Kredi 303 Haberler

Sigortadan Araç Alma İşlemleri

Sigortadan araç nasıl alınır? Sigortadan araç alma işlemleri nasıl oluyor? Sigortadan araç almak için şartlar nelerdir? Perte çıkmış arabalar sigorta şirketi tarafınca değeri oldukca düşük bir şekilde satışa sunulmaktadır. Sigortadan araç iyi mi alınır sorusu bir çok birey için önemli bir sorudur. Bu çalgıları almak isteyen her insana uygun koşullar sağlandığı taktirde satılmaktadır. Bu çalgıları satın almanın yolu sigorta şirketleri tarafından hasarlı çalgılar için oluşturulan satış ağlarına kaydolmak gerekmektedir. Bu sitelere isteyen herkes kaydını yapmış oldurabilmektedir. Satışlar açık arttırma usulü ile yapılmaktadır. Hasarlı araç almak ve sisteme kaydolmak için hangi sigorta şirketinden otomobil alınmak istendiği belirlenip, o sigorta şirketinin hasarlı araçlar satış ağına kaydolmak gerekmektedir. Kayıt olurken güvence ödemesi yapılmaktadır. Bu ücret sigorta şirketlerine nazaran değişim göstermektedir.

Averaj 4000 TL. Benzer biçimde bir teminat yatırılmaktadır. Yatırın bu teminat araç alınmadığı ve meydana getirilen kaydın sona erdirıldığında ve talep edildiğinde geri ödenmektedir. Araç satışı açık arttırma usulü ile yapılmaktadır. Satılan aracın tüm detayları açık olarak duyuru edilmekte ve en yüksek fiyatı veren alıcıya satış işlemi gerçekleştirilmektedir. İhaleyi kazanan alıcının her ne şartla olursa olsun enstrumantan vazgeçme şansı bulunmamaktadır. Alıcı ihalede şahsına çıkan o aracı almakla yükümlüdür. Sigortadan araç iyi mi alınır konusunda bilgisi olanlar bu konuda yapılması ihtiyaç duyulan işlemleri yaparak araç edinmektedirler.

Sigortadan Alınan Hasarlı Araçlar

Yapılan ihaleden önce aracı almak isteyen kişi aracı internette yayınlanan bilgileri doğrultusunda kontrol edebilmektedir. İnternet ortamından aracın modeli, yılı, kilometresi, hasar kaydının durumu gibi bilgiler açık olarak yayınlanmaktadır. Plakası açık olan bu araçların yine internet üzerinden hasar kaydının ne durumda olduğuna bakılabilmektedir.  Sigortadan araç nasıl alınır sorusuna cevap olarak açılan ihaleden önce aracın hasar durumu, işçilik masrafı, parça fiyatları, ihale tarihi ve gerekli şartlar sigortadan araç almak isteyenlere yayınlanmaktadır. Ayrıca şahsen görmek isteyenler için aracı yakından görmek mümkündür. Satışın ardından araçta çıkabilecek park, expertiz, çekici, bandrol gibi ücretleri alıcı tarafından karşılamaktadır. Sigortadan satılan araçların büyük kısmında çekme belgesi bulunmaktadır ( Çekme belgesi araca kayıtlı bandrol, trafik cezası, rehin, haciz gibi borçlarının ödenmesi ve plakanın trafiğe teslim edilmesi işlemidir). Bu doğrultuda üstünde plaka görmek pek mümkün değildir. Aracın yaptırılıp yeniden piyasaya sunulması için aracın kaydının ve plaka işlemlerinin yeniden yaptırılması gerekmektedir.

OKU  Emeklilere müjde! Promosyon ödemeleri 2.550 TL Oluyor

Sigortadan Alınan Araçlar

Günümüz şartlarına göre araba almanın maliyeti oldukça yüksektir. Özellikle sıfır kilometre arabaların fiyatları doğrultusunda talepler düşmektedir. Sigortadan hasarlı araçların alınıp tamir ve onarımının ardından tekrar piyasaya sürülmesi işlemi özellikle son zamanlarda artış göstermiştir. Bu araçlarda bulunan çekme belgesi sayesinde satışları rahat bir şekilde yapılmaktadır. Çekme belgesi sadece sigorta şirketlerinde bulunan hasarlı araçlar için değil, normalde aktif kullanılmayan araçlar için de alınabilmektedir. Bu sayede kullanılmayan araçlara Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi vergiler ödenmemektedir. Bu sebeple Sigortadan araç nasıl alınır konusunda biraz ayrıntılı düşünmek ve ona göre araç satın almak gerekmektedir.

Kaza yapmış ve hurdaya çıkmış aracı sigorta şirketi alıp değerini araç sahibine ödemektedir. Araç için ödeme yapmadan önce sigorta şirketleri araç sahibinden çekme belgesi almasını istemektedir. Bu durumda alınan aracın hiçbir borcu kalmadığından, sigorta şirketi tarafından satışı daha kolay gerçekleşecektir.

60 Bin Liralık Araç 25 Bine Alınır mı?

Pert araçlar ya sigorta şirketinden alınmış ya da sahipleri tarafından sanayideki pertçilere satılmış halde oluyor.
Sigorta şirketleri kendilerine ait sigortalı araçların yüksek hasar görmesi nedeniyle trafikten çekme yöntemine başvuruyor. Bu aşamadan sonra ihale ile pert araçlar satılıyor. Bu otomobilleri alan pertçiler ise araçları tekrardan satışa çıkartıyor.

PERT ARAÇ NASIL ALINIR: Pert araçlar eğer sigorta şirketinden alınıp tekrar satışa çıkartılırsa genellikle çekme belgeli oluyor. Çekme belgesi; bir aracın plakalarının sökülüp, vergisi ödenmeden plakasız halde bekletilmesi demektir. Bazı pert araçlar ise hasar kayıtsız olarak plakalı şekilde satılabiliyor. Bu şekilde bir otomobil bulabilirseniz çok daha şanslısınız demektir.

HER HASARLI ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ: Hasarlı araç alırken önemli olan aracın mekanik kısmında hasar olmamasıdır. Mekanik kısmında hasarlı araçların tamir maliyeti yüksek çıkacaktır. Bu yüzden mekanik hasarlı araçlardan uzak durmanızda fayda var.
Kaporta hasarlı araçların ise şaselerinde hasar olmamasına dikkat edin. Eğer şase ucunda düzeltilebilecek hasarlar varsa alınabilir. Aracın dış kaporta aksamındaki hasarlar ise sizin için önemli olmamalı. Dış kaportası sadece kabuk görevi görmektedir. Esas önemli olan taşıyıcı yani şaselerdir. Unutmayın dış kaporta aksamlarının kalınlığı 0.7 milimetre, yani 1 milimetre bile değildir.

OKU  1000 Lira Sosyal Yardım Ödemesi Nasıl Yapılır?

MALİYET NEDİR: Dış kaporta aksamındaki hasarlar aslına bakıldığında göründüğü kadar çok masraflı olmuyor. Çıkmacılardan alınacak birebir renkli parçalarda boya ihtiyacı da doğmuyor.
Bugün piyasada ikinci el olarak düşünüldüğünde 40-45 bin TL’ye satılan pert aracı 20 bin TL’ye alıp ortalama olarak 3-4 bin TL masrafla tekrar trafiğe sokabilirsiniz. Pert araç ticareti ile uğraşan kişiler de zaten çok ağır hasarlı araç almadıklarından dolayı arabayı 3-4 bin TL’ye tamir edip anahtar teslim verebileceklerini söylüyorlar.

TEKRAR SATIŞTA PROBLEM OLUYOR MU: Tamir edilmiş olan pert araçların hasar kayıtlı olanlarını satarken piyasa değerinde değil maliyetinizi kurtaracak fiyatlardan satışa çıkartırsanız hiçbir sorun çekmezsiniz. Ancak 40-45 bin TL’ye temiz halde satılan aracın pertini alıp tekrar aynı fiyata satmanız oldukça zor.

PERT ARACA KASKO OLUR MU?:Sigorta şirketleri perte ayırdıkları araçlara kasko yapmıyorlar.

ÜCRETSİZ E-DEVLET ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLA

Sigortadan Hasarlı Araç nasıl Alınır?

Sigortadan Direkt Araç Almanın Üç Farklı Yolu Vardır Bu Yollar

• Eksperlerin Sovtaj Listelerine Dahil Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma
• Sigorta Şirketlerinin Sovtaj Listelerine Dahil Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma
• Sigorta Şirketinin Hasarlı Araç Satış Ağına Kayıt Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma

Bu üç yöntemden ilki olan eksperlerin listelerine dahil olma mevzusunda normal bir vatandaşın hiç şansı yok. Bunun için referans gerekmekte ve sigorta şirketleri yada eksperlerin iş yaptığı sovtajcılardan referanslarınız yok ise bu sisteme sizi dahil etmezler

Sigorta Şirketinin Sovtaj listesine dahil olabilmek için de referanslara ihtiyacınız olacak, Herkezi söz konusu listelere dahil etmemekteler. şu sebeple herhangi bir referansı olmayan biri için bu yol da kullanım dışıdır.

  • Sizin hasarlı araç alabileceğiniz tek yol ; Sigorta şirketlerinin hasarlı araç satış ağlarına kaydolmaktır. Bu ağlara ve sitelere normal vatandaşlar da kabul edilirler ve açık arttırma teklifi usulu araçlar satılmaktadır.
  • Hasarlı Araç Satış Sistemine Kayıt Olma : Her Sigorta şirketinin kendi ağı vardır. Axa sigortanın farklı anadolu sigortanın değişikdır. Tüm sigorta şirketlerin prosedürleri birbirinden farklıdır. Fakat Bu sistemlere katılmak için yapılması gerekenler bellidir.
OKU  SSK, Bağ-Kur Emekli Sandığı herkesi ilgilendiriyor

Kayıt Olurken güvence Ödemesi Alınır?

Her yeni kaydolan kullanıcı, sigorta şirketinin banka hesabına belli bir tutar teminat ücreti yatırmak zorundadır. Örnek vermek gerekir ise Axa Sigortada bu tutar 3000 tl dir. Herhangi bir araca teklif verir ve en yüksek teklif sizde kalır, öyleyse iken aracı almaktan vaz geçerseniz içerideki 3000 TL güvenceınız yanmaktadır. Eğer hiçbir aracı almaz ve kaydınızı sonlanmış oldurmak ister iseniz bu ödediğiniz ücreti biroldukça şirkette geri alabilirsiniz. Üye olurken mutlaka şartlar kısmını okuyunuz.

kredi303.com

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı