KOSGEB

KOSGEB Anlaşmalı Bankalar Hangileri?

KOSGEB Anlaşmalı Bankalar Hangileri? KOSGEB destekleri için hangi bankalar aracı oluyor? KOSGEB destekleri için hangi bankalardan başvuru yapmalıyım? Sizlere bu yazımızda bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. KOSGEB, ödemelerini elde yapabildiği benzer biçimde, bununla birlikte devlet bankalarından ve özel bankalardan da yapmaktadır. KOSGEB, hibe – Kredi onayı veren girişimcilere ödenek çıkarır sadece bir husus daha var ki, KOSGEB’ten onay alınması, bankadan da kredi tasdikı alındığı anlamına gelmez. Bankanın da kendi protokol ve sözleşmesi dahilinde değerlendirme yapılarak yanıt verilir. Saslın kısası KOSGEB’in kredi vermek için belli şartları olduğu gibi, bankaların da belli şartları vardır.

KOSGEB Anlaşmalı Bankalar
KOSGEB Anlaşmalı Bankalar

KOSGEB Anlaşmalı Bankalar 2020

İlave olarak bankaya herhangi bir beyanname sunulmadığında, bankayla ticari bir anlaşma yoksa KOSGEB Faizsiz Kobi Kredisi ne yazık ki, kullanılamamaktadır. Dolayısıyla banka tarafından da talep edilen belgelerin bankaya sunulması gerekmektedir.

2020 senesinde sıfır faizle KOSGEB hibe kredisinin faizleri KOSGEB tarafından bankalara ödenmekte, girişimciler sıfır faizli kredi kullanmaktaydı. 2020 yılı protokole varılmış bankalar şunlar olup;

  • Akbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Garanti Bankası
  • Halkbank
  • Türkiye İş Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Bankası

2020 yılında da anlaşmalı devlet bankalarından TC. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile anlaşmalı özel bankalardan da Finansbank, İş Bankası, Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Akbank anlaşmalı bankalar arasında yer almaktadır. KOSGEB Kredi onayıyla beraber banka kredi onayı da önemli olduğundan kredinin sunulacağı bankanın da iyi araştırılması, şart ve koşulları bilinmeli ve de talep edilen belgeler temin edilerek, eksiksiz bankaya sunulmalıdır.

Belgeler Nelerdir?

  • Nüfus Cüzdan Tıpkıçekimi,
  • Oda Kayıt Belgesi,
  • Ticaret Sicil Belgesi,
  • İmza Beyannamesi,
  • Vergi Levhası,
  • Ticaret Sicil Gazetesi,
  • Özel İzin ve Belgeleri.
OKU  Kosgeb Kira Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

Bireysel girişimci ya da işletmelerin KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için belirlenmiş olan şartlara uygun olmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle KOSGEB tarafından düzenlenmiş olan girişimcilik eğitimlerine katılmak şart. 32 saatlik bu kursun tarihleri ise kurum tarafından resmi internet sitesinden duyuruluyor. Kursa katılan girişimcilere sertifika veriliyor ve bu sertifika sayesinde hibe ve kredi desteklerinden yararlanmak için başvuru gerçekleştiriliyor.

Acil kredi kullanım sebepleri nelerdir ?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile KOSGEB kredi faiz desteğinin yanı sıra doğal afetler ve FETÖ – PKK veya diğer yasa dışı örgütler tarafından iş yeri zarar görenlere de destek kredileri sunmaktadır. Ülkemizde sıklık ile görülen bu olayları sıralar isek ; Sel ve su baskınları, Kuraklık, Şiddetli fırtına, Harp, Genel grev, Yangın, Deprem, Terör gibi olaylar diyebiliriz.

Banka Şartnameleri nelerden oluşur ?

  1. Yukarıdaki şartlarda mağdur olan işletmeler için üst limit değişiklik göster ise genel olarak 100 bin TL kredi verilmekte ve temin edilen kredinin bütün masrafları KOSGEB tarafından sağlanmaktadır.
  2. Kredi kullanan işletme, temin ettiği krediyi 6 ay ödemesiz ve eşit taksitlerde 24 ay vadeli olarak ödemeyi taahhüt etmiş olur.
  3. Kredi için başvuru yapan KOBİ anlaşmalı bankalar tarafından görevlendirilen bilir kişi masrafını peşin olarak ödemelidir.
  4. Doğal ve terör afetlerden zarar görenler anlaşmalı bankalar tarafından kredi kullanacak olan işletmenin her hangi bir vergi veya prim borcu olmaması veya var ise yapılandırdığını gösteren belge ile birlikte vergi dairesinden alınan belgeyi KOSGEB ilgili merkezine ulaştırması gerekmektedir.
  5. Yardım kredisi çekecek olan işletmenin KOSGEB ÖN ONAYLI olması şartı ve bankaların mevzuat ve teamüllerine uygun olması gerekmektedir.
OKU  Yıllık İş Birimi Nedir? (YİB Nedir?)

Yeni girişimcilere faizsiz kredi veren banka hangisi ?

Esnaflara bunca desteği esirgemeyen KOSGEB ile anlaşmalı bankalar yeni girişimcilere de faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Ancak bu imkanı sağlayan tek bir banka vardır o da Türkiye Halk Bankası’dır. Banka ‘ Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ” almış sonrasında ise işletmesini kurup;

  1. KOSGEB veri tabanına kayıt olmuş ↵
  2. KOBİ bilgi dokumanı ile beyannamesini doldurmuş
  3. Doldurmuş olduğu beyannamesini onaylatıp kaşelettikten sonra KOSGEB iş planı projesini hazırlatıp KDS üzerinden ” Yeni Girişimci Destek Programı başvurusunda bulunup hazırlattığı iş planı projesini sunum yaparak onaylatan.
  4. Kurulun uygun gördüğü hizmet ve malzeme alım faturalarını ödeme talep formu hazırlatıp ekleri ile birlikte KOSGEB’e teslim eden kişiler başvurularını yapabilirler.
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı