Genel

1500 TL Son Dakika Yardım Parası. PTT’den Kimlikle Veriliyor

1500 TL Son Dakika Yardım Parası. PTT’den Kimlikle Veriliyor

Çalışan kadınlara anne olduktan sonra devlet tarafından ödeme yapılması uzun süredir uygulanmaktadır. İş hayatındaki kadınların doğum yaptıktan sonra çalışamadıklarında devlet tarafından korunması ve korunması için yardım hayati önem taşır. 2021 doğum parası nerede ve doğum parası ne kadar gibi soruların cevapları?

Annelik ödeneği; Çalışan kadınlara anne olduklarında çalışamadıklarında devletin mali desteğidir. Annelik Ödeneği, annelikten sonra işe dönene kadar iş hayatında olan kadınların özel ihtiyaçlarını karşılamak için devlet tarafından annelere ödenir. Annelik yardımı 2021’de devam edecek. 2021 yılında doğum yapacak tüm anneler doğum parası için başvurabilir.

ANNE PARASI İÇİN NEREDE BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Anneler ilk çocuğu için 300 lira, ikinci çocuğu için 400 lira ve üçüncü çocuğu için 600 lira alabiliyor. Doğum ikiz ise aynı oranlar geçerlidir. Anneye ilk çocuğa 300 lirası, ikinci çocuğa 400 lirası olmak üzere toplam 700 lira ödeniyor. Nadir görülen üçlü bebek vakasında gösterge aynı şekilde devam eder: İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 ve anneye toplam 1300 TL ödeme yapılır. Bu avantajlar PTT hesaplarınıza yatırılır.

Doğum parası yardımına başvurular şehirde bulunan Sosyal Hizmet Merkezleri veya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden yapılmaktadır. Pandemi döneminde ilgili müdürlüklere gitmek istemeyen anneler posta yoluyla da başvuruda bulunabilirler. Anne tarafından, Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi hazırlanmalı ve ilgili kurumlara gönderilmelidir. Başvurunuz detaylı bir incelemeden geçecek ve onay durumu hakkında bilgilendirileceksiniz. Eğer devlet memuru iseniz başvurularınızı çalıştığınız kurum aracılığıyla yapmanız gerekmektedir. Aynı işlemleri çalıştığınız kurumun kendisine sunmalı ve onay için beklemelisiniz.

OKU  Son Dakika: EYT bekleyenlere değil EPT için emeklilik yolu açıldı!
Daha Önce Almadınız mı? ATM'den 300- 400- 600 TL Veriliyor
Daha Önce Almadınız mı? ATM’den 300- 400- 600 TL Veriliyor

DOĞUM PARASI YARDIMLARINI KİMLER ALABİLİR?

Doğum parası yardımı 2015 yılından itibaren yürürlükte olduğu için 2015 yılı sonrasında doğum yapan anneler tarafından alınabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tüm anneler bu yardıma başvurabilirler. Başvuru esnasında bebeğin de nüfus kartına ihtiyaç olduğu için, nüfus kaydı yapılmak zorundadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı