KOSGEB

KOSGEB Kurs Tarihleri Ve Başvuru Yapılacak Kurumlar

KOSGEB Kurs Tarihleri Ve Başvuru Yapılacak Kurumlar nelerdir? KOSGEB kredisi için başvuru aşamaları ve kredi veren bankalar hangileridir? KOSGEB kursa başlayacak olan kişiler 2020 yılında hangi tarihte kursa başlayabilirler? Yazımızda sizlere KOSGEB kredisi ile ilgili bilgiler paylaşacağız.

KOSGEB kursları 2020 KOSGEB destekleri alma aşamalarının ilkini içeren ve sonucunda uygulamalı girişimcilik sertifikasının alındığı önemli bir basamaktır. KOSGEB; yenilikçi, katma kıymet ve teknolojik yönü önemli üretimler yapan, ürettiği bu ürünleri uluslararası pazarlara taşımak isteyen, ihracat odaklı çalışarak ülkenin büyüme rakamlarına olumlu katkı elde eden KOBİ’lere hem yeni bir vizyon katmak aynı zamanda bu vizyonla beraber üretim ve istihdam rakamlarını da arttırmayı hedeflerken bu hedef doğrultusunda eğitim faaliyetlerine de oldukça önem vermektedir. KOSGEB başvuru şartları içerisinde en önemli aşamalardan önde gelen KOSGEB kursları kendi bünyesinde verildiği şeklinde, devlete bağlı farklı kurum ve müesseselarda da verilebilmektedir.

KOSGEB Kurslarının Önemi

KOSGEB kurslarından bahsedilen kavram uygulamalı girişimcilik eğitimleri olurken, 2020 yılında bu eğitimlerin averaj 3 gün sürdüğü ve 32 saatlik bir eğitim olduğu da belirtilmelidir. KOSGEB girişimcilik kursu ne işe yarar sorusuna verilecek ilk yanıt kurulacak işletmenin hayatta kalması için tüm gerekenlerin girişimciye aktarılması olurken, işletmenin ilk kurulduğu andan itibaren ihtiyaç duyulan tüm teorik bilgileri girişimcilere aktarır. Yalnız işletmenin ayakta kalması ve büyümesi değil, işletmenin rakipleriyle rekabet edebilmesi, sektöründe farkındalık yaratabilmesi ve bu yönde personel ve bütçe yönetimiyle ilgili gereksinim duyulan her bilgi de KOSGEB kurslarında girişimcilere aktarılmaktadır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları Nerelerde Düzenlenmektedir?

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri aslına bakarsak her yıl başlangıcında senelik bir proje halinde belirlenirken, Ocak ayından sonrasında da talep yoğunluğu ve destek alınmak istenen sektöre göre de kurs tarihleri değişkenlik gösterebilmektedir. Genel olarak KOSGEB kursları KOSGEB merkezlerinin eğitim salonlarında yapılırken tabi ki şehirlere gore KOSGEB’in anlaşmalı olduğu farklı kuruluş ve kurumlarda da bu eğitimler verilebilmektedir. KOSGEB girişimcilik desteği alınabilmesi için lüzumlu olan bu eğitimler KOSGEB’in yanı sıra İŞKUR, halk eğitim merkezleri, çeşitli dernekler şeklinde kuruluşlarda da yapılabilmektedir.

OKU  Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar

KOSGEB Eğitimlerinin Süresi Nasıl Belirlenir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri ve eğitim duyuruları KOSGEB’in web sitesi üzerinden güncel olarak yayınlanırken, eğitimlerle alakalı her dataya bu duyurulardan ulaşılabilmek mümkündür. Bu duyurular üzerinden girişimciler adreslerine en yakın girişimcilik eğitimlerini seçerken, duyurularda eğitim sorumlusunun kim olduğu, eğitimin yapılacağı yerin detaylı adres detayları, eğitimin yapılacağı ilçe detayı, eğitimi düzenleyen KOSGEB hizmet biriminin hangisi olduğu ve açık adres bilgilerina yetişebilmek mümkündür.

  • Ayrıca kursun başlangıç ve bitiş tarihleri, saat aralıkları, varsa eğitim için işbirliği içinde bulunulan kuruluş bilgileri, kursun eğitmeni ve katılımcı sayısı bilgilerine de kolayca ulaşabilmek mümkündür.

Eğitim Sonunda Katılımcılara Herhangi Bir Belge Verilir mi?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sonrasındaki yeterliliği başarıyla atlatan girişimciler uygulamalı KOSGEB girişimcilik sertifikasının sahibi olurken, bu sertifika muadil devlet kurumları için de geçerliliğini korumaktadır. Sertifikanın hemen ardından kurulmak istenen işletmeyle alakalı KOSGEB girişimcinin yeterli eğitime sahip olduğuna kanaat getirmekle birlikte iş planı oluşturulması ve bunun doğru bir şekilde KOSGEB uzmanlarına sunulması ve kabul ettirilmesi de oldukça önemlidir.

KOSGEB girişimcilik kursu başvuru formu 2020 doldurma ve daha sonrasında da KOSGEB beyannamesinin doldurulmasında tüm bu ayrıntılar girişimcilere aktarılmakla birlikte, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde işletmenin A’dan Z’ye röntgeninin çekildiği de göze çarpmaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında eğer KOSGEB veri tabanına kayıt yapılmış ve beyanname doldurulmuşsa, günlük olarak KOSGEB’in internet ana sayfasından eğitim tarihlerinin yakın bir şekilde takip edilmesi büyük önem taşırken, olası bir gecikme durumunda sertifika edinilmesi için ortalama bir aylık bir süre daha beklenilmek zorunda kalınabileceği unutulmamalıdır.

KREDİ 303 HABER

OKU  2021 KOSGEB: Desteklenen ve Desteklenmeyen Sektörler?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı