Bankalar

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik hakkında bilgiler nelerdir? Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu için şartlar nelerdir? Sizlere bu yazımızda Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik hakkında bilgiler nelerdir? Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu için şartlar nelerdir? Sizlere bu yazımızda Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel emeklilik konusunda özellikle 1 Ocak 2016’dan sonrasında devlet tarafından katılımcı lehine yapılan düzenlemelerle ve bu sistemin banka müşterilerine ayrıntılı olarak anlatılmalarıyla beraber her geçen gün artan talepler ve zorunlu bireysel emeklilik sistemi ismiyle özel sektör ve kamu çalışanlamış olurının da bireysel emeklilik sözleşmeleri yapmaları tüm dikkatlerin bu yönde yoğunlaşmasını sağlamıştır. Bireysel emeklilik sözleşmeleri temelinde kişilerin gelir sahibi olduğu zamanlarda tasarruf yapmaları, devlet tarafınca tasarruflara yönlendirmeleri; emekli olduklarında da yaşam standartlarının aynı ölçüde hatta artarak devam etmesi planlanırken, kişilerin emekli olduklarında ek bir gelire sahip olmaları da oldukça örutubet taşımaktadır.

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Plan Çeşitleri

Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi ürünlerine “bireysel emeklilik planı” adını verirken, bu yönde her geçen yıl daha farklı ve avantajlı ürünler hazırlayarak planlarının albenisini arttırmayı amaçlamaktadır. Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi plan çeşitleri:

  • Gençlere Bireysel Emeklilik Sistemi
  • Gençlere Bireysel Emeklilik Planı
  • Bereket Bireysel Emeklilik Planı
  • Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı
  • Şemsiye Bireysel Emeklilik Planı
  • Pırlanta Bireysel Emeklilik Planı
  • Emeklilik Gelir Planı olarak isimlendirilmektedir.

Bir devlet bankasının olması avantajıyla da Ziraat Bankası’nın kurumsal anlamda da bireysel emeklilik şartları ve kurumsal planları da bulunmaktadır. Bunlara da göz atmak gerekirse;

  • İşveren Grup Emeklilik Planları
  • Gruba Bağlı Bireysel Emeklilik Planları
  • Vakıf, Dernek ve Sandıklardan Aktarım olarak ön plana çıkan oldukça avantajlı kurumsal planlar da bulunmaktadır.
OKU  Hangi Bankalar İcralık Durumunda Olan Kişilere Banka Kredisi Verir?

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Fonları

Özellikle bankalar için bireysel emeklilik katılımcılarının her ay verdikleri katılım payları fonlarda değerlendirilerek, bu yönde portföy yöneticilerinin önemli müdahaleleriyle de şekillenen yatırımlar kendine özgü özellikler de içermektedir. Ziraat Bankası verdiği tüm desteklerde olduğu gibi, fonlar konusunda da oldukca farklı alternatiflerle bireysel emeklilik iştirakçilerinın yanında olmaktadır. Bu yönde Ziraat Bankası’nın yirmiden fazla fon seçeneği bulunurken, bazı fonların lüzumlu riskler alınabilmesi durumunda oldukca agresif getiriler sağladığı da görülmektedir.

Bireysel Emeklilik Devlet Katkıları

Bireysel emeklilik katılımlarında devlet tarafınca sağlanan %25 ek katkılar, Ziraat Bankası için de geçerli olmakla birlikte, kişilerin minimum 10 yıllık sistem üyelikleri durumunda 56 yaşına gelindiğinde toplu bir gelir yahut her ay maaş şeklinde kazanımlar elde edinmesi kaçınılmaz olacaktır. Kesin bir rakam belirtilmemekle beraber elde edilecek kazanımların 100 bin TL’nin üzerinde olacağı söylenebilir.

Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Sistemi

Ziraat Bankası özelinde de katılımcıların 18 yaşına girdikleri ilk günden itibaren sisteme girebilmeleri ve Ziraat Bankası bireysel emeklilik yorumları takip edildiğinde de görüleceği üzere her yaş ve meslek grubu için sağlanan büyük avantajlar katılımcıların yüzünü güldürmekte ve gelecek yatırımları mevzusunda da kendilerine itici bir güç olmaktadır. Bunun yanında bireysel emeklilikle alakalı dillendirilen Ziraat bireysel emeklilik cayma durumu, katılımın her aşamasında mümkündür. Cayma haricinde istenilen süre süresince sözleşmenin dondurulması ve sistemden çıkışta 3 gün içerisinde fondaki paranın geri alınabilmesinde hiçbir güçlük bulunmadığı da söylenmektedir. Konuyla alakalı detaylı bilgi Ziraat Bankası internet sitesi ve telefon bankacılığı vasıtasıyla da öğrenilebilir.

Ziraat BES İptali Telefon

Sistem içinde likidite tutmak ve tüketicileri tasarrufa yönlendirebilmek için ortaya çıkartılan otomatik (zorunlu) bireysel emeklilik sistemi her tüketici tarafınca pozitif karşılanmıyor ve iptal edilmek istenebiliyor. Ziraat Emeklilik de Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım sağlanabilen kurumlar içinde yer alıyor ve tüketicilerin Bes çıkış hakkını kullanabilmek için bazı prosedürleri takip etmesi gerekiyor.

OKU  Ziraat Bankası Borsa Komisyon Oranları

Ziraat Emeklilik BES İptali

Sanılanın aksine bireysel emeklilik sistemine aktarılan paranın geri alınması ve bunun için herhangi bir komisyon ödenmemesi mümkün. Bunun için tek yapılması gereken kanunen tanınan cayma hakkından yararlanmak ve iptal başvurusunda bulunmak. BES iştirakını Ziraat Emeklilik vesilesiyle oluşturan tüketicilerin hali hazırda kullanabileceği üç alternatif kanal bulunuyor.

İnternetten BES İptali

  • Ziraat Emeklilik kullanıcıları Otomatik BES hesabının kapatılmasını web sitesi aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Bunun için öncelikle Ziraat Emeklilik sitesine girilmeli ve internet şubesi sayfası açılmalıdır. Açılan sayfada bireyin TC kimlik numarasını, hesabına kayıtlı cep telefonu numarasını ve güvenlik kodunu yazması gerekir. Bilgilerin doğru bir şekilde girilmiş olması halinde söz mevzusu cep telefonuna tasdik mesajı gönderilecek ve şifrenin doğrulanması halinde web şubeye giriş yapılabilecektir.
  • İnternet şubeye giriş yapıldığında menü açılmalı ve aşağılarda yer alan değişim ve Talepler bağlantısı takip edilmelidir. İlgili sayfaya giriş yapmış olduktan sonra Otomatik Katılımlı Sözleşme butonuna tıklanır. Bir uyarı ekranı açılacaktır, Cayma Talebime devam etmek İstiyorum bağlantısı takip edilebilir ve iptal başvurusu iletilmiş olur.
  • İptal işlemi onaylandığında birkaç gün içinde kesintiye uğrayan hesaba BES hesabında biriken para aktarılacaktır. Aktarım işlemleri ve süreç mevzusunda takip yapmak isteyen tüketiciler iptal taleplerinin akıbetini 0850 222 97 00 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilir.

Ziraat Bankası Whatsapp Numarası

Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası Randevu Alma Sistemi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı