Devlet DestekliKredi 303 Haberler

1000 TL Pandemi Destek Para Yardım Başvuru

1000 TL Pandemi Destek Para Yardım Başvuru

Koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi halen gözlemlenebilir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal desteğini sürdürüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların online başvuru yapabileceği 1000 TL sosyal yardım pandemisine başvuru ekranı açıldı.

Vatandaşlar, E-Devlet Kapısı sistemi üzerinden pandemik yardım uygulamaları hakkında bilgi alabilirler. Yardım alanların evlerine PTT yetkilileri tarafından zarf içerisinde 1000 TL maddi yardım ulaştırılıyor.

Türkiye ile birlikte koronavirüs şiddeti salgını dünya çapında artarken vaka sayısı da yine keskin bir şekilde arttı. Öte yandan, onları kısıtlayan hükümet, ekonomik açıdan zor zamanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardım sağlamaya devam ediyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen 1000 TL sosyal yardım pandemisine başvurmak isteyen vatandaşlar, e-devletteki uygulama ekranını kullanabilirler.

E-devlet pandemi sosyal destek başvurusu için T.C. kimlik numarasının son hanesine göre;

  • 0 – Pazartesi
  • 2 – Salı
  • 4 – Çarşamba
  • 6 – Perşembe
  • 8 – Cuma

günlerinde 1000 TL maddi yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Cumartesi veya Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmadan bütün ihtiyaç sahibi vatandaşların 1000 TL pandemi sosyal destek başvurusu yapabildikleri günlerdir.

Sosyal Yardım Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Koronavirüs Salgını Nedeniyle İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar için yapılan 1000 TL’lik sosyal destek talepleri e-devlet üzerinden yapılmaya devam edecek. Vatandaşlar da başvuru süreçlerini E-Devlet geçidi üzerinden takip edebiliyor.

Başvuru derecelendirmelerinin bireylere değil hane halkına göre yapılacağı açıklandı. Buna göre aynı haneden birden fazla başvuru olması halinde tek başvuru olarak değerlendirilecektir. 1000 TL pandemik sosyal yardım için başvuran kişi aşağıdaki gruplardan herhangi birine aitse başvuruları değerlendirilmeyecek ve reddedilecektir:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında 1000 TL nakit desteğinden yararlananlar,
  • 4 / A sigortalı kamu görevlileri ve 5510 sayılı Kanuna göre 4 / C sigortalı memurlar,
  • SGK’dan aylık veya gelir elde edenler,
  • İŞKUR işsizlik parası alanlar
  • İŞKUR kısa çalışma ödeneği alanlar
OKU  Bankalar Arası Rekabet Kızıştı. 40.000 TL Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı

Koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik sıkıntıdan etkilenen vatandaşlara destek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sunulan 1000 TL’lik salgın refah başvuruları devam edecek. Başvuru yapabilecek kişilerin ekonomik açıdan yetersiz olması zorunludur. Kamu çalışanları, kamuda çalışan memurlar, emekliler ve SGK’dan farklı emekli aylığı alanlar bu destekten yararlanamaz. Başvurular hane halkı bazında değerlendirildiğinden, hanedeki birinin bu gereksinimleri karşılayamaması durumunda başvuruları reddedilecektir.

1000 TL Pandemi Destek Para Yardım Başvuru
1000 TL Pandemi Destek Para Yardım Başvuru

1000 TL Pandemi Sosyal Destek Başvuru Sonucu Öğrenme

Pandemi için sosyal yardım başvurularının 2020’de onaylanıp onaylanmayacağını merak eden vatandaşlar bu sorunun cevabını çevrimiçi olarak da bulabilirler. “Sosyal Yardım Bilgi Sorgulama” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir hizmet olduğundan, bu sorgulamayı e-Devlet Kapısı sistemindeki Bakanlığın “E-Hizmetler” menüsünden yapabilirsiniz.

E-devlet sistemi üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra, ana sayfadaki arama çubuğuna sosyal yardım ile ilgili bilgi talebini girerek başvurunuzun değerlendirme sonrasında nasıl tamamlanacağını kolayca öğrenebilirsiniz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 1000 TL Pandemi Refahı Uygulaması ekranından sonuçları görebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı