Devlet DestekliKOSGEB

Sera Kurmak Amacı İle Devlet Destekli Hibe Kredi

Sera Kurmak Amacı İle Devlet Destekli Hibe Kredi nasıl alınır? Sera Kurmak Amacı İle Devlet Destekli Hibe Kredi başvurusu için şartlar nelerdir? Eğer sizde devlet destekli kredi almak istiyorsanız yazımızı okuyarak sera kurmak için destek alabilirsiniz.

Sera kurmak amacı ile devlet destekli bağışlama kredi kullanmak isteyen girişimcilere KOSGEB ve T.C. Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bağışlama desteği sunulmaktadır. Bakanlık tarafından Örtü Altı Yetiştiricilik kapsamında verilen hibeler, KOSGEB tarafınca Girişimcilik Destek Programı kapsamında müracaat sahiplerine gerekli şartları yerine getirmeleri halinde verilmektedir. Bakanlık ek olarak sıfır faizli kredi verebildiği benzer biçimde Ziraat Bankası ve Denizbank, sera kurmak isteyenlere uygun faizli kredilerle gerekli finansmanı sağlayabilmektedir.

Hibe Destekli Sera kurmak İçin ihtiyaç duyulan Belgeler

T.C. Besin, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafınca Örtü Altı Yetiştiricilik yapanlara Kırsal Kalkınma Destek Programı kapsamında; Alternatif enerji kaynakları kullanılarak 3 dekardan azca olmayacak şekilde kurulan sera projelerine KDV hariç 2 milyon TL üst limite kadar yüzde 50, Yirmi bin nüfusun altında yaşayan, 18 – 40 yaş arasında genç çiftçilere kontrollü örtü altı yetiştiriciliği yapmaları halinde 30 bin TL’ye kadar bağışlama desteği verilmektedir. Hibeden yararlanabilmek için Örtü Altı Kayıt Sistemine başvuru sahiplerinin kayıtlı olması talep edilmektedir.

Bakanlık destekli sera kurmak için gerekli belgeler; Çiftçi Kayıt Belgesi, SSK ve Vergi Borcu Yoktur yazısı,
müracaat istekçesi Olarak belirlenmiştir.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında;

  • 50 bin TL’ye kadar hibe desteği,
    100.000 TL’ye kadar 0 faizli kredi desteği Sunulmaktadır. KOSGEB hibe desteğinden faydalanabilmek için;
OKU  Avantajları Kaçırmayın! SGK’dan Talep Edin ve Toplu Para Olun!
  1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlanmalıdır.
  2. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olunmalıdır.
  3. KOSGEB’e başvuru sırasında proje ve iş planı sunulmalıdır.
  4. Kurulan işletmede en az yüzde 30 hisse sahibi olunmalıdır.
  5. Kurulan işletmenin en fazla 2 yıl önce kurulmuş olması ve daha önceden bu destekten faydalanılmamış olması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Sera Kredisi

Ziraat Bankası tarafınca sunuluna Bitkisel Üretim Kredileri ile sera kurmak için ihtiyaç duyulan Finansman sağlanabilmektedir. Bakanlık ve KOSGEB tarafından verilen hibelerden yararlanan adayların da başvuruda bulunabileceği Bitkisel Üretim Kredileri kapsamında Yatırım Kredilerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Ziraat Bankası şubelerinden başvuruda bulunulacak kredi için gerekli evraklar;

  • Nüfus cüzdanı
  • Çiftçi Kayıt Belgesi
  • Tapu kaydı, kira sözleşmeı, vb. Tarımsal işletmeyi gösterir belge
  • Kredi için gerekli güvence belgeleri
  • Bilanço esasına göre etkinlik gösteren işletmeler için son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu İstenmektedir.

Ziraat Bankası sera kredisi şartları;

  • T.C. Vatandaşı olunması
  • 18 yaşının doldurulmuş olması
  • Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olunması
  • Kredi notunun riskli seviyenin üzerinde bulunması

Denizbank Sera Kredisi

Tarımsal Yatırım Kredileri kapsamında örtü altı tarımının desteklenmesi amacıyla Denizbank sera kredisi verilmektedir. Sera Yapım ve Modernizasyon Kredisi 60 aya varan vadelerle sera yapım ve bakımı ile modernizasyon mevzularında yapacağı yatırım maliyetlerinin yüzde 75’i karşılanmaktadır. Krediden faydalanabilmek için proforma fatura sunmanız gerekmektedir. Kredi geri ödenmesi 12 ayda, 6 ayda ve 3 ayda bir taksit şeklinde gerçekleştirilebilmektedir. Lüzumlu detaylar için adaylar Denizbank şubelerine yada 444 6 800 Denizbank tarım Hattına başvurarak kendilerine özel sunulan faiz oranları hakkında bilgi alabilirler.

Sera oluşturmak İçin İzin gerekli Midir?

Sera yatırımları başvurularında öteki yatırım türlerinden farklı bir prosedür uygulanmamaktadır. Sera oluşturmak için izin ilgili belediyelerden ve il özel idarelerinden alınmaktadır. Bakanlık ve KOSGEB tarafınca verilen hibelerden yararlanmak için ilgili belediye ve il özel idarelerinden;

  • İnşaat ruhsatı
  • Yapı kullanma izni
OKU  KYK Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Alınması gerekmektedir. Her ilde farklı uygulamalar yapılabilecek olup lüzumlu izinlerin son ayrıntıları ile ilgili bilgiyi her il bağlı bulunmuş olduğu belediyeye ve il özel idarelere başvurarak öğrenmesi gerekmektedir. kredi303.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı