Kredi 303 Haberler

2020 Yılında İşsizlik Maaşı Hesaplama

2020 Yılında İşsizlik Maaşı Hesaplama nedir? 2020 Yılı İşsizlik maaşı almak için şartlar nedir? İşsizlik maaşı başvurusu yapmak isteyenler ve bu maaşın ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenlere bu haberimizi vereceğiz. İşsizlik maaşı almak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. 

2020 Yılında İşsizlik Maaşı Hesaplama nedir? 2020 Yılı İşsizlik maaşı almak için şartlar nedir? İşsizlik maaşı başvurusu yapmak isteyenler ve bu maaşın ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenlere bu haberimizi vereceğiz. İşsizlik maaşı almak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. 

İşsizlik maaşı için başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden gerçekleştirilmektedir. İşsizlik maaşından yararlanmak isteyen yurttaşların, bu ödeneği alma hakkına haiz olabilmeleri için bazı şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra işsizlik maaşının ne kadar süre alınacağı ve hesaplaması yapmak için de bazı kriterlere dikkat edilmesi önem taşımaktadır.

İşsizlik maaşı alabilme şartları nedir? İşsizlik maaşı kimlere ve ne vakit ödenir? 2020 işsizlik maaşı ne kadar oldu? Bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Şartları nedir?

İşsizlik maaşı şartları hakkında detaylı bilgilere geçmeden önce çok önemli ve altı çizilmesi ihtiyaç duyulan bir husus bulunmaktadır. Kanuna göre işsizlik maaşı şartlarına haiz olsanız bile işinizden ayrıldıktan sonra ilk 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

30 günlük hak düşürücü süre içinde gerekli başvuruları yapmamış olan vatandaşlar, öteki şartları yerine getirseler dahi işsizlik maaşı almaya hak kazanamamaktadır. Bundan dolayı başvuruların vakitında yapılması fazlaca önemlidir.

İşsizlik maaşına başvurularınızı şahsen T.C. Kimlik belgeniz ile ikamet ettiğiniz yerdeki İŞKUR şubelerine veya genel müdürlüğüne giderek yapabilirisiniz. Ayrıca internet üzerinden İŞKUR’un resmi web sayfası aracılığıyla dijital ortamda da işsizlik maaşı başvurularınızı basit bir şekilde yapabilirsiniz.

İşsizlik maaşı alma şartları şunlardır: İşten çıkarılmış olmak (işçinin kusuru olmamalı) İşten ayrılmadan önce son 4 ayda (120) gün eksiksiz prim gününe sahip olmak Son 3 yıl içinde 600 günlük sigorta priminin ödenmiş olması (600 gün sigortalı çalışılması halinde prim yatmıştır.) Bu şartları taşıyan işsiz vatandaşlar, İŞKUR’dan alacakları işsizlik maaşının yanı sıra SGK’dan Genel sıhhat Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden de faydalanabilirler. Doğrusu kişilerin sağlık primleri ödenir. Ancak bu ödemeler emeklilik için prim günü olarak kabul edilmemektedir.

OKU  Son Dakika: 12 ay geri ödemesiz, 60 ay vade ile 15 bin TL kredi desteği

İşsizlik Maaşı müracaat Sorgulama İşlemleri

İşsizlik maaşına icra ettiğinız başvuruların genel durumları hakkında tüm sorgulamalarınızı e-Devlet Kapısı platformu üzerinden elektronik ortamda yapabilirsiniz. İşsizlik maaşı başvuruları da sorgulaması da e-Devlet üzerindeki İŞKUR dijital hizmetler menüsünde bulunmaktadır.

2020 Yılı İşsizlik Maaşları Ne Kadar Oldu?

Asgari ücret meblağına zam yapılmasının arkasından işsizlik maaşına da zam yapıldı. Bu kapsamda brüt asgari ücret üzerinden hesaplaması meydana getirilen işsizlik maaşı 2020 senesinde en düşük bin 177 lira en yüksek 2 bin 354 lira oldu. Bu ücretten bir tek damga vergisi kesiliyor. İşsizlik maaşı hesaplama yapmak için vatandaşların sigorta hizmet dökümüne bakmaları gerekiyor. İşsizlik maaşı işi olmayan kalmadan önceki son 4 aydaki ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor.

Sizlere bu haberimizde işsizlik maaşı hakkında bilgiler verdik. Her yıl olduğu gibi 2020 yılında da işsizlik maaşı alabilirsiniz. Bu konu hakkında sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bize sorabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı