BankalarKrediKredi 303 Haberler

2021 Sicil Affı Çıktı mı? Sicil Affına Uygun Olarak Kredi Veren Bankalar Hangileri?

2021 Sicil Affı Çıktı mı? Sicil Affına Uygun Olarak Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Banka borcu konusunda yapılan araştırmalar, borç oranlarının büyük bir artışla ilerlediğini gösteriyor. Salgının bir parçası olarak insanlar işlerine ara vermek zorunda kaldı. Buna rağmen hayat belli masraflarla devam ediyor. İşe ara vermek zorunda kalanların nakit ihtiyaçları için;

  • Araç,
  • İhtiyaç,
  • Konut gibi kredilere yöneldi.

Normal şartlar altında bile çok alınan bu tür krediler salgın anında oranlarını ikiye katladı. Bazı istisnalar dışında kredi verenlerin bir kısmı, işletmeler ödeme aşamasına geldiğinde zorlanmaya başladı. Bu da akla kayıt affı sorusunu getiriyor. Gündemde olan 2021 sicil afı konusunda ise her banka üzerinden işlem yapılması mümkün değil. Kayıt affı konusunda bankalardan açıklama yapılmadan hareket etmek doğru değildir. Sicil affı kapsamına giren vatandaşlar, bankacılık işlemlerini yeniden yapma imkânına sahip oluyor. Bu nedenle, kayıt affı önemlidir. Resmi internet sitelerinde kayıt affı ile ilgili adımlar atan bankalar;

  • Denizbank,
  • Akbank,
  • İş Bankası,
  • Türkiye Ekonomi Bankası,
  • QNB Finansbank,
  • Vakıfbank,
  • Yapı Kredi Bankası,
  • Ziraat Bankası şeklindedir.

Alınan açıklamalar, sorunun devlet bankalarının liderliğinde başladığını gösteriyor. Öte yandan özel bankalar da desteklerini sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde farklı bankaların kayıt affı için adımlar atması beklentisi var. Affı onaylayan bankalar kurumsal beyanlarını resmi internet sitelerinde yayınlamaktadır.

Kayıtlara İlişkin Son Gelişmeler Af

Banka borcu olanlar, geçmişte yapmış oldukları hatalar nedeniyle yeni kredi imkanlarından yararlanamamaktadır. Aynı şekilde kötü sicili olanlar için de kredi kartı tanımlanmamaktadır. Listelenen nedenler, salgın kapsamında sicil affı ne zaman gelecek gibi sorulara neden oluyor. Öncelikle konu ile ilgili farklı açıklamaların olduğu bilinmelidir.

OKU  100.000 TL Aylık Ne Kadar Faiz Getirir?

Sicil affı da kanunla yürürlüğe girecek bir uygulamadır. Bu nedenle konunun Resmi Gazete’de yayımlanması gerekmektedir. Vatandaşlar, yayınlar gerçekleştikten hemen sonra içerikten diledikleri gibi yararlanabilecekler. Bunun için elbette haber içeriğimizdeki şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Koşulların yerine getirilmemesi, kazanılmış hakkın da ortadan kalkması anlamına gelir.

Sicil Kayıt Affından Kimler Yararlanacak?

Sicil Kayıt affından kimler yararlanacak, hem başvuru hem de ödeme konuları ile ilgilidir. Her şeyden önce sicillerin affedilmesi, mevcut banka borçlarının silinmesi anlamına gelmez. Bankalar nezdinde icra edenler, ancak zaman aşımı süresi dolduktan sonra borçlarını ödemekten kurtulurlar. Banka avukatları da zamanaşımı süresinin dolmasına izin vermez. Bu nedenle, bahsedilen seçenek geçerli bir yöntem değildir.

2021 Sicil Affı Çıktı mı? Sicil Affına Uygun Olarak Kredi Veren Bankalar Hangileri?
2021 Sicil Affı Çıktı mı? Sicil Affına Uygun Olarak Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kayıtlarının temizlenmesini isteyenler, bankaya olan borçlarını ödemek zorundadır. Ancak bu işlem için tek bir yöntemin izlenmesine gerek yoktur.

Borç transfer kredileri, Konfigürasyon olanakları lokasyona göre değerlendirilebilir. Vatandaşlar borçlarını işlemleriyle birlikte tek seferde veya taksitle ödeyebilirler. Borçların ödenmesinden sonra af vakti gelmiştir. Bankalara borçlu olanlar, ister kredi kartı ister kredi kartı olsun, ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sicil affı konusunun yüksek önemi de bundan kaynaklanmaktadır. Af için öncelikle ilgili banka ile iletişime geçilmelidir. Borçlu tarafından yapılan işlemlerin kişisel takibi de önemli detaylardan biri olarak gösterilmektedir. Borç yeniden yapılanma veya diğer yöntemlerle ödendikten sonra af konusu gündeme geliyor.

Bankaların kara listelerinden çıkmanın tek yolu sicilleri temizlemektir. Ülkemizde ilgili yasa tartışılıyor. Kanun onaylandıktan hemen sonra, başvuranların kayıtları silinecektir. Başvurulardan sonra kurumlar inceleme yapacak. Konfigürasyon taksitlerinin düzenli olarak ödenmesi de incelemelerden geçmek için yeterlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı