KOSGEB

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası nasıl alınır? KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası şart mı? Bu sertifikayı almak için şartlar nelerdir? KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası ile ilgili bilmek istediklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz. 

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası alarak KOSGEB’in verdiği kredilere başvurunuzu yapabilirsiniz. KOSGEB hibe ve destek kredilerini alabilmeniz için eğitim sertifikasını da almanız gerekmektedir. KOSGEB’in vermiş olduğu kredi imkanlarından yararlanmanız için bu eğitimi yani kursu almanız gerekir. Ayrıca bazı şartları yerine getirmelisiniz. Bu şartlar şunlardır.

  • KOSGEB’in Bağlı Olduğu Veri Tabanına Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
  • İş Projeniniz Hazır Olması Ve Etkili Bir Sunum İle Sunulması Gerekir.
  • Hangi Bölgeden Başvuru Yapacaksanız Oradaki KOSGEB Hibesi İçin Yetkilendirilmiş Hizmet Müdürlüğüne Kayıt Olmanız Gerekir.
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası almanız ve bu eğitime girmeniz gerekmektedir.

Bu şartlara uygunsanız ve Eğitim Sertifikası almaya hak kazandıysanız 50.000 TL değerindeki KOSGEB Hibe Kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

KOSGEB ANLAŞMALI BANKALAR İÇİN TIKLA

KOSGEB KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK VERİYOR

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nedir?

KOSGEB desteği almak istiyorsanız ve girişimci iseniz mutlaka almanız gereken sertifikalardan birisi girişimcilik sertifikasıdır. Bu sertifikanın önemi ise yeni bir iş kuracağınız zaman iş kuracak kişilerin bu işi nasıl yürüteceği eğitimi verilmektedir. Yapacağınız iş ile bilmediğiniz tüm bilgileri bu eğitim sonunda öğreneceksiniz. Bir girişimci olmak istiyorsunuz ve hangi sektörde yeni bir iş kuracağınızı biliyorsanız bu girişimcilik sertifikasına başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu başvuruyu e-devlet üzerinden yapabiliyorsunuz. E-devlet şifrenizi ve T.C Kimlik numaranızı girdikten sonra formu doldurup başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru linki için tıklayınız.

KOSGEB bu durumda önemsediği tek şeyin girişimcinin yapacağı başvuru doğrultusundaki işi ile alakalı ve bilgili olmasını istemektedir. Bu girişimcilik sertifikasını alabilmeniz için eğitim sonunda sizi sınava sokacaklardır. Eğer sınavda yeterli düzeyde sonuç alırsanız başarı ile bitirmiş olacak ve KOSGEB kredilerini almaya hak kazanacaksınız.

OKU  KOSGEB Nedir? KOSGEB Hangi Bakanlığa Bağlı?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Kaç Saat Sürüyor?

KOSGEB bu eğitimi ilk verdiği zaman 72 saat olarak veriyordu. Bu eğitim süresini yeni güncellemelerden sonra 32 saate düşürmüşlerdir. Yani eğitim süresi boyunca 32 saat eğitimi bitirdikten sonra Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacaksınız. Sertifikayı aldıktan sonra devletin verdiği destek kredisi, hibe kredisi gibi tüm KOSGEB kredilerini almaya hak kazanacaksınız.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sınavı Kazanamayanlar

Eğer bu sınava girdiniz ve sınavı kazanamadıysanız tekrardan eğitim alıp sınava giriş yapabiliyorsunuz. Sadece direk sınava giremezsiniz. Tekrardan 32 saatlik eğitime girip, 32 saatlik ders sonucu sınavları başarı ile geçmelisiniz. Genel olarak 32 saat eğitim size yeterli olacaktır.

KOSGEB Hibe Kimlere Veriliyor?

KOSGEB Destek kredileri herkese verilen bir kredi çeşididir. Yalnız bu durumda çok başvuru olduğu için KOSGEB yetkilileri ilk olarak gençlere, daha sonra da kadınlara öncelik vermektedir. Eğer genç veya kadın girişimci iseniz bu krediler için daha şanslısınız demektir. Başvuracağınız sektörde çok önemlidir. Başvurduğunuz sektör daha önceden yapılmamış ve başarılı olacağına inandığınız projelerle başvuru yapmanızı öneririz. Üretim konusunda hibe desteği almak istiyorsanız ciddi iş fikirleri ile iyi bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Sınav Soruları

KOSGEB daha önce sorulmuş soruları sizler için araştırdık. Bu sorulara örnek bir çok internet ortamında soru bulabilirsiniz.

 Soru 1: Bir ürün/hizmeti üretmeyi planlarken sizi ne cezbeder?
Riskin Yüksek OlmasıRekabetin OlmamasıBildiğiniz Bir İş Kolunda Yer AlmasıKarlılığın yüksek olması
Soru 2: Günümüzde bir girişimci için en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?
CesaretLiderlikYenilikçilikRekabetçilik
Soru 3: Bir İş Kurmak ve bu işte başarılı olmak için en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?
SermayeMüşteri/Pazarİş Fikri/ÜrünMotivasyon ve sıkı çalışma
Soru 4: Aşağıdakilerden hangisi girişimcilik için kilit becerilerden değildir?
İletişimPazarlama ve SatışTek Başına İşletmenin İşlerini YürütmeYönetim
Soru 5: Bir işin aşağıdaki safhalarından hangisinde kendinizi başarısız görüyorsunuz?
PlanlamaUygulamaNeticelendirmeHiçbiri
OKU  KOSGEB Düğün Salonu Açmak İçin Kredi

KOSGEB mülakat soruları bu şekilde olmaktadır. Bu konu hakkında sormak istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz. Devlet Destekli 50.000 TL Hibe Kredi Nasıl Alınır? Adlı yazımızı okuyarak bu kredi başvurusu için bilgi alabilirsiniz.

Eğitimin Kapsamı ve Süresi

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar.

  • Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri-
  • Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) –
  • Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) –
  • Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar –

Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilebilir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde katılımcılardan ücret alınmaz. Eğitim ana modüllerine %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.

Kurs Detayları Nelerdir?

  • Geçmiş yıllarda uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları 70 saat sürmekteydi. Ancak yapılan düzenleme ile birlikte 32 saate indirildi. Kurs başlama saati sabah 10:00 olarak belirlenmiştir. Kurs bitiş saati ise 15:00′ dır. Yani kurslar öğleden sonraya kadar devam etmektedir.
  • Ayrıca düzenlenen bu kurslar pazartesi günü başlar ve cuma günü sona erer. Kursların sınıf mevcudu 15 olarak belirlenmiştir. Konular genel olarak girişimci olmanıza fayda sağlayacak ve işinize yarayacak bilgilerden oluşmaktadır.
  • Örneğin pazarlama, muhasebe, verilecek olan geri ödemeli ya da ödemesiz yeni girişimci destekleri gibi konularda eğitim verilmektedir. Kurslar tamamen ücretsizdir. Girişimci olmak isteyen herkes başvurabilir. Ancak kurslara devam etmek gerekmektedir. Bu da bir yoklama sistemi ile sağlanır. Bazı illerde imza föyleri, bazılarında ise parmak okuyan sistemler bulunmaktadır. Kurs bitiminde bu bilgiler genel merkeze iletilmektedir.
  • Kosgeb destekleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti. Kurslara katıldıktan sonra aldığınız sertifikalar ile bir iş planı hazırlamak dahilinde kuruma başvuru yapabilirsiniz. Kurul tarafından girişimcilerin iş planları incelenecek ve kendilerine destek verilip verilmeyeceği kararlaştırılmaktadır. Hazırlanacak olan iş planının özgün olması gerekmektedir. Bu sebeple internet üzerinden edindiğiniz iş planlarına itibar etmeyiniz. Bu iş planları sizi bitiş çizgisine ulaştırmaz. Ancak fikir almak açısından inceleyebilirsiniz.
  • İş planı hazırlamak için danışmanlık hizmeti veren firmalardan da destek alabilirsiniz. İnternet sitesinde eğitim duyuruları bölümünden kurs tarihlerini inceleyebilir ve kayıt yapabilirsiniz. Kurs başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır. Sisteme T.C. kimlik numarası ve PTT’ den 2 TL karşılığında alacağınız şifre ile giriş yapabilirsiniz.
OKU  KOSGEB İş Planı Örnekleri Hakkında Bilgiler

KOSGEB 2020 Destekleri

1 Ocak tarihinden itibaren Kosgeb tarafından verilecek olan girişimcilik destekleri daha farklı bir statüde ele alınacaktır. Girişimcilik Destek Programı adı altında verilen desteklerin son başvuru tarihi 31 Aralık 2018′ de sona erecektir. Yeni dönemle birlikte desteklerin adı Girişimciliği Geliştirme Destek Programı olacaktır. Bu programın amacı, girişimci olmak ve herhangi bir sektöre yatırım yapmak isteyenlerin, işlerini kurabilmek için gerekli olan finansmanın sağlanması, hazırlanan iş planlarının ödüllendirilmesi, yeni kurulan işletmelerin yeni var oluşlarında yaşanan risklerin bertaraf edilmesi sağlanmaktadır.

2020 itibari ile geleneksel işletmelere 60 bin TL, ileri girişimcilere ise 360 bin TL finansman desteği sunulacaktır. Detaylı bilgi almak ve mevzuatı incelemek için tıklayınız.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı