Devlet DestekliKredi 303 Haberler

2021 Edevlet KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

2021 Edevlet KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvurusu, e-devlet sistemi üzerinden 2021 yılında çevrimiçi olarak yapılmalıdır. Burs başvuruları ve eğitim kredisi başvuruları aynı anda yapılır. Burs almayan öğrenciler, öğrenci kredilerinden yararlanabilirler. Daha önce burs veya öğrenci kredisi almış öğrenciler bu burstan yararlanamazlar.

KYK bursu alan öğrenciler aynı anda eğitim kredisi alamazlar. Bu bursa başvurabilecek öğrenciler aşağıda listelenmiştir:

  • Önlisans öğrencileri başvurabilir.
  • Öğrenciler burs başvurusunda bulunma hakkına sahiptir.
  • İki yıllık okullardan mezun olup dört yıllık okullardan üçüncü sınıfa geçen öğrenciler ara vermezlerse burs başvurusunda bulunabilirler.
  • Doktora öğrencilerinin de başvuru hakkı vardır.

E-devlet sistemine KYK hibesi için nasıl başvurabilirim?

KYK E-devlet üzerinden burs başvurusunda bulunmak istiyorsanız, öncelikle https: //www.turkiye.gov.t adresinden kayıt olmanız gerekmektedir. Ardından ana sayfanın sağ üst köşesindeki giriş düğmesine ve ardından T.C’ye tıklayın. Kimlik numarasını ve resmi parolayı girerek oturum açın. Daha sonra arama kutusuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılmalı veya elektronik hizmetler listesine girilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı bulunmalıdır. Listelenen işlemlerin altındaki Burs / Öğrenci Kredisi Başvurusu düğmesini tıklayın. Son başvuru tarihi yoksa; Açılan sayfada 2020-2021 burs / eğitim kredisi için son başvuru tarihinin dolduğu yazıyor. Başvuru döneminde; Başvuruyu doldurmak için doldurulması gereken form açılacaktır.

KYK bursları için son başvuru tarihleri ​​nelerdir?

2020-2021 akademik yılı için son başvuru tarihleri ​​28 Ekim – 3 Kasım arasıdır. Ancak son başvuru tarihi 8 Kasım’a uzatıldı. Başvurular 8 Kasım 2020 saat 23.59’da kapanmaktadır. Başvuru süreciyle ilgili bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi’nden 444 0 472 numaralı telefondan veya yazılı olarak resmi Twitter destek hesabı @KYGM_DESTEK’ten alınabilir. Günün her saati iletişime geçilebilir.

OKU  En Çok Süt Veren İnekler (Araştırma)

E-devlet sistemi üzerinden KYK hibesi başvurusu yapanlar nelere dikkat etmelidir?

E-devlet sistemine KYK hibesi için başvurmak isteyen herkes önce eğitim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olduğunu kontrol etmelidir. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra üniversite bilgi sistemi üzerinden YÖKSİS’teki bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasını sağlamalısınız.

Okul, bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma gibi bilgiler doğrulandıktan sonra başvuru yapılmalıdır. Bu bilgilerde bir hata olması durumunda; Öğrencinin öğrenim gördüğü okulun öğrenci işleri ofisi aranarak veya öğrenci işleri ofisine gidilerek hata düzeltilmelidir. Böylelikle YÖKSİS ile ilgili bilgiler de güncellenir. Yanlış veya eksik eğitim bilgileri ile KYK bursuna başvuran öğrencilerin başvuruları, başvuruları yanlış bilgilere göre değerlendirileceğinden onaylanmayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı