Kredi

Yapı Kredi Emekli Kredisi Başvurusu

Yapı Kredi Emekli Kredisi Başvurusu nasıl yapılır? Yapı Kredi Bankası emekliye kredi hangi şartlarda vermektedir. Emekli kredisi başvurusu nasıl yapılır? Emekli kredisi başvurusu yapmak için şartlar nelerdir? Şimdi sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

Aylıklarının yetersizliğinden şikayetçi olan emekliler, gereksinimlarını giderebilmek adına bankaların ihtiyaç kredilerine sıklıkla başvurmaktadır. Emekliler için kredi kullanmak, zor bir kararmış oldur. Kredinin geri ödenmesinde, emekli aylığının kafi olması ve bütçenin ciddi bir halde sarsılmaması gerekir. Bu nedenle, kredi ile ilgili bilgilerin emeklilere bakılırsa hazırlanmış olması gerekmektedir. Yapı Kredi Bankası, emeklilerin seslerine kulak vererek emeklilere özel kredi fırsatı sunmaktadır. İhtiyaç Kredisi kategorisinde sunulan bu fırsat, %1.27 faiz oranlarından başlamaktadır. Bu krediden faydalanmak isteyenlerin kullanabileceği limit meblağı düşüktür. 50 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilse de, 1.000 TL’nin üzerindeki her kredi başvurusu için detaylı bir araştırma yapılmakta ve kişinin gelir düzeyi uygun bulunduğu takdirde krediye onaylama verilmektedir.

Yapı Kredi tarafınca sunulan krediden faydalanmak isteyen emeklilerin, maaş hesaplarını Yapı Kredi’ye taşımaları gerekmektedir. Bu sayede avantajlı Bireysel İhtiyaç Kredisi için müracaat yapılabilir. T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olan tüm emekliler, uygun faizli kredilerden faydalanma hakkına sahiptir. Emekli maaşının Yapı Kredi’ye taşınması halinde başka avantajlardan da faydalanılabilir. Emekli maaşının bulunmuş olduğu banka hesapları üzerinden işletim ücreti alınmamaktadır. Bu hesabı kullanarak havale işlemi gerçekleştirmek isteyenlerden de havale ücreti alınmamaktadır.

Kredi için vade süresi arttırılırken, faiz oranlarında ufak değişimler gözlenebilir. Aradaki fark çok düşük olduğundan, hemen hemen sabit kurlu faiz oranı kullanılıyor olarak düşünülebilir. Emekli Kredisi’nden faydalanmak isteyenler, en çok 60 ay vade seçeneği kullanabilir. Vade ve faiz oranının belirlenmesinde bireyin gelir durumu göz önüne alınabilmektedir. Kredi paketinden yararlanmak için başvuruda bulunanlardan maaş cüzdanlarının fotokopisi de istenmektedir. Krediye başvuru yapanlar, Yapı Kredi müracaat sorgulama için telefon bankacılığını kullanabilir.

OKU  Son dakika belli oldu! Ekonomi canlanacak!
Yapı Kredi Emekli Kredisi Başvurusu
Yapı Kredi Emekli Kredisi Başvurusu

Yapı Kredi Bankası Emekli Kredisi Yaş Sınırı

Yapı Kredi Emekli Kredisi şartları arasında yaşa da değinilmektedir. Yapı Kredi, sunmuş olduğu kredi için 70 yaş sınırı getirmiştir. Bankalar, kredi kullanan müşterilerine hayat sigortası hizmeti de aldırmaktadır. Sigorta kurumları ise genellikle 70 yaş ve üzerindeki kişilere hayat sigortası yapma konusunda istekli değildir. Vade sonunda 70 yaşı aşmayacak şekilde kredi kullanılabilir. 10 bin TL krediye ihtiyaç duyanlar, 48 ay vade ile kredi kullandıklarında %1,39 faiz oranına tabi tutulur. 50 TL olarak kredi tahsis ücreti de alınmaktadır. Aylık ödenecek taksitler, 304,39 TL olarak hesaplanabilir. Yine 60 ay vade ile 30 bin TL kredi kullanmak isteyenler ise %1,31 faiz oranına göre ödeme gerçekleştirmektedir. Aylık ödeme meblağı 894,85 TL olarak hesaplanır. Bu kredi için 150 TL kredi tahsis ücreti alınmaktadır. Limit meblağında, 50 bin TL kredi kullanmak isteyenler ise %1,27 faiz oranına tabidir. 250 TL, kredi tahsis ücreti olarak talep edilmektedir. 48 ay vade ile 50 bin TL kullanılması durumunda aylık taksitler 1.476 TL olacaktır. Bu işlemleri Yapı Kredi ihtiyaç kredisi hesaplama enstrumanlarını kullanarak web üzerinden gerçekleştirmek mümkündür.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi’nin eski müşterisi olanlar, internet ya da mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak kredi için başvuru gerçekleştirebilir. Yapı Kredi hızlı kredi hizmetlerinden faydalanmak isteyenler bu kanalları tercih edebilir. Emekli maaşının banka üzerinden alınıyor olmasına dikkat edilmelidir.

Maaş hesaplarını yeni taşıyacak olanlar ise bazı belgeleri hazırlayarak şubelere teslim etmeli ve hesabın transferini tamamlamalıdır. Hesap Yapı Kredi’ye geçtikten sonra kredi için başvuru yapabilir. Bu kişiler de internet ya da mobil bankacılık üzerinden kredi başvurularını gerçekleştirebilirler.

OKU  55.000 TL Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Şubelere giderek bizzat danışmak isteyenler, şubelerde de başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Maaş cüzdanı fotokopisi gibi bazı belgeler istenebilmektedir. Kredi başvurularından önce bu belgelerin hazırlanması önerilir. Bu sayede daha kısa sürede işlemler tamamlanabilir. Mobil ve internet üzerinden haftanın herhangi bir gününde kredi başvurusu gerçekleştirmek mümkündür. Yapı Kredi kredi hesaplama için bankanın resmi internet sayfasında çeşitli hesaplama araçları yer almaktadır.

Emekli Ne Kadar Kredi Çekebilir

Emeklilerin kullanabileceği kredi miktarı tıpkı diğer tüketicilerin de olduğu gibi BDDK mevzuatı uyarınca sınırlandırılmıştır. Bu kapsamda kredi kullanacak emeklilerin belirlenen vade için ödeyeceği taksit ödemelerinin maaşının yarısını aşmaması kararlaştırılmıştır. Örneğin 2000 TL emekli maaşı olan bir emeklinin aylık ödeyebileceği en yüksek kredi taksit miktarı 1000 TL’dir. Bu miktarın daha aşağısında kredi taksit ödemesi yapıp kredi kullanmak mümkün olabilecekken, daha üstünde bir rakam için kredi taksit ödemesi yapılması mümkün değildir.

Hayat Sigortası Zorunlu Değil

Emeklilerin kredi kullanırken hayat sigortası yaptırması zorunlu değil. Talep edenler hayat sigortası yaptırmadan kredi başvurusu iletebilir, ancak daha yüksek faiz oranlarıyla kredi kullanılacağı unutulmamalıdır. Hayat sigortası yaptırılması beklenmeyen bir sorunla karşılaşılması durumunda (ölüm, yaralanma vb.) mirasçıları ve aile yakınlarını çeşitli yaptırımlardan korumak adına oldukça önemlidir fakat yaptırılıp yaptırılmayacağı tamamen tüketici tercihine bağlıdır. Emeklilik yaşındaki bir kişinin hayat sigortası poliçesi hazırlatması maliyetlerinin yükselmesine neden olabilir. Fakat yaştan ziyade en önemli husus ne kadar kredi kullanıldığı ve ne kadar vadede geri ödeme yapılacağıdır. Sigorta maliyetini düşürmek isteyenlerin yapması gereken olabildiğince kısa vadede olabildiğince düşük miktarda kredi kullanmaktır.

EMEKLİ KREDİSİ VEREN BANKALAR

ZİRAAT BANKASI UYGUN FAİZLE EMEKLİ KREDİSİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı