Kredi

Faizsiz Kredi Veren Bankalar 2021’de Başlıyor. Ön Başvuru Başladı

Faizsiz Kredi Veren Bankalar 2021’de Başlıyor. Ön Başvuru Başladı

Faizsiz krediler, bankalardan faiz kredisi almak istemeyen, İslami usullere uymadığını düşünenlerin endişelerini gidermek için kullanılıyor. Bu nedenlerden dolayı faizsiz kredi veren bankalara göz atmadan önce bazı bilgileri paylaşmamız gerekiyor. Her şeyden önce, bugün birçok insanın nakde ihtiyacı var ve bizim de kredi almamız gerekiyor. Kredi aldığımızda vatandaşlarımızın ilk aradığı şey kredi veren bankaların faiz oranlarıdır. Faiz oranı, geri ödemeye eklenen bankadan çekilen paranın artması demektir.

Bu artış faiz oranları bankadan bankaya değişmekte ve genel olarak Devlet bankalarında faiz oranları diğer bankalara göre daha düşüktür. Durum böyle olunca vatandaşın önünde birçok alternatif var. İslam dinine aykırı olduğunu düşünen birçok vatandaş, faiz oranını desteklemiyor ve kredi alırken faiz ödemek istemiyor. Bunu bilen bankalar faiz oranı yerine temettü adı verilen bir sistem oluşturdu.

Peki faiz kredisi ile faizsiz kredi arasındaki fark nedir? Öncelikle faizli kredi geri ödendiğinde bankanın kar elde etmek için verdiği paraya kattığı belli bir kâr oranıdır. Faizsiz kredi ikiye ayrılır. İlk seçenek herhangi bir faiz oranı olmamasıdır, sadece dosya ve işlemler gereklidir ve başka hiçbir ücret alınmaz. Sadece kredi borcunuzu ödersiniz. Bir başka türde bankalar faiz yerine temettü denilen seçeneğe başvururlar ve belli bir ücret talep ederler. İkinci yol ile faiz kredisi pek farklı değil, en önemli fark isim değişikliğidir.

Faizsiz kredi veren bankalar ihtiyaç kredisi veya konut kredisi verebilir. Bu bankalara başvurular telefonla veya banka şubelerine gidilerek yapılabilir. Bu katılımın 5 farklı bankası vardır bu bankalara Ziraat bankası katılım Vakıfları katılım bankaları, Albaraka Türk katılım bankası, Kuwait Finance Türkiye Türk katılım bankaları ve katılım bankalarıdır. Hepsinin farklı temettü oranları var.

OKU  Banka Borcu Zaman Aşımına Uğrar mı?

Albaraka Türk

  • 10.000tl 48 ay vadede %1.81 kar payı oranı almaktadır.
  • 10.000tl 48 ay vadede %1.99 oranında bir kar payı oranı almaktadır.

Ziraat katılım ihtiyaç kredisi

10.000tl 48 ay vadede %1.75 oranında kar payı almaktadır.

Son olarak Türkiye Finans katılım ihtiyaç kredisi

10.000tl 48 ay vadede %1.81 kar payı oranı almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı