Devlet DestekliKOSGEBKredi

Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar

Süt Sığırcılığı Kredisi nasıl alınır? Süt Sığırcılığı Kredisi başvuru şartları nelerdir? Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar hangileridir? Sizlere bu yazımızda Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar hakkında detaylı bilgiler ve başvuru aşamaları hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızı okuduktan sonra sizde süt sığırcılığı kredisi için bilgiler öğrenebilirsiniz.

KOSGEB süt sığırcılığı kredisi KOSGEB’in tarımsal üretim yapmak isteyen girişimcilere verdiği bağışlama ve sıfır faizli kredi çeşitlerinden biri olurken, tarımsal üretim ve istihdamın arttırılması, kendi kendine yetebilen bir ülke olunması ve bu konuda ithalatın sona erdirilmesi için de çok önemli bir destek sağlamaktadır. Ülkemizde tarımsal üretimin arttırılması anlamında verilen birçok devlet desteği içinde maksimum öne çıkanlardan kabul edilen KOSGEB desteklerinin tarım ve hayvancılık alanlarında her geçen gün arttığı görülmekte, bununla alakalı çalışmalar da kesintisiz olarak devam etmektedir.

Damızlık Süt Sığırcılığı Kredi Çeşitleri Nelerdir?

  • Süt sığırcılığıyla alakalı KOSGEB’in yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Ziraat Bankası kredileri devlet destekli hayvancılık kredi çeşitleri olarak göze çarpmaktadır.
  • Damızlık belgeli yada saf ırk sertifikalı 10 baş ve üzerinde hayvanınız var ise yada mevcut hayvan sayınızı 10 baş ve üzerine çıkarmak veya en az bu kapasiteler ile yeni tesis kurmak istiyorsanız;
  • en fazlaca ilk doğumunu yapmış yada ilk yavrusuna hamile hayvan alımı, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok senelik yem bitkisi tesisi ve öteki yatırım giderlerinizin finansmanı amacıyla 7.500.000.-TL ye kadar ki kredi talepleriniz azami 7 yıl vadeli ve faizsiz olarak değerlendirilmektedir. Kredi talebinizin 7.500.000.- TL’yi aşan kısmı ise yıllık % 13 cari faiz oranımız ile kredilendirilmektedir.
  • Kredi ile temin edilecek damızlık hayvanların, Damızlık Belgesi/Saf Irk Sertifikasının bulunması, tanımlanmış (küpelendirilmiş) ve Soy kütüğü- Önsoy kütüğü Sisteminde (SÖS) kayıtlı olduklarına dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden belge/yazı,
  • Ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde mevcut işletmenin “Süt Sığırcılığı İşletmesi” olduğuna dair Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birlikleri yada Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerinden yazı talep edilmektedir.
OKU  Kalan Kredi Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?
Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar
Süt Sığırcılığı Kredisi Veren Bankalar

KOSGEB Süt Sığırcılığı Kredisi Başvurusu

KOSGEB tarımsal üretimle alakalı ilgili “nace kodlarında” hem besin ürünlerinin imalatı aynı zamanda süt üretimiyle alakalı iki farklı sektörde verdiği desteklere ön plana çıkmaktadır. 10 numaralı “nace kodu” içinde sığır kesimi ve kati sırasındaki etin işlenmesi ve dondurulmuş olarak saklanmasının yanı sıra sığır sakatat ve yağlarından yenilebilir ürünlerin imalatından; süt ürünleri imalatı başlığı altında süthane işletmeciliği ve peynir imalatı, süt imalatı ve sütün işlenmesi, süt tozu ve süt şekeri imalatı, süt temelli hafifçe içeceklerin imalatı, sütten meydana getirilen diğer ürünlerin imalatı, süt karıştırılmış kahve içeren veya kahve yerine geçen ürünlerin imalatı, jelatin ve süt albüminlerinin imalatı başlıkları altında işletme yada üretim tesisi kuran ve işleten girişimcilerin desteklenmesi kesintisiz olarak devam etmektedir.

  • Bununla alakalı KOSGEB desteği almak isteyen girişimcilerin öncelikle KOSGEB veri tabanına üye olması ve KOSGEB beyannamesini doldurmaları, hemen ardından da bağışlama ve kredi başvurusu yapacakları sektörle alakalı KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmaları gerekmektedir.

Bu eğitimler sektörlere gore değişim göstermekle beraber KOSGEB tarafınca ortalama olarak 20 günde bir açılmaktadır. 32 saat devam eden bu eğitimlerde KOSGEB hayvancılık kredisi ile alakalı girişimcilerin ihtiyacı olan her informasyon uygulamalı olarak anlatılırken, işletme ya da üretim tesisinin kurulumundan büyümesine hatta kazanılan paranın yatırımına kadar her husus titizlikle değerlendirilmektedir.

Bu eğitimin sonunda uygulamalı girişimcilik sertifikasını alan girişimciler, süt sığırcılığıyla alakalı oluşturdukları somut üretim projesini KOSGEB yetkililerine kabul ettirmek zorundadır. Bunun sonucunda ilk etapta 50 bin TL’ye kadar bağışlama ile işletmenin ilk bir yılını doldurmasının arkasından 100 bin TL’ye kadar da sıfır faizli KOSGEB besicilik kredileri fırsatlarından yararlanılması mümkündür.

OKU  Halkbank Kimlikle Kredi Veriyor. Emekli, Çalışan, Çalışmayan Herkes Başvuru Yapabilir

KOSGEB öteki devlet kurumları benzer biçimde yalın anlamda bir tek hayvan alımı için destek verememekte, tesis kurulması ve bu yönde üretim yapılması için gerekli makine ve ekipman satın alınması, tesisin kira ve personel giderlerinin karşılanması başlıkları altında destek programları sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Süt Sığırcılığı Kredisi ve Şartları

Ziraat Bankası devlet destekli olarak özellikle son 20 yıldır sağladığı çok önemli kredi desteklerini süt sığırcılığı konusunda da devam ettirirken, Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi adı altında Simental, Brown Swiss ve Jerkey cinsi, doğum yapmamış ya da ilk yavrusuna hamile en az 10 adet sığıra sahip olan üreticilere iki kefil getirmeleri şartıyla çok düşük faizli ve esnek geri ödeme koşullu kredi desteği sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı