Devlet Destekli

968,2 Milyon TL Evde Bakım Yardımı Ödemesini Bugünden İtibaren Hesaplara Yatırıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugün yaptığı açıklamada “968,2 milyon TL evde bakım yardımı ödemesini bugünden itibaren hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, engelli yurttaşlara yönelik olarak sağlanan aile odaklı bir vizyon geliştirdiklerini belirtti. Derya Yanık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

ferhat-haberay-kopyasi-79.jpg

“Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın aileleri yanında desteklenmeleri öncelikli hedeflerimizden birisi. Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz”

‘’1797 TL’ye Çıkarıldı’’

Bakan Yanık, 2021 yılı Temmuz ve Aralık dönemi için evde bakım yardımın aylık olarak 1657,86 TL’den 1797,97 TL’ye çıkarıldığının altını çizerek, bakıma muhtaç olan engelli yakının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa ‘evde bakım yardımı’ yapıldığını belirtti.

ferhat-haberay-kopyasi-77.jpg

Hesaplara Yatmaya Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımı ödemlerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı;”968,2 milyon TL evde bakım yardımı ödemesini bugünden itibaren hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dilerim” ifadesini kullandı.

OKU  Son Dakika: Destek Ödemesi Bugün Hesapta!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı