Devlet DestekliKredi

Rüzgâr Gülü Santral İçin Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Rüzgâr Gülü Santral İçin Devlet Desteği Nasıl Alınır? Rüzdar Gülü Destekleri İçin Şartlar Nelerdir? Devlet destekli rüzgar gülü kredisi hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

Devletin lisanssız rüzgâr pazarı için verdiği izinler sayesinde enerji üretimi yapacak olan kişiler için destek veren müesseseların sayısı artmaktadır. Türkiye’de enerji sektörü için verilen teşvikler 10 yıl süreyle sınırlandırılmalıdır. Kurulacak olan rüzgâr türbininin bölgesine ve büyüklüğüne göre yapılacak olan işlemler değişim göstermektedir. Örnek vermek gerekirse 500 kW rüzgâr türbini maliyeti, iki tane 250 kW rüzgâr türbini maliyetine gore daha azdır. Rüzgâr gülü türbini kurulum maliyeti kapsamında yapılması gereken harcamalar;

  1. Arazi alımı
  2. müracaat ücretleri
  3. Alınacak olan arazinin türbin için uygun olup olmadığına dair ölçüm değerlerinin alınmasıArazi düzenlenmesi için yapılacak olan masraflar
  4. Arazi üzerinde yapılacak rüzgâr ölçümleri

Rüzgâr gülü için proje hazırlanmadan önce gerekli fizibilite raporlarının hazırlanması ve lisans başvurusunun yapılması gerekmektedir. Rüzgâr türbini kurma şartları arasında lisanssız enerji üretimi yapabilmek için lüzumlu onay ve izinlerin alınmasının ardından projenin yapım aşamasına geçilmesi yer verilmiştir. Devletin verdiği izin ve destek sayesinde biroldukça banka tarafından projeniz için kredi almanız mümkündür.

Rüzgâr Gülü Türbünü Kurulabilmesi İçin Kredi Veren Bankalar

Rüzgâr türbini kurulum maliyeti için destek veren bankalar 10 yıla varan vade imkanları ve 3 yıl geri ödemesiz olarak oldukça uygun seçenekler sunmaktadırlar. Rüzgar gülü için kredi veren bankalar şu şekilde sıralanmaktadır;

Halkbank: Yenilebilir enerji üretimi kapsamında projelere destek veren Halkbank, 10 yıla varan vade imkânı ve 3 yıl geri ödemesiz dönemlerle yatırım kredisi sunulmaktadır.
Akbank: Lisanssız rüzgâr enerjisi üretmek isteyen girişimcilere Enerji Kredisi kapsamında Akbank tarafınca finansman desteği verilmektedir.
Denizbank: Denizbank tarafınca en çok 5 yıllık olarak finansman desteği sağlanmaktadır. 5.000.000 Euro’ya kadar proje desteği verilmektedir.
Garanti BBVA: Lisanssız elektrik üretimi için KOBİ destek programı kapsamında teşvik kredisi verilmektedir. 2 yıla varan geri ödemesiz seçeneklerle girişimciler için sunulmaktadır.
Türkiye Finans Bankası: Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi kapsamında rüzgâr gülü elektrik üretimi projelerine finansman desteği sunulmaktadır:
TEB: Türkiye iktisat Bankası tarafından rüzgâr türbini oluşturmak isteyen kişilere en az 3 yıl vadeli olarak finansman desteği sağlamaktadır.

OKU  Her Ay 1200 TL Maaş Bağlanacak. Kimler Alıyor. İşte Son Dakika Destek Parası
Rüzgâr Gülü Santral İçin Devlet Desteği Nasıl Alınır?
Rüzgâr Gülü Santral İçin Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Rüzgar Enerjisi Nedir?

Rüzgar enerjisi, yukarıda bahsetmiş olduğumuz havanın özelliklerini kinetik enerjiye dönüştürme işlemidir. Havanın özelliklerinin kinetik enerjiye dönüştürülmesine rüzgar enerjisi adı verilmektedir. Hidro elektrik ise su gibi bir sıvı maddenin yerden hareket sağlayarak yer değiştirme özelliğini kullanarak enerji elde etme işlemine verilen addır. Bu işlemi ortaya çıkarmakta olan üretim merkezlerinin isimleri de Hidro Elektrik Santralidir.

Rüzgarın özelliklerini kullanarak elektrik üreten merkezlere ise rüzgar santrali ismi verilmektedir. Bu sistemin sağlanmasıyla birlikte kurulumu tamamlandıktan sonra, pervaneler rüzgarın enerjisiyle beraber şaft denen yapı dönmeye başlar bu durumda da enerji üretimi başlar. Bu işlemin sonrasında uygun bir jeneratör bulunur ve takılır. Belli sistemlerle takılan bu jeneratör hareket enerjisini sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Tarım Destekleri

Devlet Destekli Traktör Kredisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı