Devlet Destekli

İş Kurmak İsteyenlere Devletten 270 Bin TL Hibe Desteği!

Devlet destekli iş yeri açmak için girişimcilere sunulan birçok imkan vardır. Bu imkanlar 18 yaşını doldurmuş olan ve T.C. vatandaşı şartını sağlayan kişilere verilen hibe destekleridir. Bu hibeler kapsamında verilen krediler tek bir kurumdan kişilere sağlanır. Bu kurum KOSGEB’tir. İşyeri açma kredisi alarak, kişiler gerekli ihtiyaçlarını faizsiz bir şekilde karşılayabilme imkanına Sahiptir. Bu destekler belirli programlar kapsamında kişilere tahsis edilir. Programlar şu şekilde sıralanır:

  1. Geleneksel girişimcilik destek programı adı altında kişilere 65.000 TL hibe desteğinin verilmesi,
  2. İleri girişimcilik destek programı adı altında kişilere 270.000 Tl hibenin verilmesi şekilde 2 alt grupta destekler sağlanır.

Devlet destekli iş yeri açma için sağlanan bu hibe programları ile birlikte yeni iş yeri açacak kişilere ayrıca performans desteği de sağlanır. Bu destek sayesinde kişiler 12 ila 24 ay içerisinde kendilerini verilen destekleri kesintisiz olarak almaya devam edebilir.

Devlet Destekli İş Yeri Açma Şartları Nelerdir?

Devlet destekli iş yerinin açılmasındaki şartlar yararlanılmak istenen destek paketlerine göre değişiklik gösterir. İş yerinin açılmasında temel olarak bulunan kriterlerin başında gelen şart ise 18 yaşından büyük olma gelir. Bunun dışında istenen şartlar ise şu şekilde sıralanır:

  1. Okur yazar olmak,
  2. T.C. vatandaşı olmak,
  3. Daha önce bu destekten yararlanmıyor olmanız,
  4. Yasa dışı suç örgütü mensubu olmuyor olmanız,
  5. Devlete hiç bir vergi borunuzun bulunmuyor olması,
  6. Destek başvuru yaparken herhangi bir yerde çalışmıyor şartı,
  7. Girişimcilik belgesinin temin edilmesi başvuru sürecinde aranan başlıca kriterlerdir.

yapi-icerik2

Devlet Destekli İş Yeri Açma Belgesi Nasıl Alınır?

Devlet destekli iş yeri açmak için gerekli belgelerin alınması, kişilerin sunulan imkanları kullanabilmeleri için gereklidir. Bu belgeler ileri ve geleneksel girişimcilik için başvuru yapma kritelerine göre değişiklik gösterir. Öncelikle kişilerin NACE kodu aracılığı ile iki adet eğitim programına katılmaları gerekir.

OKU  Son Dakika: 2022 Yılında Asgari Ücret Konusunda TBMM Duyuru Yaptı!

Bununla birlikte seçilen program türüne göre şu şekilde bir süreç izlenir:

  1. Geleneksel girişimcilik başvurusu yapacak olan kişiler sadece geleneksel girişimcilik eğitimi alarak bu süreci tamamlar.
  2. İleri girişimcilik başvurusu yapacak kişiler ise geleneksel eğitim sürecini tamamladıktan sonra bu eğitimi alarak süreci tamamlanır.

Eğitim süreçleri bitirildikten sonra devlet destekli iş yeri açma belgesi için istenen girişimcilik beldesine sahip olunur.

Devlet Destekli İş Yeri Açmak İsteyen Kişilerin Yapması Gereken Şeyler Nelerdir?

Devlet desteği alarak iş yeri açmada gerekli olan bazı aşamaların tamamlanması gerekir. İş yeri açma isteği olan kişilerin başlangıç aşamasında sermaye bulundurması yasal olarak istenen şartlar arasında yer alır. Bunun dışında istenen diğer kriterler ise şu şekilde sıralanır:

  1. Yasal işlemlerin bölgeye ait belediyede gerçekleştirilmesi ilk olarak izlenmesi gereken adımı oluşturur. Yapılan iş kapsamında yer alan fikirlerin ilgili kişilere aktarılması, iş yerinin tüm özelliklerinin belirtilmesi oldukça önemlidir.
  2. İlgili belediyeye müracaaat edildikte sonra gerekli bilgilerin verilmesi ve iletmenin seçiminin gerçekleştirilmesinden sonra ‘’İskan Belgesi’’ nin alınması istenen şartlar arasında yer alır.

Vergi ve Prim Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Vergi ve prim desteklerinden yararlanmak için birçok koşul bulunur. Bu destekler devlet tarafından kişilere sunulan bir diğer imkandır.  Devlet desteğinden yararlanarak iş yeri açacak kişiler vergi ve prim desteği imkanını da kullanabilir.. Bu desteklerden yararlanmak için ise bazı koşullar bulunur.

Bu koşullar şu şekilde sıralanır:

  1. İşe başlanılmasının belirtilen tarihler kapsamında asal süreçte belirtilmesi,
  2. Girişimcinin iş yeri kapsamında kendi işini yapması,
  3. İşletmeye herhangi bir ortak alınmaması,
  4. KOSGEB kapsamında düzenlenen eğitimlerin tamamlanarak gerekeli belgelerin tamamlanmış olması istenen başvuru şartlarıdır.
OKU  Engelli Olma Halinde Vergi İndiriminden Nasıl Yararlanılır?

Devlet destekli iş yeri açma için kişilerin bu şartları sağlamış olmaları vergi ve prim desteklerinden de yararlanmalarını açısından oldukça önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı