Devlet DestekliKOSGEB

Üretici Faizsiz Kredi Nasıl Alır?

Üreticiye faizsiz kredi nasıl alınır? Üreticiye kredi başvurusu yapmak için şartlar nedir? Üretici faizsiz kredi kimler alabilir? Yazımızda sizlere bu kredi hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Üreticilere Faizsiz Kredi 2020 yılında da devlet destekli olarak verilmeye devam edecektir. Yeni iş kurmak isteyenlere devlet destek vermek için hibe kredi kampanyaları başlatmıştır. Sizde devlet destekli 50.000 TL’ye kadar hibe destek kredisi ve faizsiz kredi almak istiyorsanız KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekmektedir. Üreticilere ve girişimcilere devlet hibe destek kredisi verirken aynı zamanda faizsiz kredi de vermektedir. Geri ödemesiz olarak alınacak kredilerde bir iş kurmanız ve bu iş için iyi bir iş planı oluşturmanız gerekmektedir. Kurmak istediğiniz veya kurduğunuz işin iyi bir iş olması basite kaçmamanız gerekmektedir. Basit işler dediğimiz market, berber ve benzeri işlere KOSGEB hibe kredi vermemektedir. Sadece bu işi yapacaksanız bankadan faizsiz kredi alabilirsiniz.  Şimdi sizlere KOSGEB üreticilere faizsiz kredi 2020 hakkında bilgiler vereceğiz.

KOSGEB Üretici Kredisi Başvuru Şartları 

KOSGEB kredisi almak için bir takım şartlar vardır ve bu şartlara uygun bir müşteri olmanız gerekmektedir. KOSGEB kredisinde hibe olsun faizsiz kredi olsun şartlara uygun olan kişiler alabilmektedir. Yeni iş kurmak isteyen veya iş yerlerini büyütmek isteyen girişimciler ve üreticiler KOSGEB tarafından verilen krediyi almak için KOSGEB Girişimcilik sertifikası alması gerekmektedir. Belirli bir eğitimin ardından verilen bu sertifika sayesinde destek kredilerine başvuru yapabilirsiniz.

Daha önceleri 72 saat verilen bu eğitim 32 saat olarak verilmektedir. Bu eğitimi başarı ile tamamlarsanız KOSGEB hibe kredi ve KOSGEB faizsiz kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer sınavda başarısız olursanız tekrardan bu hakkı kazanıyor ve tekrardan eğitim alıp sınavlara katılabiliyorsunuz. Her sınava girmek için 32 saatlik eğitimi almak mecburidir.

OKU  KOSGEB Düğün Salonu Açmak İçin Kredi

KOSGEB Kredi Şartları

KOSGEB başarılı olduktan sonra kredi başvurusu için bazı şartlar sunmuştur. Sizde bu şartlara uyarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Şartlar şunlardır.

  • KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekir.
  • Bölgenizdeki KOSGEB hibesi için yetkilendirilmiş Hizmet Müdürlüğüne kayıt olmanız gerekmektedir.
  • Girişimcilik sertifika eğitiminde başarılı olmak ve sertifikayı almak gereklidir.
  • İş projenizin hazır olması gereklidir.

Bu şartlara uygunsanız kolayca KOSGEB faizsiz kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Üreticilere Faizsiz Kredi 2020

KOSGEB’in verdiği 50 bin hibe kredi genellikle yen iş kurmak isteyenlere verilen destek kredisidir. Eğer 50 bin üzerinde kredi isterseniz 100 bin TL daha faizsiz kredi alabiliyorsunuz. Bu sunulan faizsiz krediye başvurmak da çok kolaydır. Devlet destekli verilen 100 bin faizsiz kredi üreticilere özel olarak faizsiz verilmektedir. Kuruluş giderleri ve makine gibi alımlarınızı bu krediyi alarak yapabilirsiniz. Bu kredi devlet destekli faizsiz kredi olarak da bilinmektedir.

Bu krediden yararlanmanız için güzel bir üretim alanınız olması gerekir. Eğer ilk olarak hibe destek aldıysanız bu krediyi almanız daha da kolay olacaktır. Yalnız KOSGEB direk olarak faizsiz kredi başvurularını detaylı inceleyip olumsuz sonuçlandırabilir. Eğer elinizde bir girişimci sertifikası varsa bu hibe ve faizsiz kredileri almanız için bir engel olmayacaktır.

100 Bin TL Faizsiz Kredi Şartları Nelerdir?

Devlet destekli 100 bin TL faizsiz krediyi Ziraat Bankası ortaklığında verilmektedir. Kredi başvurusunda bulunduğunuzda bankanın politikalarına göre değerlendirme yapılmaktadır. Krediniz onaylandığında ise paranızı Ziraat Bankasından almanız gerekmektedir. Bu kredinin son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’dir. Kredi notunuz ve kredi sicilinize bakılacaktır. Bu krediye başvuracak olanlar için gerekli evraklar şunlardır.

  • Kimlik
  • İpotek Belgeleri
  • ÇKS Belgeleri
  • Son 3 yıllık bilanço
  • Bu evraklar ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Kredi onayı aldığınızda sizin cep telefonundan iletişim sağlanacaktır.
OKU  KOSGEB İstenilen Evrak ve Belgeler nelerdir? KOSGEB evrak ve belgeler nelerdir?
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı