Devlet DestekliKredi 303 HaberlerSGK SSK

1460 TL destek paketi verilecek. Başvurular Başladı

1460 TL destek paketi verilecek. Başvurular Başladı

Sosyal devlet anlayışı ile bu zor günlerde devletten vatandaşa destek ödemeleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Vatandaşların yaşadığı ekonomik zorluklar karşısında 2020 Mart ayından bu yana hükümet tarafından binlerce haneye destek ödeneği verildi.

Milyarlarca TL’lik hibe ve destek ödemeleri sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alabiliyor. 2021’de sağlanan destek ödemeleri hız kesmeden devam edecek.

İhtiyaç sahibi vatandaşların bu zor günlerde rahat bir nefes almalarına destek olmak için 8 farklı alanda ödeme yapılacak. 277 TL’den başlayan destek ödemesi 1460 TL’ye kadar yükselecek.

SGK, çeyiz desteği sağlıyor …

Ülkemizde SGK kurumlarının yaşadığı bu zorlu süreçler için çeyiz ödeneği ödemeleri devam etmektedir. Evlenmeye hazırlanan kız çocuklarına şartları yerine getirmeleri halinde 24 aylık emekli maaşı tutarında ödeme yapılacaktır. Bu maddi destek alımları için SSK’dan veya Bağkur emekli anne babanın kızlarından başvuru yapılması gerekmektedir. Dolayısıyla bu iadesi olmayan destek ödemeleri, binlerce genç kızı hayallerine bir an önce ulaşmalarını etkiliyor.

1460 TL destek paketi verilecek. Başvurular Başladı
1460 TL destek paketi verilecek. Başvurular Başladı

8 ayrı ödeme …

Devlet sosyal güvenlik kurumu kapsamında yaşanan bu zor anlarda herkese destek olmak için ihtiyaç sahiplerine 244 TL’den 1500 TL seviyelerine kadar ödeme imkanı sunuyor.

Yetim aylığından evde bakım emekliliğine, sigortalılık süresinin bitiminden emekli olmasına kadar pek çok alanda ödeme yapılacak. SGK, destek ödemeleri ile ilgili limit artırma adımlarına girdi. Bu sayede corona virüs salgın süreçlerinden oldukça etkilenen vatandaşlar, destek ödemelerini alarak rahat bir nefes alacak.

Başvuru sırasında her destek ödemesinde aranan şartlara dikkat edilmesi ve buna göre başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruların bir kısmı e-devlet üzerinden yapılırken, bir kısmı kişisel olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılacak. Devlet destekli ödemeler bu yıl hız kesmeden verilmeye devam edecek.

OKU  2021 PTT’de zeytinyağı, ayçiçek yağı, yumurta, un, salça, tuz ne kadar?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı