KOSGEB

2022 KOSGEB İş Kurmak İsteyenlere Destek Veriyor mu?

KOSGEB İş Kurmak İsteyenlere Destek Veriyor mu? KOSGEB iş desteği nasıl alınır? KOSGEB üzerinden başvuru yapacaklar için şartlar nelerdir? Sizlere bu yazımızda kosgeb kredisi hakkında bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde iş yeri açmak isteyenlere kredi veren kurumlardan birisi olan ve devlet destekli olarak çalışan KOSGEB iş kurma hayali olan ve girişimci ruhu olan herkese destek vererek bu hayalini gerçekleştirmesini sağlamaktadır. Sizde eğer KOSGEB kredisi başvurusu yapacaksanız bazı şartlara uygun olmanız gerekiyor. Bu şartlara uygun olmanız durumunda kuracağınız iş modelinin de KOSGEB tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Bunun için sayfamızda da bulunan KOSGEB: Desteklenen ve Desteklenmeyen Sektörler? yazımızı okuyabilirsiniz.

İş kurma hayali hepimizin aklımızın bir köşesinde yer almaktadır. Sizde bu hayalleri gerçekleştirmek istiyorsanız bankalardan destek alacağınız gibi ayrıca KOSGEB kurumu tarafından da destek alabilirsiniz. Şimdi sizlere KOSGEB İş Kurmak İsteyenlere Destek Veriyor mu? bunun detaylı bilgilerini verelim.

KOSGEB Kurumu Nedir?

KOSGEB yani küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki görevinü, etkinliğini artırma, rekabet güçlerini artırma ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirme amacı ile kurulmuş bulunan bir kamu kurumudur. 1990 yılından beri faaliyet vermektedir. Her ilde bir KOSGEB birimi mevcuttur.

KOSGEB Destekleri Nelerdir?

KOSGEB Destekleri şu başlıklar altındadır.

  • Girişimcilik Destekleri KOBİ Finansman Destekleri
  • AR-GE Teknolojik Üretim ve Yerleştirme Destekleri
  • İşletme Geliştirme gelişme ve internasyonallaşma Destekleri
  • Labaratuar Destekleri İŞGEM/TEKMER Programı

Bu bağlamda bakılmış olduğunda bizim bu yazıda gündeme almış olduğumız Girişimcilik Desteklerinden bahsetmek gerekir ise şu başlıklar altında inceleme yapılabilir.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri Nelerdir?

KOSGEB girişimcilik destekleri Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamındadır. Buna bağlı olarak

  • Geleneksel olan girişimcilere: 60.000 TL İleri düzeyde olan girişimcilere: 370.000 TL değerindedir.
OKU  KOSGEB Anlaşmalı Bankalar Hangileri?

Bizim burada bahsedeceğimiz geleneksel girişimcilik destek programı kapsamı ise özellikle kendi işini kurmak isteyenleri ilgilendirmektedir ve şu şekildedir:

Yeni girişimci programı olarak adlandırılmaktadır ve kapsamı şu şekildedir

  • Kuruluş desteği: Gerçek kişi olarak kurulan işletmeler için 5.000 TL. Sermaye şirketi olarak kurulan işletmeler için 10.000 TL
  • Performans desteği: 1. Performans Döneminde toplam pirim gün sayısı 180-539 olan işletmeye: 5000 TL, 540-1079 olan işletmeye: 10.000 TL, 1080 ve üstü olan işletmeye: 20.000 TL.
  • 2. Performans Döneminde toplam pirim gün sayısı 360- 1079 olan işletmeye 5.000 TL, 1080-1439 olan işletmeye 15.000 TL ve 1440 TL üstü olan işletmelere 20.000 TL değerindedir.

Burada 1. Performans devri kuruluştan itibaren ilk 1 yıl için geçerlidir. İkinci performans devri ise birinci performans devri bittikten sonrasında ikinci senenin sonuna kadar olan bir dönemdir. Yine bu süreçte pozitif ayrımcılık uygulanarak kadın, engelli birinci aşama şehit yakını, gazi çalıştıranlara her bir performans devri için extra 5000 TL ödeme yapılmaktadır. Bunun haricinde KOSGEB dehemmiyet dönem yeni girişimciler için anlaştığı bankalar üzerinden 0 faizle kredi olanağı da sunmaktadır fakat bu kredinin alınabilmesi için de belli başlı kriterler aranmaktadır.

KOSGEB Desteği Almak İstiyorum

KOSGEB girişimcilik destekleri alınabilmesi için atılması gereken adımlar şunlardır:

Öncelikli olarak herhangi bir kentte verilen KOSGEB girişimcilik eğitimleri tamamlanmalı ve sertifika alınmalıdır. Bu eğitim toplamda 1,5 gün devam eden bir eğitimdir. Akabinde KOSGEB tarafından istenen evraklar hazırlanır, müracaat formu doldurulur. Kuruma gidilerek müracaat yapılır. Uygun görülmesi durumunda da destek alınır. Burada bilinmesi gereken en önemli olan husus kişilerin önce kendisinin harcama yapması ve daha sonra ödeme alabilmesidir. Kurum doğrudan ödeme ilk baştan yapmamaktadır. İşyerine gelip gerekli kontroller yapıldıktan sonrasında uygun görülürse ödeme yapılır.

OKU  KOSGB Kafe Açma Desteği Nedir? KOSGEB Kafe Açma Desteği Şartları

Kosgeb Kira Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

KOSGEB Köy Ürünleri Açmak İstiyorum

Sizlere bu yazımızda KOSGEB İş Kurmak İsteyenlere Destek Veriyor mu? KOSGEB başvurusu nasıl yapılır bu konular hakkında bilgiler verdik. Bu konular hakkında sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bize sorabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı