Kredi

Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılır? Kredi yapılandırması yapmak mantıklı mı?

Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılır? Kredi yapılandırması yapmak mantıklı mı? Kredi yapılandırma yapmak için nasıl başvuru yapmamız gerekiyor? Kredi yapılandırması ve diğer tüm merak ettikleriniz ile ilgili bilgileri sizlere vereceğiz. 

Değişen piyasa koşullarıyla ve bankaların uygulamış oldukları kampanyalarla faiz oranlarındaki düşüş, daha önce tüketici kredisi alan banka müşterilerinin aklına şöyle bir sual getirdi, “Faiz oranlarının düşmesine karşın niçin hala eski yüksek faiz oranlarından kalan borcumu ödeyeyim?” tüketicilerin bankalardan aldıkları tüketici kredisi kapsamındaki uzun vadelerdeki taşıt kredileri, konut kredileri ve bireysel kredileri gibi kredilerin geri ödenmesine bu düşük faizli kredilerden geri ödenmesi akla gelen ilk sorulardandır.

Zamanında bu türden kredileri almış kişiler kredi yapılandırma işlemine giderek daha düşük faiz fırsatlarını yakalayabilir ve borçlarını daha kısa vadelerde ödeyebilirler. Yapılandırma kredileri için borcun olduğu bankaya ve öteki bankalara yapılandırma kredisi başvurusunda bulunulabilir ve en uygun teklifi veren bankadan bu krediler temin edilebilirler. Yeni alınacak kredinin alınmasından önce, yeni oluşacak tüm giderlerin baştan sona kadar yine tekrar gözden atlatılmasında fayda vardır. Yapılandırma kredisi için uygun bir teklif mevcut değilse geçerli olan borcun olduğu şekliyle ödenmeye devam etmesi tüketicinin yararına olacaktır.

Kredi Yapılandırma İşlemi Nedir?

Daha önce kullanılmış olan ve uzun geri ödeme süresinden hala kurtulunamamış olunan krediler için eldeki en iyi seçenek olmasa bile kredi yapılandırmaya gitmek, geri ödemede bulunan kişileri bir nebze rahatlatacaktır. Refinansman kredilerini kullanmadan önce bankaların yine yapılandırma kredileri için talep ettikleri ekstra giderlerin ve kredi tahsis ücreti, yeni kredinin faiz oranları benzer biçimde tüm giderlerin göz önünde tutulması gerekmektedir. Tüm bu değişkenler ödenmekte olan kredinin şartlarına oranla daha avantajlı ise tekrar yapılandırmaya gidilmelidir. Her vakit olduğu gibi unutulmaması ihtiyaç duyulan şey, yine yapılandırma yapılacak olan bankanın sunduğu tüm hizmetlerden haberdar olmak, bunları değerlendirmek ve en uygun olanının seçmektir.

OKU  61.000 TL Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar
Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılır?
Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Yeniden Yapılandırma Hesaplama

Değişen şartlarla beraber düşen kredi faizlerinden yararlanmak isteyen müşteriler, bankalarına yine yapılandırma kredisi başvurusu için başvuruda bulunabilirler. Ödenmekte olan kredinin tekrar yapılandırılması hesaplanırken kredinin türü, kredinin vadesi kredinin faiz oranı, ödenen taksit sayısı, erken ödeme komisyonu en fazlaca % 2 olacak şekilde, tüm bu bilgiler bir araya toplanarak analiz edilmeli ve alınacak olan yeni kredinin vadesi, yeni kredinin faiz oranı ve yeni alınacak olan kredinin dosya masrafı şeklinde kalemlerle birlikte iyice analiz edilmelidir. Tüm analiz işlemlerinden sonrasında yeni krediyi almak kişinin çıkarına olacaksa bu şartlar altında kredi yapılandırmasına gitmek mantıklı olacaktır.

Borç Yapılandırma Kredisi Veren Bankalar İyi analiz Edilmeli

Alınacak olan yapılandırma kredisinin şartları eski krediye oranla daha avantajlı ise, faiz oranları daha düşük, geri ödemede kişileri rahatlatacak veya uzun vadelerde kişilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak gibiyse bu krediler tercih edilebilir. Yapılandırma kredisinde güncel faiz oranları geçerlidir, eğer ödenmekte olan kredinin faiz oranları yeni krediye oranla daha avantajlıysa yapılandırmaya gitmek pek mantıklı olmayacaktır.

72 Ayda Tüketici Kredisi Yapılandırması

Tertipli ödemesi yapılan ve takibe düşmeyen kredilerin 72 ay vadeli olacak şekilde yine yapılandırılması son düzenlemelerle mümkün hale gelmiştir. Bunun yanında düzenli ödenen ve temerrüte düşmeyen kredi kartları da bu avantaj kapsamında yeniden yapılandırılabilmektedirler. Tekrar yapılandırmaya giden tüketicilerden borçlarını düzenli olarak ödemeyenlere bu avantaj tekrar tanınmayacaktır.

Kredi Yapılandırma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi ihtiyaç duyulan Hususlar

Kredi borcunun kalanının erken kapatılması durumunda ortaya çıkacak %2 lik erken kapatma komisyonunu hesaba katmak gerekmektedir. Uzun vadeli kredilerde örneğin konut kredilerinde uygulanan faiz oranlarıyla birlikte çeşitli işlem ücretleri de ayrı birer harcama oluşturacaktır. Alınmak istenen kredinin faiz oranları ödenmekte olan kredinin faiz oranına gore daha düşük olabilir fakat yeni krediyle ortaya çıkacak gider kalemleri de ciddi meblağlara ulaşabilmektedir. 1,50 den alınan krediyi 1,30 luk olarak tekrar yapılandırmak pek kazançlı olmayacaktır. Bunun ye

OKU  SMS Kredi Veren Bankalar 2021

Borç Yapılandırma Yapmak

Kullanmış olduğunuz kredi yada kredi kartı borçlarında ki ödemelerde sıkıntı çekiyor ve yapılandırmak istiyorsanız öncelikle şunu bilmelisiniz ki, bankalarca borcunuzun gecikmeye düşmesi şartı aranır. Kredi kartı ödemesinde bu süre 3 ay kredi borcunda ise 2 aydır. Yapılandırma için kredi kartı son ödeme tarihinde ödeme yapılmaması veya kredi taksitlerinde ödeme yapılmaması gerekir. Son çıkan ve her tüketicinin 1 kez mahsus yararlanacağı 72 ay yapılandırma yönetmeliği hariç bu yazımızda temerrüte düşmüş borçların yapılandırması ile alakalı izahat yapılmaktadır. Eğer herhangi bir borç gecikmesi yaşamamış ve 72 ay yapılandırma olanakından yararlanmak istiyor iseniz detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Son çıkan yasa harici gecikmeye düşmemiş borçların yapılandırılması ne olursa olsun mümkün değildir. Kredi yapılandırma talebinde iki şekilde bulunabilirsiniz. Birincisi dönem içinde oluşan faiz indirimlerinin kredi borçlarına yansıtılması ikincisi ise taksit tutarlarında değişikliğe gidilerek daha uygun hale getirilmesi ve vadenin uzatılması. Kredi yapılandırma başvurunuz için bizzat şubeniz ile görüşmeniz gerektiğini unutmayın. Bazı bankaların yapılandırma ile ilgili açtıkları departmanlarda telefon yolu ile başvurularınız gerçekleşse de en kısaca şubeniz ile görüşerek bir ödeme planı oluşturmaktır.

Yapılandırma meydana getirilen Borcun Gecikmeye Düşmesi

Bankalar, yapılandırma talebinde bulunan ve daha önceden risk seviyesi düşük fakat zor dönemden geçen tüketicisine daha uygun faiz oranları ve istekleri doğrultusunda yardımcı olurlar fakat tüketicinin de yapılandırma sonrası düzenli ödeme yapması çok önemlidir. Ayrıca borç yapılandırma sözleşmesini dikkatlice okumanız ve gecikme durumunda maruz kalabileceğiniz ceza-i durumları gözden geçirmeniz çok önemlidir. Zira bazen sonucu hapisle bitecek maddelerde sözleşme de yer alı. Bu durumda sözleşme maddelerine de itiraz ederek kolaylık sağlanmasını ilk talebinizde dile getirebilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda kredi yapılandırması hakkında bilgiler verdik. Yapı Kredi Bankası Kartı Borcu ve Kredi Yapılandırma ve Vakıfbank Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Kredisi sayfalarına giderek bankaların kredileri hakkında bilgi alabilirsiniz.

OKU  Tatil Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı