Devlet DestekliKOSGEB

Arıcılık Kredisi Nasıl Alınır?

Arıcılık Kredisi Almak İçin Şartlar Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?

Arıcılık Kredisi Nasıl Alınır, Hangi Bankalar Arıcılık Kredisi Kullandırıyor Şartları Nelerdir? Arıcılık kredisi başvurusu yaptığınızda nasıl ihtiyacınız kadar kredi kullanabilirsiniz. Arıcılık için hibe kredi veya faizsiz kredi veriliyor mu? 2020 tüm kampanyaları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Arıcılık kredisi arı yetiştirme ve sonucunda bal üretmek isteyenlere sağlanmış maddi desteğe denir, bu maddi destek İş Bankası, TEB, Akbank, Yapı Kredi, Halk Bank ve daha birçok bana tarafından sağlanır. Finansmanların maddi destek vererek bu sektörün önünü açması, sağlıklı ve organik bal üretimini desteklemesi ile birçok kişi, özellikle kırsal alanda yaşayanlar ikinci bir gelir kaynağı olarak bu işe yönelmişlerdir.

KOSGEB ve Arıcılık Kredisi Hakkında

KOSGEB bilindiği üzere girişimci olmak isteyenlere ders verip onlara üzerine hibe desteği sağlayan kuruma denir. Bu kurum girişimcilik yapanlara hayvancılık tarım veya sanayi ayırt etmeksizin destek eli uzatmaktadır; bu sektörlerin bir birlerinden tek farkı ise verilen hibe tutarıdır. Yani KOSGEB sanayi sektöründekilere üretim yaptıkları ve teknoloji ile uğraştıkları için hibe desteğini 300.000 TL’den başlatırken tarım sektöründe bu rakam 20.000’e kadar düşmektedir. Sektörlere destek verir vermesine, ancak canlı hayvan alımının söz konusu olduğu hiçbir işe maddi bir katkı sağlamaz. Yani KOSGEB bir hayvan yetiştirebilmeniz için tüm ortamı sağlar, bunun için maddi destek vermekten çekinmez. Ancak size verdiği hibe ile canlı hayvan almanıza da müsaade etmez. Kısacası KOSGEB hibesi ile arıcılığa girişim yapamaz ve bu yönde para kazanamazsınız, çünkü canlı hayvanın bulunduğu projelerde bu kurum tarafından destek göremezsiniz.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi 2020

Ziraat bankası devletin bankası olduğu için ve devlet de ekonomiye dair her türlü girişime destek sağladığı için bu yolla bal üretim işine girebilirsiniz. Ziraat Bankası veri tabanında bulunan Arıcılık Kayıt Sistemine başvuru yapmanız ve sonra ilk etapta en fazla 50 adet kovan alarak işe başlayabilirsiniz. İşin buraya kadar olan ki kısmı gerekli şartlar sağlandığı takdirde hibe olarak verilecek. Ancak 50’den fazla kovan almak isteyen, bilhassa deneyimli kişiler için Ziraat Bankası “Arıcılık Kredisi” çıkarıyor. Bu krediyi çıkarma amacını şöyle açıklayabiliriz;

    • Deneyimli olan ve işe nereden başlayacağını iyi bilen kişiler için Ziraat Bankası bal süzme makinesi veya polen kurutma makinesi gibi gerekli ihtiyaçları üreticinin almasını sağlıyor. Zaten arılarından bal üretimi yapmayı bilen kişiler için bu makineler son derece önem arz ediyor.
    • 200’den fazla kovanın bulunduğu yerlerde güneş enerji sistemine ve jeneratöre gerek duyulabiliyor, Ziraat Bankası da bu tip ihtiyaçları karşılamak amacıyla hibeden ziyade yüksek rakamlı kredi veriyor. Nakliye giderlerinin karşılanması, gezginci arıların ekstra masrafları da yüksek bütçeye olan ihtiyacı tetikliyor.
OKU  KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu Formu nasıl olur? Uygulamalı girişimcilik eğitim formu nedir?

Kısacası işe yeni başlayanlara Ziraat Bankası veya herhangi bir banka önce 50 kovanlık üretim yeri açma imkanı sunuyor, bunu hibe olarak girişimciye sunuyor. Eğer girişimci daha önceden deneyimli ise, üretimden dağıtıma kadar her noktasına vakıf ise hibe tutarı o tür bir girişimciye az geleceği için, banka direk olarak kredi vermeyi tercih ediyor. Verilen kredilerin ödeme şekilleri bankadan bankaya farklılık gösterse de bir girişim projesi olduğu için, genel olarak sıfır faizli seçenekler kişilerin karşısına çıkıyor.

Arıcılık Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çiftçi belgenizi ve nüfus cüzdanınızı başvuru yapacağınız bankaya giderken götürmeniz gereklidir. Ancak istenen belgeler bu ikisi ile sınırlı değildir. Tarıma dayalı bir işletmeyi teşvik etmek adına verilen belgelerden elinizde bulunuyorsa, bankaya bu belgeyi de yanınıza alarak gitmeniz daha akıl karı olacaktır. Eğer kredi için başvuru yapacak iseniz teminat olarak bir tapu belgesi ( değerinde olacak şekilde) götürmeniz gerekir. Banka gelir tablonuzu da göz önünde bulundurarak size kredi verip vermeyeceğine karar verecektir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı