Devlet DestekliKredi

Ziraat Bankası Tarım Destekleri

Ziraat Bankası Tarım Destekleri nelerdir? Ziraat Bankası Tarım Destekleri başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası devlet destekli tarım kredileri nasıl alınır? Sizlere bu yazımızda Ziraat Bankası tarım destekleri hakkında bilgiler vereceğiz. Eğer tarım işleri ile uğraşıyorsanız bankalardan kredi başvurusu yaparak hemen ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Ziraat Bankası Üzerinden Alınabilen Tarım Destekleri

Ziraat Bankası her yıl, kredili ürünlerinde oldukça düşük faiz uygulamalarıyla çiftçilere hizmet sunmaktadır. Ziraat bankası çiftçi kredisi faiz oranları 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da uygulanan faiz oranına % 75’lik indirim yapılarak sunulmaktadır. İhtiyaç kredileri kapsamında yer alan Ziraat Bankası çiftçi kredisi faiz oranları 2020 yılı başvuruları, bankanın şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla yapılmalıdır. Ziraat Bankası’nın sunduğu çiftçi kredilerimin yanında, devlet tarafından sunulan destekler de Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçilere ulaştırılmaktadır. 2020 yılı için çiftçilere sunulacak destekler şu şekilde olmaktadır:

  • Buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale için dekar başına 19 TL destek verilmesi. 19 TL desteğin 15 TL’si mazot, 4 TL’si de gübre desteği olmaktadır.
  • Pamuk ve çeltik için toplamda 40 TL destek sunulması ( Mazot fiyatlarında artış yaşanırsa, sunulacak desteklerde de artış olacaktır)
  • Toprak analiz desteğinin sunulması. 50 dekarın üzerindeki tarım arazileri için her 50 dekarda bir toprak analizine 40 TL destek verilmektedir.
  • Organik tarım desteklerinin sunulması. Destekler kategorilere göre ve dekar başına fiyatlandırılmaktadır. Dekar başına 10 TL ile 100 TL arasında destek sunulur.
  • Hayvancılık desteklerinin sunulması. 4 aylık üzerindeki buzağılar için 350 TL, malak için 150 TL destek sunulur. Soy kütüğüne bağlı buzağılar için 500 TL, malaklar içinse destek 400 TL olmaktadır.
OKU  Ziraat Bankası ve ING Bank 6 Ay Ertelemeli Kredi Verecek

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Bankanın şubeleri ya da internet sitesi üzerinden yapılan çiftçi kredileri başvurusu onaylandıktan sonra birtakım belgelerin şubeye teslim edilmesi gerekmektedir. Belgeler şubeye teslim edildikten sonra kredi kullanılabilir. Ziraat Bankası çiftçi kredisi için gerekli belgeler şu şekilde olmaktadır:

  • Başvuru sahibinin T.C nüfus cüzdanı,
  • Kişinin çiftçilik belgesi ya da çiftçi kayıt sitemine bağlı olduğunu gösteren belge,
  • Çekilmek istenen kredi tutarına karşılık gösterilecek teminatın tüm belgeleri,
  • Tarımsal bir işletmenin varlığını kanıtlayan belge ve dokümanlar,
  • Tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği yerin kira sözleşmesi ya da tapu senedi,
  • Bilanço esaslı çalışan tarımsal işletmelerin, son 3 yılına ait bilanço ve gelir tablosu, şeklindedir.

Yukarıda belirtilen belgeler gerçek kişiler için geçerlidir. Tüzel kişiler Ziraat Bankası çiftçi kredisi ürününden yararlanmak için yukarıdaki belgelerle birlikte, tüzel kişiliklerine ait belgeleri de şubeye teslim etmeleri gerekir.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Hakkında

Ziraat Bankası, devlet bankaları arasında yer aldığı için çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kişiler için son derece uygun faiz oranlarında krediler sağlamaktadır. Bunlardan biri de çiftçi kredisi olmaktadır. Çiftçi kredisinin sağladığı en önemli avantaj, sunulan faiz oranı olmaktadır. Ziraat çiftçi kredisi faiz oranları, bankanın ihtiyaç kredisi kapsamında uyguladığı faiz oranına % 75’lik indirim sağlanarak sunulur. Ziraat Bankası sadece uyguladığı indirimli faiz oranı ile değil, esnek ödeme planlarıyla da çiftçilere kolaylık sağlamaktadır. Tarım kredisi hesaplama araçlarıyla oluşturulacak kredi tutarı, faiz oranı ve vade sayısından sonra geri ödemeler, çiftçinin ürününü alacağı tarihlere göre belirlenebilir. Çiftçinin geri ödemlerde herhangi bir zorluk yaşamaması için, ödeme dönemleri 3 ayda bir, 6 ayda bir ya da 1 yıl arayla oluşturulabilir.

OKU  Emekliye Kredi Veren 7 Banka

Ziraat Bankası Uygun Faizli Çiftçi Desteği

Ziraat bankası düşük faizli çiftçi desteği “Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar” doğrultusunda verilmektedir. Karar 2019-2020 yıllarını kapsamaktadır. Kullanılacak kredi üst limitleri ve indirim oranları kararda ayrıntılı şekilde açıklanmıştır. Karar kapsamına dâhil edilen kredi konuları şunlardır:

  • Hayvansal Üretim Konuları ( Sığır yetiştiriciliği, yaygın hayvansal üretim vb.)
  • Bitkisel Üretim Konuları ( Kontrollü örtü altı tarım, yaygın bitkisel üretim vb.)
  • Muhtelif Konular ( Organik tarım, tarımsal mekanizasyon vb.)
  • Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin Üretim Konuları ( Büyükbaş, küçükbaş hayvan besiciliği vb.)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı