Kredi

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır? İşyeri açma kredisi veren bankalar hangileridir? İşyeri açma kredisi için hangi şartlarda başvuru yapılır?

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır? İşyeri açma kredisi veren bankalar hangileridir? İşyeri açma kredisi için hangi şartlarda başvuru yapılır? Devlet destekli iş yeri açma kredisi KOSGEB tarafından mı veriliyor. Bu yazımızda sizlere işyeri açma kredisi hakkında bilgiler vereceğiz. ,

Eğer iş yeri yada dükkan açmak istiyorsanız devlet işyeri açma kredisi vererek size özel finansal destek sağlayabiliyor. Özellikle yeni bir işletme açmayı düşünüyorsanız bu kredi sizi büyük bir yükten kurtarabilir. Bankalar ve özel finansal kurumlar tarafınca sağlanan bu işyeri açma kredileri için çok çok fazla alternatif mevcuttur.

Devletin Desteklediği İş Yeri Açma Kredisi

Son zamanlarda ülkemizde girişimcilik adına birçok fazla alana yatırım yapılmaktadır. Bunlardan özellikle kendi iş yerini açma düşüncesinde olan kişiler büyük ölçüde faydalanmaktadır. Birkaç yıdır esnaflara kredi sağlayan KOSGEB kendisine ait işyeri açma isteyen esnaf adaylarına büyük bir kolaylık sağlıyor. KOSGEB, 2019 yılında geri ödemesiz (hibe) ve faizsiz olarak esnafa büyük bir avantaj sağlamaktadır. 50 bin TL hibeli olarak size gelirken 100 bin TL’yi ise faizsiz olarak geri ödüyorsunuz. Ancak KOSGEB kredisinden faydalanmanız için öncelikli olarak KOSGEB kurs tarihlerini bilmelisiniz. Kayıt olduktan sonra ise girişimcilik eğitimine girmelisiniz ve 32 saatlik eğitimin sonunda sertifika almalısınız. Bunun dışında ilk olarak KOSGEB iş planı oluşturmalısınız ve o şekilde başvuru yapmalısınız.

Peki, KOSGEB başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Eğer KOSGEB kredisi için başvurmaya kesin olarak kararlıysanız bunun için gerekli olan belgeleri bilmeniz gerekiyor.

  • İkametgah belgesi
  • İmza beyanları
  • Muhasebeci vekaleti
  • Fatura belgesi
  • Kira ve tapu belgeleri

İş yeri Açma Kredisi çekebileceğiniz diğer bankalar:

Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi

Eğer iş kurma gibi bir düşünüz varsa bunu Ziraat bankası yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tarım ve hayvancılık ie uğraşan işçilere büyük destek veren Ziraat Bankası oldukça cömert bir kredi veriyor.

Halk Bankası İşyeri Açma Kredisi

KOSGEB ile ortak çalışan bankalardan birisi de Halk Bankasıdır. Oldukça düşük bir faiz ile iş kredisi veren Halk Bankası başvuru yapanlara oldukça çabuk bir geri dönüş sağlıyor.

Vakıfbank İşyeri Açma Kredisi

İş yeri için krediye ihtiyacı olan vatandaşlara Vakıfbank’ta büyük hizmet vermektedir. Eğer Vakıfbank’tan kredi almak istiyorsanız bunun için iş fikrinizle bankaya başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

OKU  Bireysel Kredi Çeşitleri Nedir?

İş yerinin mülkünü satın almak istiyor iseniz, mağaza, depo veya dükkan sahibi olmak gibi bir amacınız var ise, şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu kredi işyeri açmak için değil, satışı çıkarılan işyeri binasını almak için verilen desteklemedir. Kredi kampanyasından faydalanmak için belirli ve düzenli bir geliriniz olmalıdır. Ticaret pakedi ve hayat sigortası yapılır. Bireysel iş yeri kredisi için tıklayınız.

İş Bankası İşyeri Açma Kredisi

İş yeri açmak isteyen bireylerin yanında olan bir diğer bankalardan birisi de İş Bankası. Bunun için bankaya iş yeri açma kredisi başvurunuzda bulunmanız gerekiyor. Sonucunu ise hemen öğrenebilirsiniz.

İşyeri Açma Kredisi Nereden Alınır?

Faizsiz esnaf kredisi ile birlikte iş kurmak isteyen gençlerimize Devlet bankaları, kooperatifler, kalkınma ajansları, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi Devlet bankaları, İşbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, Odeabank gibi özel bankalar işyeri açma kredisi vermektedir. Ayrıca KOSGEB tarafından devlet destekli olarak girişimcilere 150 bin liraya kadar iş kurma desteği verilmektedir. İsterseniz devletin verdiği işyeri açma desteklerinden faydalanın, isterseniz özel bankalardan kredi alın, bu haberimiz de yeni bir iş kurmanın en kolay yöntemlerini sizler için anlattık.

Eğer küçük bir işyeri açacaksanız, basit usulden vergiye tabi olmalısınız. Basit usulde, vergi miktarları ve muhasebeci giderleri düşüktür. Buna rağmen şirketlerde ödemeler daha yüksektir. Ancak şirketlerin basit usül vergi ödeyen işyerlerine göre avantajları söz konusudur.  Şirket kurmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken 3 kategori mevcut. Bunlar Anonim şirketleri, limited şirketleri ve şahıs şirketidir.

Limited şirketi için 10 bin lira sermaye gerektirirken kurulum için 3 bin lira civarında bir maliyet gerektirebilir. Tabi bu tutar şirkete göre değişiklik gösterecektir. Şahış  şirketleri ise bir günde açılabilmekte olup, 500 TL. parası olan herkes şahıs şirketi açabilir.  Tüm bu giderleri işyeri açma kredisi ile karşılayabilirsiniz. Devletten destek alabilmek içinse KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurmalısınız. 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız ve proje ile başvurmanız yeterlidir.

Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir?

Bankalar şirketin, işyerinin türüne ve tüzel kredi notuna göre, faiz oranı ve kredi açılış miktarını belirlerler. Eğer yıllardır ayakta duran köklü bir işyerinin sahibi veya şirketin ortağı iseniz, yeni bir işyeri açma veya bayilik alma kredisi çekmeniz daha kolay olacaktır. İşyeri açarken, imza beyanları, muhasebeci vekaleti, ikametgah ve fatura belgesi, kira veya tapu belgeleri gerekiyorsa, işyeri kredisi içinde,  buna benzer evraklar ve şirkete ait belgeler talep edilecektir. Başlangıçta söylediğimiz gibi, eğer köklü bir işyeri sahibi iseniz, kimlik belgeniz ile işletme destek kredisi çekebilirsiniz.

OKU  1800 Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar

Dükkan Açmak için Kredi Hesaplaması

Aynı sektörde iş yapsanız da iş kurmanın maliyeti, projenize göre değişiklik gösterecektir. Gıda, Giyim, Nalburiye, Hediyelik eşya, sektöründe küçük bir işletme açmak için bankalardan işyeri açma kredisi desteği alabilirsiniz. Ancak siz bir şirketseniz ve büyük desteklere ihtiyaç duyuyor iseniz, KOBİ’lere verilen destek paketlerini değerlendirebilirsiniz.

50 BİN LİRA HESAPLAMA
BANKA ADIFAİZ ORANIMASRAFTAKSİT
Yapı ve Kredi1,28%250 TL.1.480 TL.
Ziraat Bankası1,11250 TL.1.416 TL.
Vakıfbank1,16%250 TL.1.435 TL.
Şekerbank1,75%250 TL.1.663 TL.
Anadolu Bank1,47%250 TL.1.552 TL.

Dikkat Etmeniz Gerekenler;

  • Dükkanın bina ve tadilat masrafı var mı? Bu masraflar çekilen iş kurma kredisi ile karşılanabilecek mi?
  • İşyerinin iç dizaynı için çekeceğiniz işyeri kredisinin giderlere yetip yetmeyeceğini değerlendirdiniz mi?
  • Toptancılar ile yaptığınız görüşmelerde toptan alım için ilk peşinat ödemelerini hesaba kattınız mı?
  • İşyerinizin ilk hafta ve aylarda para kazanmayacağını hesaba katarak, gerek iş yerinin giderleri, gerekse çalışan maaşları gibi kalemleri de dahil etmelisiniz. Dükkan açma kredisi veren bankalara başvurmadan bu detayları atlamayın.

Albaraka Türk Bankası İşyeri Kredisi

Albaraka Türk isimli banka şubesi franchising destek paketi ile kendi işinizi kurmanıza finansman sağlıyor. Albaraka Türk bankası tam bir esnaf dostum ve bu paket haricinde, Gıda toptancı kredisi, Kobi destek, borçlandırma, diş hekimi destekleri, kırtasiye ve dış ticaret destek paketleri olmak üzere, çeşitli alanlarda kredi vermeye devam etmektedirler.

QNB Finansbank İş Yeri Kredisi 2020

Başvuru yaptığınız gün çekebileceğiniz 50 bin lira esnaf işyeri kredisi sizleri bekliyor. KOBİNakit, Dinamik, 6 ay geri ödemesiz ve kadın girişimci paketleri ile esnafımıza destek oluyor. Yine tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyenlere de bireysel ihtiyaç ve yatırım kredileri sunmaktadır. İlgili kredi sadece TL cinsinden ve işyeri açmak için kullanılmalıdır. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Sermayesi Olmayanlar Ne Yapmalı?

Kosgeb yeni girişimci desteği programı ve genel destek programı ile yeni işyeri açan tüm girişimcilere, esnaflara, ev hanımlarına, emeklilere, kısaca iş kurmak istiyorum diyen herkese iş kurma kredisi vermektedir. Hiç paranız yoksa, bu destekten faydalanabilirsiniz. Ancak şu var ki, KOSGEB sadece desteklemedir. İşyeri için harcayacağınız giderleri, desteğin sonunda ödemek üzere anlaşırsanız parasız işyeri açabilirsiniz. Tabi tedarikçiler ve dükkan sahibi ile anlaşma sağlayamazsanız, kredi çekmeniz gerekebilir.

OKU  Akbank Yeni Yıl İçin Süper Kredi Kampanyası Başlattı. Herkes Onay Alabilir.

Kredi Veren Bankalar 2020

Kosgeb, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi haricinde gerek devlet bankaları (Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank) gerekse özel bankalar tarafından iş kurmak için çeşitli krediler verilmektedir. İş kurma kredisi veren bankalar şunlardır;

  • Denizbank,
  • Qnb Finansbank
  • Akbank,
  • TEB,
  • İş Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Halkbank
  • Vakıfbank,

Katılım bankalarından sıfır faizli işletme desteği alınabilmektedir. Bunun için katılım bankalarına faiz yerine kar payı ödemesi gerçekleştirebilirsiniz. Genelde dükkan almak isteyenler için verilen bu destek faizsiz dükkan desteği isteyenlere özeldir.

2020 yılında cezaevlerinden tahliye olan hükümlülere ve engelli vatandaşlara iş kurma kredisi adı altında yeni bir destek başlatıldı. İŞKUR tarafından verilen bu desteğin miktarı 36.000 TL.’dir. Hiç sermayesi olmayıp işyeri açmak isteyen kişilerin KOSGEB ile birlikte bu kuruluşa da başvurmaları fayda sağlayabilir. Özellikle cezaevinden çıkan, denetimli serbestliğini bitiren işsiz kişilerin dükkan açma kredisi çekmeden önce İŞKUR’a kayıt yaptırmaları ve proje hazırlamaları sonucunda başlangıç sermayesi temin edilebilir.

TEB İşyeri Destek Kredileri 2020

  • Küçük işletmelere büyük destek sloganıyla hizmet sağlayan TEB, sadece işletmenin kuruluş aşamasında değil, ilerleyen safhalarda paraya ihtiyaç duyduğunuz da, müşterisi olan esnafların her zaman yanındadır. İster dükkan için ticari bir araç alın, ister dükkanınızın raflarını mal doldurun, aradığınız finansman TEB’de..
  • Taksitli Ticari Kredi; İşyerinin ilk açıldığı zaman 36 ay vadeli olarak alınabilir. 50 bin teminat olmadan, 100 bin teminatlı olarak verilir. 1 yıl geri ödeme ertelenebilir.
  • TEB Kredi Garanti Fonu Teminatlı Kredi; Eğer kredi garanti fonundan teminat alırsanız, bu krediyi 100 bin liraya kadar kullanabilirsiniz. 1 yıl ertelemeli ve 60 ay vadelidir.
  • TEB KOSGEB Teminat Mektubu; Hem hibe için, hemde firmalara verilmek için TEB Teminat mektubu vermektedir. 100 bin lira teminatlı 50 bin lira teminatsız, işletmenin durumuna göre verilmektedir. Teminat süresi 1 yıl ile sınırlıdır.
  • TEB işyeri rotatifi; Kısa süreli işletme giderleri için geçerlidir. Dükkanın mal alınması ve esnafın küçük çaplı giderleri için kullanılabilir.
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı