Kredi 303 Haberler

7200 lira hesabınıza yatıyor! Başvurular İnternetten

7200 lira hesabınıza yatıyor! Başvurular İnternetten

Hesabınızda 7200 lira var! Birbiri ardına duyuruldu! İŞKUR’un işsiz vatandaşlarımıza verdiği destek artıyor. İşe alım sürecinde en sıkıntılı durumları yaşayanların kadın olduğu belirlendi. Pek çok kadının özellikle anne olduktan sonra çocukları için işini bıraktığı ve yeniden iş bulmanın son derece zor olabileceği belirtildi. Bu dönemde İŞKUR, işsiz annelerin yanında olduğunu ifade etti.

Hem sağlanan destek hem de mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında çalışmayan annelere maddi destek de verilmektedir. Proje kapsamında işbaşı eğitim programları bilişim ve imalat sektörlerinde iş ve mesleklerde maksimum 6 ay, diğer sektörlerde maksimum 3 ay uygulanmaktadır.

İŞKUR, işbaşı eğitim programları kapsamında önemli hizmetler sunmaya devam ediyor. Devletin kadınların işgücüne katılımı için çok fazla desteği var. Başvuru İŞKUR üzerinden yapılır. Projeden 15 yaş dahil sadece 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabiliyor. Evlat edinen bayanlar da takviyelerden yararlanabilir. Bu koşulu yerine getiren kadınların İŞKUR tarafından düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına katılması halinde; Kurs devam ettiği sürece ödeme yapılır. Programlar haftada 6 günü geçmemek şartıyla minimum 5, günde maksimum 8 saat ve haftada 45 saati geçmeyecek şekilde planlanmaktadır.

OKU  Son Dakika: Yeni Meclis Toplantısında Emekliye İntibak Zammı Olacak mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı