BankalarGenelKredi 303 Haberler

Maaş Kartı Yenileme Nasıl Olur? Önemli Bilgiler

Maaş Kartı Yenileme Nasıl Olur? Maaş Kartı Yenileme nasıl Yapılır? Yeni Kart Kaç Günde Gelir? Maaş kartı yenileme ücretleri nedir? Yeni maaş kartı hakkında bilgiler nedir? Bu yazımızda sizler için aklınızda kalan tüm sual işaretlerini gidereceğiz. Bir banka üzerinden maaş alıyorsanız bu bankanın bankamatik kartını kullanıyor olabilirsiniz. Bu bankamatik kartını yenilemek isterseniz bazı şekilleri uygulamanız gerekmektedir. Maaş aldığınız banka sizin çalışmış olduğunız firmanın anlaşmalı olduğu bankadır. Bir işe başlamadan önce bu bankaya giderek bir hesap açtırmalı ve bankamatik kartı almalısınız. Çalışacağınız firma hangi bankadan size ödeme yapacaksa o bankayı size söyleyecek ve işe başlama aşamasında gidip bu bankadan hesap açtırmanız gerekmektedir.

Hesap açtırdıktan sonrasında maaş kartınızı kaybedebilir, özelliği değiştirmek isteyebilir (temassız vs.), çalındığında iptal ettirebilirsiniz. Bu gibi durumlar normal hayat şartlarında olan durumlardır. Bu şekilde bir olayla karşılaşırsanız kartınızı tekrardan yenilemeniz gerekmektedir. Genel olarak tüm bankalarda aynı olan bu işlemde bazı bankalar daha başka işlemlerle hizmet verebilirler. Şimdi sizlere maaş kartı yenileme işlemi iyi mi olur bunun hakkında bilgiler vereceğiz.

Maaş Kartı Yenileme nasıl Yapılır?

Maaş kartları bir işe girdiğinizde yada bir emekli maaşı almış olduğunızda size aracı olan bankanın verdiği bankamatik kartlarıdır. Bu maaş kartı ile tüm işlemlerinizi ATM’lerden yapabilir ve hesabınızda para olması durumunda alışveriş bile yapabilirsiniz. Maaş kartları çalıştığınız iş yerinin anlaşmalı olduğu banka şubesinden hesap açtırmanız ondan sonra size ulaşacaktır. Gerek iş yerine, gerekse ev adresinize kurye ile teslim edilir. Bazı bankalar, Akbank, Vakıfbank, Finansbank, Ziraat Bankası gibi bankalar genel olarak hesap açtığınızda sizin bankamatik kartınızı vereceklerdir.

OKU  İzmirim Kart Bakiye Yükleme ve Sorgulama

Maaş kartları da kredi kartları gibi güvenlik denetiminde işlem yapmış oldurmaktadır. Hesabınızda para olsa da para olmasa da tüm sorumluluk bankanın üzerindedir. Bu bankamatik kartlarınızda paranızı da biriktirebilirsiniz. Ayrıca web üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Eğer kartınızı değişiklik yapmak istiyorsanız öncelikle hangi sebeple değişiklik yapmak istediğinizi bankaya söylemeniz gerekir. Eğer çalıntı, kayıp yada şüpheli işlem varsa banka sizin kartınızı anında iptal edecek ve yenisi gönderecektir. Bazı bankalarda bankamatik kartı özelliği temassız olmuştur. Bu durumda temassız özellikli kart isterseniz de eski bankamatik kartınız iptal olacak ve maaş kartı yenileme işlemi yapmış olacaksınız.

Maaş Kartı Yenileme Ücreti

Maaş kartı yenileme ücreti genel olarak ücretsiz bir durumdur. Özellikle bankadan maaş alıyorsanız ve otomatik ödeme talimatınız varsa banka bazı durumlarda kartlardan para almamaktadır. Ama bazı bankalar ise bu işlem için ücret istemektedir. Maaş müşterisi olan kişilerden genel olarak bahsedersek işlem ücreti ve hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Ama eğer normal müşteri iseniz banka şubenizle bir görüşmeniz gerekmektedir.

Maaş Kartı Kaç Günde Gelir?

Maaş kartı bazı bankalar anında basarak vermektedir. Yukarıda da söylediğimiz gibi ülkemizdeki bazı bankalar banka şubelerinde gişelerden veya müşteri temsilcisinden hesap açtığınızda size bankamatik kartınızı anında verecektir. Yalnız bu verdikleri kartın üzerinde isim yazmayacaktır. İsim yazmasını istiyorsanız bunu müşteri hizmetlerini arayarak isteyebilirsiniz. Bu süreçte de 20 günlük bir süre zarfında size kartınız verdiğiniz adresi üzerinden kurye ile teslim edilecektir. Bu süre içinde kartınızın nerede olduğunu sürekli olarak sms ile bilgilendirme alacaksınız.

Maaş Kartı Yenileme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Maaş kartını yenilemek istiyorsanız bağlı bulunduğunuz bankanın şubesine gidebilir veya müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. Bazı bankalar kart değiştirmek isteyen müşterilerin taleplerini internet üzerinden veya mobil şube üzerinden yapabiliyorlar. Eğer çalıştığınız banka buna müsaade ediyorsa internet bankacılığı üzerinden menülerde kartlarım bölümüne girerek kontrol edebilirsiniz. Eğer bu işlemi internet üzerinden yapamazsanız müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

  • Denizbank Müşteri Hizmetleri: 444 0 800
  • Akbank Müşteri Hizmetleri: 444 25 25
  • Finansbank Müşteri Hizmetleri: 444 09 00
  • Garanti Bankası Müşteri Hizmetleri: 444 03 00
  • Halkbank Müşteri Hizmetleri: 444 04 00
  • ING BANK Müşteri Hizmetleri: 444 06 00
  • İş Bankası Müşteri Hizmetleri: 444 02 02
  • TEB Müşteri Hizmetleri: 444 0 666
  • Vakıfbank Müşteri Hizmetleri: 444 0 724
  • Yapı Kredi Bankası Müşteri Hizmetleri: 444 0 444
  • Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri: 444 00 00
OKU  Emekliye Müjdeli Haber Geldi. Maaşlar İkiye Katlanacak

Verdiğimiz bankaların müşteri hizmetleri numarasını bularak arayıp işlemlerinizi yapabilirsiniz. Eğer çalıştığınız banka müşteri hizmetleri numarası burada yazmıyorsa internet üzerinden arama yaparak numarasına ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda maaş kartı yenileme hakkında bilgiler verdik. Sizde bu şekilde maaş kartınızı yenileyebilirsiniz. kredi303.com

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı