KOSGEB

KOSGEB Hediyelik Eşya Dükkanı İş Planı

KOSGEB Hediyelik Eşya Dükkanı İş Planı Hazırlanması nasıl olur? KOSGEB hediyelik eşya dükkanı açmak için şartlar nedir? KOSGEB ve devlet destekli işyeri açmak isteyenler hangi aşamaları yapması gerekiyor? Bu yazımızda sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. 

KOSGEB hediyelik eşya mağazası planı KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin hibe ve kredi desteği almaları için en önemli adım olurken, bu yönde sahip olunan somut iş planı KOSGEB musluklarını sonuna kadar açmasının yanında işletmenin en az dört beş senesinin de garanti altına alınması anlamına gelecektir.

2020 KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB desteklerinin başlıca amacı ülkedeki üretimin arttırılması ve bununla birlikte istihdam rakamlarının da aynı doğrultuda büyümesi olmakla birlikte KOSGEB iş planı örneği 2020 hazırlanması KOSGEB desteklerinin temel taşını oluşturmaktadır. KOSGEB ülkemizde girişimciliğin desteklenerek ileriye bakabilen, sağlam temeller üzerine kurulan ve her anlamda yönetim tecrübesi edinebilen işletmelerin kurularak geriden gelen işletmelerin de aynı doğrultuda gelişmesini fakatçlar.

KOSGEB destekleriyle kurulan işletmelerin verimli hale gelmesi, bilançolarının sağlam değerler içermesi, işsizlikle mücadele mevzusunda istihdamın arttırılarak işsizliğin azaltılması, ihracatın arttırılması ve dışarıdan ithal edilen ürünlerin Türkiye’de üretilmelerinin sağlanması, Türkiye’de üretilen ürünlerin yurt dışındaki benzer ürünlerle rekabet güçlerinin arttırılması devlet tarafınca öncelikli olarak fakatçlanan olgular olarak göze çarpmaktadır. Ülkelerin ekonomik verilerinin iyi hale gelmesi, gelişme rakamları da olumlu yönde etkilerken, kısa ve orta vadeli ekonomik büyüme hedeflerinin de planlanan şekle gelmesini elde edecektir.

KOSGEB Desteği Alma Aşamaları:

Dışarıdan bakıldığında KOSGEB destek başvurusu yapılması zor ve ayrıntılı bir işlem olarak görülse de genel anlamda KOSGEB desteklerini almak gerekli şartların yerine getirilmesi sonucunda oldukça kolaydır. İlk olarak hangi sektörde girişimcilik yapılması planlanıyorsa bununla alakalı KOSGEB veri tabanına üye olunması ve KOSGEB beyannamesinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

OKU  KOSGEB Halı Yıkama İçin 100 Bin TL Hibe Kredi Başvurusu

Hediyelik eşya dükkan dekorasyonu başta olmak üzere hediyelik eşya dükkanı açılabilmesi için gerekli olan maddi desteğin ilk aşaması böylece tamamlanırken, KOSGEB tarafından açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine de katılmak zorunludur. KOSGEB her ilde girişimcilerin talepleri doğrultusunda iki ya da üç haftada bir uygulamalı girişimcilik eğitim programı açarken önceleri 70 saat süren eğitimlerin süresi 2019’dan sonra maksimum 32 saate düşürülmüştür. Bu eğitim sonucunda alınacak uygulamalı girişimcilik sertifikasının ardından üç kişilik KOSGEB uzmanlarının karşısında hediyelik eşya dükkanı iş plan örneği sunumu yapılması gerekmektedir.

Öncelikle işletmenin ve girişimcinin iş konusundaki geleceği için bu sunum çok önemli olmakla birlikte, hazırlanan iş planının muadillerine göre mutlaka değişiklikler içermesi gerekmekte; kurulan ya da kurulacak olan işletmenin yapısı, bütçesi, hedeflenen mali bilançoları, misyon ve vizyonu, kuruluş amacı, Türkiye ekonomisine katacağı değer, işletmenin üretim ve istihdam konusunda planlamalarını içeren oldukça ayrıntılı bir iş plan örneği sunumu yapılması gerekmektedir. Ayrıca çok iyi planlanmış ve başarılı temeller üzerinde oturan birçok işletmenin yetersiz iş sunumu nedeniyle KOSGEB desteklerini alamadıklarını da bu noktada belirtmek yararlı olacaktır.

Yedi Altın Adımdan Oluşan KOSGEB Hediyelik Eşya İş Planı:

KOSGEB veri tabanına üye olunduktan hemen sonra ulaşılabilen KOSGEB iş planı taslağında;

  • Kurulacak olan işletmenin iş planı özeti
  • Girişimci hakkında temel bilgiler
  • Kurulacak olan iş ve sektörle alakalı temel özellikler ve rakip karşılaştırmaları
  • Rakip değerlendirmeleri esnasında da yapılması planlanan işle ilgili pazar araştırmasının yapılması, kâr ve zarar beklenti raporlarının oluşturulması
  • Kurulacak olan işletmenin uygulayacağı pazarlama planı hakkında detaylar
  • İşletmede üretim yapılacaksa üretim planının nasıl olacağı, ilk günden itibaren izlenecek yol, ilk beş yıldaki beklentiler
  • İşletmenin örgütsel yapısıyla ilgili her detay yer almaktadır.
OKU  KOSGEB Köy Ürünleri Açmak İstiyorum

KOSGEB KADIN GİRİŞİMCİLERE KREDİ

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı