Kredi

Refinansman Kredisi Veren Bankalar

Refinansman Kredisi Veren Bankalar 2020 yılında hangileridir? Refinansman kredisi ve refinansman yapılandırma kredisi için başvuru şartları nelerdir? Refinansman kredisi almak için hangi şartlar dahilinde kredi alınabilir? Sizlere şimdi bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Son dönemde çoğunlukla duyduğumuz bir terim aslında Refinansman. Uzun süreden beri bankalar tarafınca refinansman kredisi adıyla sunulan krediler, bazı borçlarınızın transferi için kullanılabiliyor ve günümüzde bunu en çok banka kredisi borcu için yapanları görmekteyiz. Herhangi bir bankadan çok daha iyi teklif almış olduğunda, bireyler kredi borçlarını bu bankaya taşıyabiliyorlar; böylece herhangi bir sorun olmaksızın hem daha az ödüyor, hem de harcamalarını arttırmamış oluyorlar.

Özellikle son dönemde kredi kartı mağdurlarının artması ve kredi faiz oranlarının indirime gidilmesi sonucunda, kredi borcu transferinin mümkün kılınması elzemdi. Devlet ve bankalar, iş birliği ile refinansman kredilerini aktif ettiler. Bu yazımızda, sizler için Refinansman kredisine dair hemen her şeyi paylaşacağız.

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen düşük gelirli kişilerin ya da nakit ihtiyacını tamamlamak isteyen kişilerin başvurduğu kredi türüdür. Günümüzde yapılaşmanın arttığı dönemlerde, kira fiyatlarının artması, kişilerin asgari düzeyde gelir elde etmesi konut sahibi olmak açısından kişileri zor duruma düşürmektedir. Bu noktada devreye herkesin kolaylıkla başvurabileceği, ev sahibi olma konusunda nakit ihtiyacını gidebileceği bankalar girmektedir. 2007 yılında Mortgage uygulamasının yasallaşmasının ardından ev kredileri konusunda çeşitli seçenekler doğmuş ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için avantajlı durumlar ortaya çıkmıştır. Bu sayede aylık taksitlendirmelerle birlikte, kira öder gibi ev sahibi olmanın önü açılmıştır.

Herkes Konut Kredisi Kullanabilir mi?

Bankalar, konut kredisi için başvuru yapıldığında kişilerin kredibilitelerini araştırırlar. Burada hem geçmişteki kredi performansı hem de kredi geçmişi incelenir. Geçmişte bankaya borcu olan, düzenli ödeme yapmayan ve banka tarafından hakkında takip kararı çıkan kişiler konut kredisinden yararlanamaz. Fakat her bankanın kredi değerlemesi birbirinden farklıdır. Bu yüzden konut kredisine ihtiyacı olan kişiler birden çok bankadan kredi kullanabilirler.

Konut Kredisi Kullanımında Banka Seçimi

Her türlü kredide olduğu gibi, konut kredisi kullanılacağı zaman da bankaların sunacakları seçenekler birbirlerinden farklı olacaktır. Kişinin bankadaki performansı ve faaliyet izlenimi, belirlenecek olan faiz oranlarında da dâhil olmak üzere önemlidir. Her bankanın koşulları birbirinden farklı olduğundan sunacakları hizmetler de farklı olacaktır. Konut kredisi kullanımında her bankanın sunacağı fırsatları değerlendirip karşılaştırmak gerekmektedir. Banka seçimi yaparken faiz oranları, ek maliyetler, taksit erteleme, vade seçenekleri dikkatle incelenmeli ve değerlendirilmelidir.

OKU  Devlet Bankası Vatandaşlara 20.000 TL Ödeme Yapıyor

Refinansman Kredisi Nedir?

Refinansman kredisi, bankalar aracılığı ile tarafınıza sunulan “daha iyi kredi teklifleri” sayesinde, kredinizi yeniden finanse etmek olarak tanımlanabilir. Yani, bir bankadan faiz oranı yüksek bir kredinizin olduğunu farz edelim. Refinansman dolayımında, başka bir banka, size dosya masrafsız olarak, daha düşük faizle kalan borcunuzu ödetebileceğini belirtiyor; üstelik daha fazla taksit seçeneği ile! Yeni bankadan alacağınız krediye, bankacılar günümüzde “Refinansman kredisi” diyorlar.

Özellikle konut kredisi ve kredi kartı borçları dolayımında oldukça fazla kullanılan refinansman kredileri için bankalar, kişiye özel teklifler oluşturabilmekte yahut dönem dönem kampanyalar yapabilmekteler. Refinansman kredisi dolayımında, bir nevi kredi yapılandırma işlemini farklı bir banka ile hallediyor ve ödemelerinizi kolay kılabiliyorsunuz. Bir örnekle açıklamamız gerekirse, eski krediniz dolayımında 36 aylık bir taksit ile kredilerinizi aylık periyotta ödemekte zorlanıyorsanız, refinansman kredisi ile bulduğunuz bir teklif sizlere 72 aya kadar vade fırsatı tanıyabilir. Böylece daha kolay bir ödeme şansına erişebilirsiniz.

Refinansman Kredisi Hesaplama 2020

Refinansman kredisini hesaplamak için elinizde birkaç bilginin bulunması gerekmekte. Öncelikle, eski kredinizin faiz oranları, dosya masrafları, kısaca sizden ana paranız dışında alınan bütün parayı ortaya verilerle dökebilmeniz şart. Bu adımdan hemen sonra, yapmanız gereken işlem refinansman kredisi ile ödeyeceğiniz miktarı bulmak. Refinansman kredisi teklifi de içerisinde dosya masrafı, faiz oranı ve benzeri şeyleri bulundurabilir ancak toplamdaki tutar; eski kredinizin kalan tutarından azsa, refinansman kredisi sizin için uygundur.

Refinansman kredisi alınırken, krediyi alacağınız banka; hali hazırdaki kredinizi bulundurduğunuz bankaya birkaç ücret ödemek zorundadır. Bu ücretler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

– Kredi tahsis ücreti
– Ekspertiz ücreti
– Taşınmaz rehin ücreti

Yukarıdaki üç ücret, genelde 2000 TL dolayımında bir masraf oluşturmaktadır ve bu ücretlendirme refinansman kredinize yansıyacaktır. Refinansman kredisi hesaplama işlemlerinde sizin için önemli olanı bulmanız, hesaplama sonrasında avantajlı durumda olup olmamanız adına size kesin sonuç verir. Örneğin, siz daha geniş bir ödeme planı çizdirmek için refinansman kredisi kullanıyorsanız, bu durumda faiz oranının refinansman kredisi ile biraz artması sizin için sorun olmayacaktır. Ancak, daha az bir miktar ödemek için bu krediyi kullanıyorsanız; daha yüksek bir ana borç ödemeniz elbette refinansman kredisini mantıksız kılar.

OKU  Albaraka Türk Faizsiz Kredi Başvurusu

Konut Kredisi Kullanımında Gerekli Evraklar

Konut kredisi başvurusunda kullanılacak olan evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı,
  • Gelir Belgesi,
  • Sigorta Dökümü,
  • Alınacak olan evin tapusunun fotokopisidir.

Kredinin Onaylanması ve Ekspertiz Süresi

Kredi yapılan incelemelerin ardından kullanıma sunulur ve onaylanırsa banka kendi tarafından yapılması gereken işlemleri başlatır. Banka evi ekspertize verir ve evin gerçek değerinin belirlenmesi konusunda incelemeler başlar. Evin değeri belirlendikten sonra kullanılabilecek olan kredi miktarı belirlenir. Bu aşamanın ardından kredi kişinin kullanımına sunulur ve kullanmak isterse kişi krediyi kullanabilir.

İpotek Süresi

İpotek işlemleri için satın alınacak evin tapu müdürlüğüne gidilip banka görevlisiyle beraber satışı yapılır. Banka bu süreç içerisinde ipotek işlemlerini başlatarak, belirlenen kredi vadesi süresince alınacak olan eve ipotek uygular. Bankaya olan kredi borcu temizlendiğinde, ipotek kaldırılır.

Konut Kredisi Refinansmanı

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişiler kredi ödeme sürecindeyken faiz oranlarının düşmesi durumunda kredisini yapılandırmak isteyebilirler. Bu işlem bir başka bankadan kredi çekerek, diğer bankaya olan borcu kapatma işlemidir. Yapılacak olan bu yapılandırma işlemine refinansman denir. Krediyi yeniden yapılandırma işlemiyle, ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi alınması talep edilir. Eğer kişi, yüksek faiz oranıyla konut kredisi aldıysa ve daha sonra düşük faizli kredi kullanma fırsatıyla karşılaştıysa bu durumu avantaja çevirebilir. Refinansman kredisi kullanarak;

  • Daha düşük faizler kullanılır,
  • Taksitler azaltılır,
  • Daha az faiz ödenir.

Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, refinansman kredisi de olsa yeniden kredi kullanılacağından dolayı yeni masraflar ortaya çıkabilmektedir. Bazı bankalar krediyi erken kapatma durumunda komisyon uygulayabilirler. Refinansman yapılmak istenilen bankalar arasındaki faiz oranları çok iyi incelenmeli, aradaki puan farklarına çok dikkat edilmelidir. Örneğin %1.60’dan alınan kredinin, %1.40’a geldiğinde kapatılması avantajlı bir durum yaratmayacaktır.

Refinansman Transferi

Konut kredisi borçlarını yapılandıran bankalar, kişinin borcunun bakiyesini bir diğer bankaya EFT para transfer işlemi ile gerçekleştirir. Borcu kapatacak olan banka, bu işlemi gerçekleştirmeden önce ödeme yapacağı tarafa bilgi verir. Var olan konut kredisi borcu üzerine faiz eklenerek borç ödemesi yapılacağından dolayı ödenecek miktarın detaylı bir şekilde hesaplanması gerekir.

Refinansman Kredisi Faiz Oranları

Refinansman kredisinin faiz oranları, dönem dönem pek çok kampanya ile düşürülebilmektedir ancak genel hatları ile varolan kredinizden daha düşük olması beklenir. Bilmeniz gereken bir diğer etmen de taksit tutarı arttıkça, refinansman kredisi faiz oranları da bu bağlamda artış göstereceğidir. Dolayısıyla, refinansman kredisini neden kullandığınız bu bağlamda önemlidir. 36 Aylık bir krediyi refinansman kredisi kullanarak yapılandırmak istediğinizde ve 72 ay bir vade talep ettiğinizde; 36 Aylık kredinin faiz oranı ile yeni kredinizin faiz oranı aynı kalamaz ve daha yüksek bir ana borç ödersiniz. Eski kredinizin faiz oranına ve isteklerinize göre değişen refinansman kredisi faiz oranlarını teklif alarak karşılaştırmalı değerlendirmenizde fayda var.

OKU  CepteTEB Hemen Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Refinansman Kredisi Veren Bankalar 2020

Aşağıda tarafınıza refinansman kredisi verebilecek avantajlı üç bankayı sıralayacağız. Siz de, refinansman kredisi çekmek istiyorsanız, bu bankalara müracaat ederek refinansman kredisi tekliflerini alabilirsiniz.

Şeker Finans Kredi

Şekerbank yapısı altında ilerlemeye devam eden ve günümüzde refinansman kredisi tekliflerini tarafınıza sunabilen Şeker Finans’tan rahatlıkla kredinizi yapılandırabilmeniz ve daha geniş taksit seçenekleri bulabilmeniz mümkündür. 444 33 77 Numaralı Şeker Finans müşteri hizmetlerini arayarak, detaylı bilgiyi alabilir, hatta refinansman kredisi hesaplama işlemlerini de bu hattan gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel, ihtiyaç, konut, taşıt kredisi ve benzeri her krediye refinansman kredisi seçeneğini sunan Şeker Finans’ın pek çok bankadan daha düşük faiz oranları sunduğu da aşikar.

DEVLET DESTEKLİ KONUT KREDİSİ 

Vakıfbank Kredi

Günümüzde konut kredisi bağlamında refinansman kredisi sunan bankalardan bir tanesi de Vakıfbank. Bir Vakıfbank şubesine giderek, hali hazırdaki kredinizin refinanse edilmesini isteyebilir; bu bağlamda gerekli bilgileri Vakıfbank müşteri temsilcisine vererek direkt hesaplamalarla ne kadar kâra geçtiğinizi dahi öğrenebilirsiniz. Vakıfbank’ın refinansman kredisinin faiz oranlarını, önceki kredinize göre yapılandırdığını bilmekteyiz bu sebepten sabit bir faiz oranı mevcut değil. Detaylı bilgiyi, 0850 222 0 724 Numaralı Vakıfbank müşteri hizmetlerinden de alabilmeniz mümkün.

Akbank Kredi

Türkiye’de en güvenilir bankalardan bir tanesi olan Akbank da müşterisi olan, olmayan herkese refinansman kredisi teklifleri sunabiliyor. Herhangi bir Akbank şubesinden ya da 444 2 525 numaralı Akbank müşteri hizmetlerinden, refinansman kredisi ile ilgili detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Akbank’ın faiz oranı ve benzeri masrafları da kredi tipinize ve eski kredinizin faiz oranına göre değişebilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı