 sene ya da 7 sene geri ödemesiz 50 bin TL kredi verilecektir. Bu kredinin de %50’si devlet destekli olacağı için, kişi hem 5 sene boyunca bu parayı kullandığı halde devlete para vermeyecek hem de vadesi geldiğinde sadece 25 bin TL geri ödeyerek büyük bir avantaj yakalayacaktır.

Hangi Alanlarda Hayvancılık Desteği Verilmektedir?

Devlet desteğini de yanına alarak hayvancılık yapmak isteyenlere devlet aşağıdaki tüm alanlarda hibe ve ertelemeli hayvancılık kredisi konusunda destek vermektedir. Bu alanlar;

  • Büyükbaş hayvan alımı ve besi için işletme giderleri
  • Küçükbaş Hayvan alımı ve besi için işletme giderleri
  • Balık Çiftliği Kredi desteği
  • Kanatlı hayvan, tavuk çiftliği besi kredi desteği
  • Arıcılık ve doğal bal üretimi için kredi ve hibe desteği
OKU  Engelli Devlet Memurlarının Görev Kadroları Nelerdir?

İpek Böcekçiliği ve Solucan Gübresi Desteği

Saydığımız alanlar dışında ayrıca, bazı dönemlerde ve bölgelere has çok özel grupta yer alan; ipek böceği destekleri, Solucan Gübresi kredi desteği, Yarasa Gübresi kredi desteği ve daha birçok alanda devlet destekleri verilebilmektedir. Devlet destekli kredi veren kurumların başında yer alan; KOSGEB, Kırsal Kalkınma Ajansları, Ziraat Bankası ve TKDK,  geri ödemesiz hayvancılık kredisi için ayrı ayrı belgeler ve şartlar istemektedir. Ziraat Bankası bu kurumların her biri ile hayvancılık hibeleri konusunda anlaşma yaptığı için Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi İçin İstenen Belgeleri bilmeniz oldukça önemlidir.

Hayvancılık Kredisi Almak İçin Hangi Yolu İzlemeliyiz

  • Hayvancılık sektörüne yeni giriş yapıyorsanız, ne yapacağınıza karar verip bu konu üzerine ayrıntılı fizibilite yapmalısınız.
  •  Ait olduğunuz meslek grubuna dair resmi belgeniz olmalı, Örneğin, Çiftçi olduğunuza dair belgeniz hazır omalı.
  • Tarım Kredi Kooparatifleri, KOSGEP, IPARD ve T.C. Ziraat Bankasına giderek bu konuda ayrıntılı bilgi alıp yola başlayabilirsiniz.

Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2 Yıl Ödemesiz 5 yıl Ödemeli kredisi

2019-2020 yılından Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooparatifi 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl geri ödemeli 7 yıllık hayvancılığa destek vermek için kredi veriyor. Bu krediği almak için arana şartlar aşağıda yazıldığı gibidir. En önemli şart kredi notunuzun iyi olması ve projenizi hazır olması gerekmektedir. Şartlarınız yeterli ise size en yakın T.C Ziraat Bankasına gidip Tarım Bankacılığı Temsilciliğine başvurmalısınız.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi İçin İstenen Belgeler

IPARD, TKDK yada KOSGEB üzerinden hayvancılık hibe kredisi alıp da Ziraat Bankasına yönlendirilen kişilerden aşağıdaki belgeler istenmektedir.

  • Yapılan İşin Proje Özeti( Asıl Proje İlgili Kurum Tarafından Onaylandıktan Sonra)
  • Kişinin Gelir Durumunu Gösterir Belge
  • Kimlik Fotokopisi
  • Kredi İçin İstenen Teminatların Belgeleri( Tapu, Ruhsat-Traktör Ruhsatı İstenmektedir-,Arazi Hissesi)
  • Kefil İsteniyorsa Onların İmza Sirküsü ve Kimlik Fotokopileri
  • Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi

Bu belgeler ile Ziraat Bankası’na başvuru yapan kişilere kredi ve hibeler daha önce onaylandığı için kesin olarak çıkacaktır.

Kredinin Tamamı Ne Zaman Verilir?

Burada bilinmesi gereken önemli bir bilgi var; Tüm kredi limiti hemen kullandırılmaz. Kredinin onaylanmış olması hemen tüm paranın çekileceği anlamına gelmez. Harcama yapıldıkça ve ilgili kurumun proje destek süresi burada çok önemlidir. Örneğin KOSGEB destek programı 3 sene sürmektedir. Bu süre boyunca peyder pey ödeme yapılmaktadır.

OKU  Devlet Kesenin Ağzını Açtı. Kira Yardımı Yapılacak, Başvurular Başladı

Devlet destekli hayvancılık kredileri nerelerden ve nasıl alınır?

Devlet desteği ile hayvancılık kredisi alınan kurumlar şöyle sıralanabilir:

  • Bankalar: Tüm hayvancılık türlerinde kredi alımı mümkün olmaktadır. büyükbaş hayvancılık kredileri almak için kişilerin ekspertiz ile hayvan seçimi yapmaları gerekmektedir.
  • KOSGEB: KOSGEB, büyükbaş hayvan kredileri için canlı hayvana kredi ve destek vermemektedir. Bu desteklerle canlı hayvan alımı mümkün değildir. Ancak canlı hayvan bakımı için ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat desteğinde bulunabilmektedir.
  • Damızlık Sığır Yetiştiricileri Desteği: Sadece damızlık sığır yetiştiriciliği konusunda bu destek alınabilmektedir.
  • Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı: Köylerde kurulu bir çiftliğin varlığında veya ahırlar hazırsa, bu alanlara başvuru yapılabilir.
  • Kooperatifler: Kooperatif kayıtları var olan çiftçiler, buralara başvuru yaparak desteklerden yararlanabilir.

KOSGEB hibe destek fiyatları (manda, sığır)

KOSGEB’in verdiği hayvancılık hibeleri, büyükbaş hayvan türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda anaç manda desteği 250 TL olacaktır. Anaç manda kütüğe kayıtlı ise hibe oranı 400 TL’ye yükselmektedir. Erkek sığır başına alınacak miktar 250 TL olarak belirlenmiştir.

Buzağı desteği ne kadar?

Hibe alınacaksa, kriterler değişkenlik gösterir. Bu bağlamda kişiler, her buzağı için 350 TL  hibe desteği alabilir. Buzağıların soy kütüğüne kayıtlı olması halinde ise alınacak tutar 500 TL’ye çıkar. 81 ilin tamamında bu destek ve hibeler alınabilmektedir. Kontrollü dölleme yapılması halinde kişiler, 50 TL ek destek alabilir. Bunun yanı sıra eğer kullanılacak destek banka kredisi şeklinde olacaksa, soy kütüğüne kayıt ettirme şartı aranacaktır. Kredi ile alınan buzağıların tamamı veteriner kontrolünden geçirilecek, soy kütüğüne kaydettirilecektir.

Hibe hayvan desteği alma şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığının sistemine kayıtlı olarak en az 1 yıldır tarımsal faaliyeti sürdürüyor olmak, (yeni başlamak isteyenler alamıyor. genç çiftçi vb. gibi projelere başvurabilirler.)

  • Büyükbaş en az 10 – en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli
  • Koyun ve keçi olarak en az 100- en çok 200  hayvan kapasiteli
  • Sıfırdan ahır yapımı, var olan ahırın tadilatı,
  • Teke-koç veya damızlık boğa alımı,

Bu işler için gerekli makinelerin alımı için hibe desteği sağlanmaktadır.

Hibe desteği başvurusu nereye yapılır?

Bir proje hazırlayıp Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapacaksınız. Projeniz Müdürlük tarafından yapılan gerekli incelemeden sonra onaylanacak. Sonra Müdürlük size bir süre verecek. Örneğin 1 ay içinde yatırımını yap, malzemelerini al ve hibeni ödeyelim diyecekler. İşte bu süreç içinde, istenileni yaparsan ödeme alabilirsin. Tabi her ile ve her projeye göre Tarım ve Orman Bakanlığı şartları değiştirebiliyor.

Devlet Destekli Arıcılık Sigortası 2020

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı