KOSGEB

KOSGEB Köy Ürünleri Açmak İstiyorum

KOSGEB Köy Ürünleri Açmak İstiyorum diyenler için hazırladığımız bu yazımızda, KOSGEB desteği ile köy ürünleri veya organik ürünler satan bir dükkan açmak isteyenler hangi şartlarda kredi alabilirler bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. KOSGEB desteği almak istiyorum, KOSGEB kredisi başvurusu nasıl yapılır, KOSGEB köy ürünleri dükkanı açmak istiyorum diyorsanız yazımızı okuyarak başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz.

2020 Köy ürünleri dükkanı açmak son dönemlerde organik gıdalara duyulan özlemin bir sonucu olarak artan talep doğrultusunda bu talebin fırsata çevrilebilmesi için girişimciler tarafından oldukça önem verilen işletmelerin kurulabilmesi için KOSGEB desteklerini de oldukça önemli bir hale getirmektedir. KOSGEB her sektörde binlerce girişimcilere verdiği önemli desteklerle son yıllarda en çok aranan kurumların başında gelmekle birlikte, ilk aşamada verdiği 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar kredi destekleriyle de oldukça ön plana çıkmayı başarmaktadır. Özellikle son yıllarda organik ürün toptancıları KOSGEB destekleriyle önemli işler yapmaya başlamış ve işletmelerini çok iyi yerlere getirmeyi de başarmış durumdadırlar.

Organik Ürün Dükkanı Açılabilmesi İçin KOSGEB Destekleri fazlaca Önemli

Mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri yıllardır destekleyen KOSGEB organik köy ürünleri dükkanı açabilmek için maddi desteğe ihtiyacı olan KOBİ’lere de somut bir iş planı hazırlamaları şartıyla hibe ve kredi desteklerine kesintisiz olarak devam etmektedir. Organik ürünler satış bayiliği kurmak isteyen girişimcilerin öncelikle web üzerinden KOSGEB ver, tabanına üye olduktan sonra, KOSGEB beyannamesini de eksiksiz doldurmaları da gerekmektedir. Bu iki işlem girişimcinin yapmak istediği iş ve ulaşması planlanan heeflerle alakalı kuruma da önemli bilgiler verecektir.

Daha sonrasında girişimcilerin minimum 32 saat süren üç gmeşhurk KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi programına da katılmaları gerekmektedir. Bu eğitimler hem girişimci aynı zamanda işletme özelinde altın değerinde bilgiler içermesinin yanında, işletmenin kısa vadeli planına da fazlaca büyük katkılar yapmış olacaktır. Eğitimin nihayetinde alınan KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikaları girişimcileri bir sonraki ek olarak da en önemli aşamaya geçirmektedir.

OKU  Devlet Destekli 200 bin TL Verilecek. İş Fikri Olanlara Müjde Geldi

Organik Ürün Dükkanı Açılabilmesi İçin İş Planı Hazırlanma ve Sunum Aşamaları

İyi bir işletmenin kurulabilmesi kadar bu işletmenin KOSGEB uzmanlarına doğru aktarım yapılması da çok önemlidir. Oldukça iyi tasarlanmış ve önemli başarılar kazanan birçok işletmenin, kendini doğru bir şekilde ifade edememesi nedeniyle KOSGEB desteklerinden mahrum kalmaları yanı sıra, KOSGEB organik ürün dükkanı iş planı sunumunun da farkındalık yaratabilen ve farklılık üreten girişimcileri anlatması beklenmektedir. KOSGEB özellikle organik ürün satış işletmesi kurmak isteyen kişilerden inovasyon kabiliyeti de istemekle birlikte organik gıda tedarikçileri konu başlığıyla da alakalı farklı bir sunum talep etmektedir. Hazırlanan iş planının somut veriler içermesi ve girişimcinin hazırladığı bu iş planına hakim olması belki de KOSGEB uzmanlarının en çok önemsediği konuların da başında gelmektedir. İş planının hazırlanmasından sonra KOSGEB uzmanları işletmeyle alakalı her noktada oldukça ayrıntılı sorular sunarken, girişimcilerin nasıl bir fark yaratacakları, aldıkları teorik bilgiyi nasıl pratiğe dökecekleri, rakipleri arasında nasıl ön plana çıkacakları, bütçe yönetiminin nasıl olması gerektiği ve hem profesyonel anlamda hem de insan kaynakları bakımından personel yönetiminin de tüm detaylarıyla girişimcileri bir hayli terletmektedir.

İş Planının Onaylanmasının Ardından Nasıl Bir Yol İzlenmeli:

Doğal köy ürünleri dükkanı projesinin KOSGEB tarafından kabul edilmesinin ardından ilk etapta belgelenebilir işletme kuruluş giderleri başta olmak üzere. Kira ve personel maliyetleri, işletme için yeni ekipmanlar alınması ya da mevcut ekipmanların değiştirilmesi ana başlıklarında 50 bin TL’ye kadar hibe ve işletmenin ilk yılını doldurmasının ardından da sıfır faizli kredi desteklerinden yararlanılmaktadır. Tabi ki burada girişimciden beklenen husus işletmenin başarısı, planlanan şekliyle ilerlemesi ve köy ürünleri bayiliğinin planlanan bütçe hedeflerine ulaşması ve rakipleri arasında ön plana çıkılması olarak belirtilirken, bu yöndeki KOSGEB desteklerinin yeni dönemde de artarak devam etmesi beklenmektedir.

OKU  KOSGEB İş Planı Örnekleri Hakkında Bilgiler

KOSGEB HEDİYELİK EŞYA AÇMAK

KOSGEB DÜĞÜN SALONU AÇMAK

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı